Nymåne och fullmåne

Idag, 24/6, är det nymåne.

Precis som allt i naturen som innehåller mycket vatten (människokroppen består av cirka 70% vatten) så påverkas vi av månens olika faser. Månens faser bestäms av dess position i förhållande till solen.
Fullmånen uppstår när solen och månen är i opposition och nymånen när de är i konjunktion.

Solen och månen påverkar jordens dragningskraft.  Det är månen som påverkar ebb och flod i våra hav. Intressant tanke att om månen kan lyfta ett hav, så påverkar den också vattnet i våra kroppar. Vatten leder för överigt energi. Känslor är energi. När månen är full kan vi, om vi är medvetna, hämta kraft ur våra dolda känslor som stiger till ytan. Relationen mellan solen, månen och jorden samt dess positioner påverkar vår energi och kan jämföras med vår andningscykel.

Fullmånens energi är i samklang med slutet på vår inandningen, då är Qi och den universella energin som starkast. När vi är i slutet på inandningen är vi i en expansiv, uppåtgående kraft som kan få oss att känna oss energiska och upprymda - men inte så grundade. Nymånens energi korresponderar med slutet av utandningen då kraften av jordenergi  som störst. Jordenergin är en sammandragande, nedåtgående kraft som kan få oss att känna oss lugna och grundade, tunga och med en känsla av motstånd i den fysiska kroppen.

Alla som mediterar mycket kommer förr eller senare i samklang med de här energierna och vill man så använder man sig av detta i meditationen, kontemplationen och den personliga expansionen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Lorenzen »  Lärare i olika skepnader:  ”Men åh så underbart!! Ja visst är det så...att vi får de djur vi behöver <3 Jag ..”

  • Lovisa »  Lärare i olika skepnader:  ”Vad spännande Helena att de kom in! Då ville de verkligen förmedla något <3 ”

  • Helena Emanuelsson »  Lärare i olika skepnader:  ”Tack Lovisa ! Jag hade en period när skadade o ibland döda fåglar kom i min v..”

  • Anne-Marie Nielsen » Gå inte andras väg:  ”Inte så konstigt då att jag sa upp mig på jobbet och ska starta eget. Ser verkli..”

  • Birgitta Svanemark » Gå inte andras väg:  ”Hej Lovisa, tack för samtalet tidigare! Har nu bestämt mig och börjar med terapi..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln