Det fantastiska hypnotiska tillståndet

Det som gör hypnoterapin till ett så fantastiskt sätt att bedriva inre förändringsarbete på, är det faktum att man i det hypnotiska tillståndet kommer förbi sina inre blockeringar och når ner i sitt undermedvetna jag, den plats där alla bortträngda och bortglömda minnen och känslor finns lagrade sedan tidig barndom. Det är det undermedvetna som styr hur man känner sig från dag till dag genom hur man reagerar, tänker och förhåller dig till allt som sker i ens liv. Därför är det i det undermedvetna som förändringen måste ske - om det ska ge en bestående effekt. 

I trancen, hypnosen, kommer vi  alltså i kontakt med det undermedveta jaget som även håller tillbaka den potential och styrka vi inte vågar släppa fram. Våra tidiga programmeringar kan hjälpa eller stjälpa. Vare sig det är ett problem som kräver djupare analys eller ett problem av enklare karaktär så är hypnoterapi en imponerande och effektiv metod.

Men visste du att du kan programera om dig själv genom självhypnos? Eftersom det är i vårt undermedvetna vi lagrar alla våra programmeringar så kan vi också gå in där och programera om det som inte fungerar i vårt liv. Det är pågrund av dessa programeringar  man säger att "vi drar till oss det vi är i livet."  Är du missnöjd med din omgivning är det dig själv du ska börja förändra.

Vårt undermedvetna förstår dock inte logiskt prat. Därför behöver vi tala till det på det språk det för står. Bilder kopplade till känslor! Och för att göra detta behöver vi kliva in i det undermedvetnas landskap. Det gör vi genom djup avslappning.  Sinnet behöver också upprepning för att acceptera den nya förändringen. Samt att förändringen skall vara i samklang med din själ.

Avslappning+ bilder+ känslor+ upprepning = omprogrammering. Voila! 

Här följer en enkel medtod att utföra självhypnos:

  • Börja med att slappna av ordentligt! Lyssna till meditationsmusik i hörlurar och slappna av kroppdel för kroppsdel. Kroppsscanningen kan med fördel användas. Räkna baklänges från tio till noll och låt dig sjunka djupare och djupare in i avslappningen för varje siffra. När armar och ben domnar bort men du ändå är vaken är du i det perfekta tillståndet!
  • Föreställ dig att du har ett rum i ditt inre. Det här rummet symboliserar vem du är och hur du har det. Är det vackert? Ljust? Inbjudande? Hemtrevligt? Öppnar det för möjligheter? Eller är det tomt? Skräpigt? Mörkt? Stängt? Rörigt? Så som du vill må och leva bör rummet se ut. 
  • Gör nu om rummet så det är precis så som du vill att ditt liv ska vara.  Du förändrar med tankens hastighet här. Vad låter du det vara i för standard? Vad kopplar du för känslor till det här?  För varje dag du besöker det här rummet kommer du att loda dig djupare och djupare ner i vad du verkligen vill och uccesivt kommer bilden att bli mer samstämmig med din själ. Då dröjer inte resultatet.  Minns att du inte kan göra detta för andra, eller manipulera fram en relation. Allt måste ske "fairplay" annars är det manipulation du skapar. Upprepa i tio dagar!
Lycka till och berätta gärna hur det går!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln