Mesan

Ordet Mesa kommer från det spanska ordet för bord eller altare. Mesan är  ett medicinknyte och sin ägares alter ego, en spegelbild av den kraft som personen bär.  Mesan är inte ägarens kraft utan den symboliserar hennes kraft och består av 12 Khuyas (medicinstenar) och en Lineage-stone. En del har också en Pi-stone kopplad till sina Munay Ki initieringar och redskap för för Healing i sin Mesa.

Varje medicinsten representerar en smärta eller ett sår som ägaren har transformerat till en källa av kraft och styrka. När det väl transformerats är det svårt att minnas vad såret egentligen bestod av. Det bleknar sakta bort, men kraften i medicinen består och bygger upp sig allt kraftigare över tid.  Där av är medicinknytet, altaret, en karta och en spegelbild av ägarens psykologiska och själsliga resa. Eftersom vi lever i samklang med livets väv och vi ständigt speglar oss och speglas av livet är mesan också en bild av livet och universum.

De kraftfulla medicinstenarna är som stämgafflar som påminner oss om den kraftfulla energi vi alltid har tillgång till, bortom det som blockerar oss. Därför kan dessa stenar användas i healing, meditation, siande och personlig utveckling. Både för ägaren själv och för andra. I medicinknytet finns också med tiden en Lineagestone. En sten man får från sin mentor och som representerar det släktled av tidigare shamaner, medicinmän, medicinkvinnor och healers som man nu själv är en del av. Har man deltagit i Munay Ki initieringar har man också en Pi-stone i sitt knyte. För att vara utrustad för meditation, bön och ceremoni har många också rökelse och andra verktyg i sitt knyte.

Vilka stenar man väljer till medicnknytet är ingen slump. Även om vi kanske tror det?! Det finns stenar som väljer oss till bärare. Du har säkert tagit med dig en sten hem någon gång från en promenad eller resa? Undermedvetet kanske för att få med dig en bit av platsens energi? Varje sten har en direktlinje till platsen varifrån stenen kommer. Vi kan alltid genom att hålla i stenen, länka oss till platsen och hämta kraft från den. Därför kan man säga att varje medicinsten har en egen röst och energi.

Vill du bygga ett medicinknyte, en mesa, kan du gå min Shamanska Utvecklings Cirkel: Cirkeln, hjulet och elden. Under den shamanska utvecklingscirkeln kommer du att göra din vandring runt medicinhjulet. Vandringen runt hjulet är en resa mot det storslagna livsöde som du planerade för när du föddes, men som du ännu kanske tvekat att möta? Det är en personlig utvecklings resa som ger dig verktyg så att du kan leva fri från rädsla, undvika begränsande tankemönster och manifestera dina drömmar till verklighet.

Att kliva in i cirkeln handlar också om ledarskap. Konsten att ta fullt ansvar för sitt eget liv, så att man kan och vågar leda sig själv att ge sitt liv en mening!  Du lär dig leda dig själv genom att få förståelse för hur vår livsenergi fungerar i samspelet med livets väv och kosmos.

De här urgamla kunskaperna är verkningsfulla och djupgående transformationsredskap som kopplar oss till det vi har glömt att vi är. Vi lever i en tid när det är dags att vakna. Kanske har det aldrig varit viktigare än nu att få tillgång till det här igen och åter implementera det i vår moderna tid. Och  för den som förvärvat sin Mesa blir livet aldrig mer det samma. Den har nu ett kraftfullt verktyg att möta livets alla utmaningar. Den vet nu hur man transformerar energislukande rädslor till kraft, förminskande tankar till verktyg och sorg till acceptans. Den som vaknar och genom sin inre transformation väcker sitt vetande, är också redo att stå i service för andra.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln