Livets väv/ Matrixen

Matrixen är den energiväv vi lever i. Den väv genom vilken allt är sammanlänkat.  
Vårt universum är uppbyggt av molekyler, atomer, kvantar och kvarkar och… Ja, idag har forskarna inget svar på vad den minsta beståndsdelen är, men de menar att det är en grundenergi, en grundessens som är den minsta byggstenen i universum. Många anser att det är ljus.

Denna essens håller ihop allt.  En del menar att det är en intelligent energi, andra menar att det är Gud, kosmos, universum, Spirit eller att det är ”allt som är”.  Denna energi finns i allt. I varje sten, träd, djur, blomma, bok, bil och människa. Vi kan kalla den Spirit eller den högre källan. Vi är sammanlänkade via denna energi som genom ett gigantiskt fält, ett nät. Livets väv/ matrixen kallas inom psykologin för det kollektiva omedvetna. Jag ser det mer som en världssjäl. Men om vi nu ska återgå till grunden i universum, ja då måste vi återkomma till atomerna och molekylerna. Allt som är, är ju uppbyggt av just dessa. Du och jag, stolen du sitter och äter frukost på, och frukosten du äter också. Det är atomernas och molekylernas sammansättning som avgör om det ska vara en stol eller en morot…

Varje sak som existerar vibrerar på sin egen frekvens, trä vibrerar på sin frekvens, lite olika beroende på om det är t.ex. gran eller lönn, moroten vibrerar på sin frekvens osv.  Vi, du och jag vibrerar på vår alldeles egen frekvens. Och det gör också alla våra organ. En lever är en lever för att den har just sin frekvens, en njure är en njure för att den har sin. När vi är friska och mår bra befinner sig alla våra organ på rätt frekvens och alla dessa frekvenser harmonierar i en fin symfoni. Och universum pulserar hela tiden. Det som går ut måste gå in. Det som går upp måste gå ner. Allt återkommer alltså till källan.
 
Allt och alla hänger energimässigt ihop. Ett gigantiskt nät av de mest fina trådar av ljus håller oss sammanbundna med allt vi kommer i kontakt med och med Spirit, kosmos. Varje möte med en människa gör att vi knyter energiband mellan denna och oss. Genom dessa energiband vandrar energi-impulser som vi kan snappa upp som kanske känslor och tankar. Det är dessa energiband som gör att vi kan känna i hela kroppen vem det är som ringer innan vi svarar, för energisignalen nådde fram innan det tekniska och elektroniska han göra sitt.

Det är också dessa energiband som gör att vi råkar tänka på en person en minut innan den springer ihop med oss runt hörnet. Allt vi gör i livet påverkar oss. Allt! Från den där traumatiska olyckan, felringningen förra veckan, den där vackra vyn till den där härliga känslan när främlingen höll upp dörren för dig. Just för att allt är energi!  Allt vi stoppar i oss i form av mat och godis påverkar oss också. Vi påverkas av vår miljö, inifrån och utifrån. Det som kommer utifrån går sakta genom vår aura för att vi ska ta in det och dra lärdom och påverkas av det. Det går in i vår kropp för att sedan ledas bort när vi är färdiga med det. Vi lever nämligen i symbios med allt annat, för i grunden hålls vi ju samman av den där energin. Ljus! I grunden är vi alla en. 

Men det som vi inte orkar ta till oss? Det som vi stänger av eller inte vill se? Ja, det kan lägga sig som en blockering i oss, i vår kropp. För om vi inte vill se det, ja då kan vi heller inte släppa taget om det, för då finns det ju inte för oss. Det är begravt i vårt system. När det lagt sig som en blockering i ett organ eller i en muskel då börjar denna vibrera på fel frekvens. Och tänk dig vad som händer när flera organ och muskler vibrerar på fel frekvens, ja då förstörs hela symfonin i kroppen och vi blir så sårbara att vi kan utveckla åkommor och sjukdomar. Hur det går till? Jo, man kan alltså säga att det vi bär i vårt medvetande bär vi också i kroppen! När vi förändras ändras också vår energi.

När vi gör en insikt förändras vårt medvetande och vi börjar genast samverka med människor, platser och saker som är kongruenta med denna energi. En känsla söker en liknade, en tanke söker en liknande i denna väv av energi. Livets väv. En tanke är också energi. En tanke söker en liknande tanke i matrixen eftersom lika dras till lika. Och eftersom att universum pulserar så kommer allt du sänder ut tillbaka. När tillräckligt många tankar hittar varandra så klumpar de ihop sig och en materialisering sker. Tankar  och känslor kan skapa fysisk form!

Tänk vilken kraft det får när många tänker ljusa och helande tankar till en som är sjuk. Förr i tiden bad hela församlingen för den som låg hemma och var sjuk. Kanske var det inte så konstigt att de fick uppleva fler mirakler då, eftersom de var öppna för det. Vänder vi på detta kan vi alltså läsa/känna/se energi också! Istället för att sända ut energin låter vi den passera inom oss och så läser vi av den. Medialitet!
När vi låter våra egna eller andras tankar, känslor och livsupplevelser passera oss helt fritt så mår vi gott. När vi håller kvar vissa typer av tankar, känslor eller hänger upp oss vid vissa händelser så sänker vi vår vibrationsnivå och blir låga.  Det betyder att vi i stor utsträckning påverkar vår kropp och vår hälsa med våra tankar, känslor och vårt förhållningssätt till livet.

Detta innebär ju naturligtvis också att vi har kraften och möjligheten att återställa det som inte fungerar korrekt. Har alla blockeringar? Ja, i stort sett har vi alla det. Och detta är något vi gör med oss själva. Alla gör det. Man kan säga att det är en del av våra lärdomar. Och vi gör det i ganska stor utsträckning idag när vi lever i ett sådant hårt samhälle som vi gör. Alla terror dåd, alla måsten, all stress, alla känslor vi inte får/törs/kan leva ut.  All information som passerar oss som ska sorteras och begrundas.

Genom meditation, introspektion, motion och kreativitet kan vi rensa oss själva från många små blockeringar. Men många människor ägnar sig inte åt en enda av dessa saker. Och de kan komma mycket ledbrutna till mig och säga ”Vad har jag gjort för att förtjäna det här”? Och jag kan tyvärr bara säga ”Du har blundat för dig själv” Det är så viktigt att vi bejakar oss själva, att vi tillgodoser våra egna behov. Mat, vatten och sömn, det måste vi se till att vi får. Och det gör vi förhoppningsvis.

Men självkärleken då?  Att hjälpa sig sig själv till trygghet när man är rädd att be om hjälp. Att ge sig själv miljöombyte när själen vissnar av uttråkning? Att ge sig tid till motion, en stund av introspektion, meditation, eller att få förverkliga sig själv genom att skapa och vara kreativ eller njuta av stimulerande möten djur och människor emellan, det ges inte lika mycket tid eller får lika högt värde som till exempel ett jobb.  Men det är svepskäl för att slippa älska sig själv. Varför? Det kan vara nog så skrämmande att komma i djup kontakt med sig själv. För det är djupt där inne som ängslan, smärtan, aggressionen och sorgen bor. Men där bor också glädjen, kärleken, tryggheten, harmonin och den inre kärnan av helande kraft. Vi bär nämligen på allt. Glädje och sorg är ju samma känsla, dock sedd från två olika håll. Trycker man ner sorgen kan heller inte glädjen levas fullt ut.  

Ibland kan det vara svårt att få bukt med dessa många små blockeringarna själv. Speciellt om man haft dem en längre tid.  Då ska man be om hjälp. Auran är det energifällt som omger oss, blommor, träd och stenar. Allting har sin egen aura. Auran på en människa och ett djur har flera olika skikt. Vi talar om den fysiska kroppen, mentala kroppen, känslomässiga kroppen, eteriska kroppen och astralkroppen. Vi består av kropp, tanke, känsla och andesjäl. För att leva i balans behöver allt detta få finnas med.   När energis strömmar fria genom och mellan dessa är vi i samklang med universums puls igen. Vi har slutat gå mot strömmen eller dämt upp ån. Vi surfar!

I dag finns en uppsjö olika alternativa terapier och vad som passar dig måste du själv avgöra. Var noga med att terapeuten har diplom och certifikat för genomgången utbildning. Det är ju så att relationen till oss själva utgör nyckeln till alla andra relationer vi har. När vi ser oss själva i rätt ljus kan vi också se och älska alla andra i rätt ljus och vi upplever inte längre att det är jag och de. Jag och ni. Jag och Du. Det blir en skön upplevelse av VI. Hela jordens historia har ju visat att vi inte kan lösa våld med våld, ilska med ilska och krig med krig. Vill vi uppleva fred och frihet måste vi först skapa det i vårt eget inre, skapa det till oss själva. Människan har redan i allt för många år undvikit att se in i sina egna mörka gömmor, eftersom det gör så ont. Istället har hon valt att skylla på alla andra. Och det skapar endast klyftor. Segregation.

De initieringar livet erbjuder oss hjälp att finna harmonin inom oss igen, så vi åter kan leva i samklang med de energilagar som är. Det enda vi behöver göra är att acceptera initieringen och släppa kontrollen och följa med. Livet är så kärleksfullt när vi Iever i samklang med universums (den högre källans/Spirits) andetag och puls. 

Etiketter: healing, energier

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln