Iscensättning

Djup liggande sår i vårt undermedvetna styr vårt beteende med järnhand. Det vet nog de flesta i dag. Men det flera kanske inte känner till är att förträngda begär och djupt liggande önskningar också spelar i vårt inre och styr oss på ett omedvetet plan. 

Begär vi känner skam inför, eller önskningar vi inte anser oss värda vill gärna iscensätta draman och plattformar där vi kan hålla illusionen vid liv. Eller där vi kan få det vi vill ha utan att stå för det, eller utan att vara medvetna om det. T ex gräl som ofta leder till sex.  

Dessa önskningar och begär, precis som våra inre känslomässiga sår, inhyser vi i kroppen. Våra celler är ett fantastiskt arkiv. När mina klineter frigör det som ligger begravt i det fördolda, kroppen, så ändras deras fysiska hälsa, kroppsspråk samt tonläge. Kroppen talar ett tydligt språk. Man kan se hur en person mår känslomässigt genom att betrakta kroppen.

Fattigdomstänk eller välståndsmedvetande är tydliga exempel på vad en person iscensätetr i sitt inre. Är glaset halvfullt eller halvtomt? Hur litar du på människor? Litar du på dem tills motsatsen bevisas? Eller är det så att de får bevisa att de går att lita på innan du släpper in dem? Ojar du dig över dåligt väder? Sådant du ändå inte kan rå över? Eller gör du ett mysigt bullbak och tänder levande ljus för att liva upp en regnig dag? Vad då? Det där är ju hur man är som person! Ja, eller inte. Det kan vara så att du agerar utifrån den livskarta du fick med dig. Och denna kanske hjälpte eller stälpte. De första fyra- fem åren grundlägger vi det mesta av våra mönster och programeringar. Som vuxen har vi mycket att vinna på att undersöka dessa och se hur de spelar upp sig i vårt nuvarande liv. Tänk om en illusion drar ner din livskvalitet?

Frågan är, hur vill du styra ditt livsskepp? Genom att ge rodret till någon annan? Låta stormen föra dig dit den vill? Eller genom att lära dig navigera , ta ut kursen och sedan ställa dig vid rodret? Allt är möjligt. Man måste bara veta att man inte är huggen i sten. Man är i ständig rörelse och utveckling. Det går alltid att maximera livsupplevelsen!

Bonusen är, för den finns, att när man lär känna sig själv bättre går man inte blint på andras isensättning. Man vågar utmana och ställa frågor. Och genom det navigerar man runt kobbar och grund och slipper ta så många smällar. 
När kikade du på din karta senast?


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln