Ceremonier, varför då?

Sandpaintingceremoni Sandpaintingceremoni

Ceremonier har olika funktioner och syften. Ett syfte är att låta ceremonin göra någonting mer tydligt, att skapa koncentration - ett andligt, mentalt, emotionellt och fysiskt fokus. Ett annat är att skapa band och samhörighet. Samhörighet med gruppen, med familjen, med Spirit, naturen och viktigast av allt med vår egen andesjäl. Bröllop, begravning, dop, namngivning, förlovning, påskharen, födelsedagstårtor och paket, mandeln i gröten, tomten,bandavklippningar, olympiska spel, nobelpris och inflyttningsfest… 

Vi har massor av ceremonier runt omkring oss, religösa som ickereligiösa, även om ceremonier är något vi mer och mer kommit i från i det moderna samhället. Dagarna går i varandra och det finns inga speciella avslut  eller nystarter längre. Men när vi tar oss tid för att uppmärksamma viktiga händelser i livet med ceremonier, ger vi hela vårt väsen en chans att vara närvarande och uppleva förändringen.

Det kan vara att välkomna ett barn till världen, att lämna ett äktenskap bakom sig eller att se och uppmärksamma de sår man läkt eller de nya egenskaper man fött fram inom sig. Det kan vara att hedra nya skeenden eller att hjälpa sitt gamla jag att dö så ens nya kan få födas fram! Alla ceremonier är också fyllda av tacksamhet vilket är en speciell kraft i sig. Där tacksamheten bor får inte bitterheten och uppgivenheten plats.  Universum vibrerar också på samma frekvens som tacksamheten. När vi känner tacksamhet attraherar vi därför mer att vara tacksamma över. (Det här kommer jag att skriva om i nästa inlägg)

En kollektiv ceremoni engagerar flera människor i något gemensamt, något som förenar oss, binder oss samman och det här resulterar i att vi alla får samma fokus och kan rikta vår gemensams energi åt ett och samma håll. Vem har inte känt kraften på hemma arenan inför en hockeymatch. När laget kommer in och musiken spelar och strålkastarna dansar och publiken vrålar sitt gehör. Vilken superkraft! En individuell ceremoni syftar ofta till att ställa sig själv i harmoni, kongruens, med syftet med ceremonin. Men också med något både utanför och inuti sig själv. Att rikta sin uppmärksamhet, fokus och energi åt rätt håll. Samt att be de krafter man tror på om hjälp att finnas där under processen.  Under en ceremoni sår man energifrön som får gro och växa sig starkare.

När livet erbjuder oss utveckling och tillväxt, initiering, så kan vi söka hjälp och guidning genom olika seremonier. Det här är en av de delar vi fördjupar oss i på mina Shamanska utvecklilngscirklar.

Etiketter: shamanism

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln