Nymåne och fullmåne

Idag, 24/6, är det nymåne.

Precis som allt i naturen som innehåller mycket vatten (människokroppen består av cirka 70% vatten) så påverkas vi av månens olika faser. Månens faser bestäms av dess position i förhållande till solen.
Fullmånen uppstår när solen och månen är i opposition och nymånen när de är i konjunktion.

Solen och månen påverkar jordens dragningskraft.  Det är månen som påverkar ebb och flod i våra hav. Intressant tanke att om månen kan lyfta ett hav, så påverkar den också vattnet i våra kroppar. Vatten leder för överigt energi. Känslor är energi. När månen är full kan vi, om vi är medvetna, hämta kraft ur våra dolda känslor som stiger till ytan. Relationen mellan solen, månen och jorden samt dess positioner påverkar vår energi och kan jämföras med vår andningscykel.

Fullmånens energi är i samklang med slutet på vår inandningen, då är Qi och den universella energin som starkast. När vi är i slutet på inandningen är vi i en expansiv, uppåtgående kraft som kan få oss att känna oss energiska och upprymda - men inte så grundade. Nymånens energi korresponderar med slutet av utandningen då kraften av jordenergi  som störst. Jordenergin är en sammandragande, nedåtgående kraft som kan få oss att känna oss lugna och grundade, tunga och med en känsla av motstånd i den fysiska kroppen.

Alla som mediterar mycket kommer förr eller senare i samklang med de här energierna och vill man så använder man sig av detta i meditationen, kontemplationen och den personliga expansionen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln