Motstånd är en form av lidande

Dagens ingivelse från spirit: Motstånd är en form av lidande. 

Livet går ständigt frammåt. Vi kan inte stoppa åldrande. Lika lite kan vi stoppa tillväxt. Vi kan inte bromsa något alls. Visst kan vi stänga in oss. Skärma av input från möten och upplevelse. Men livet tickar ändå på. Därför kan vi inte sluta förändras. 

Ständigt erbjuder livet oss att vidga vårt medvetande genom att förse oss med upplevelser, möten och utmaningar. Allt för att vi ska minnas mer och mer av vilka vi är och vilken enorm potential vi redan besitter i djupet av vårt inre. 

Men om vi inte följer med i detta, utan vill stanna i den snäva lilla verklighet vi skapat oss så får vi ju slälvklart det. Men detta är ett val och detta val leder obönhörligen till en form av lidande. Vår själ vill nämligen få expandera, breda ut vingarna och bli mer och mer och mer....

Jag ser bilden av den lilla elefantungen som kedjas fast vid en stor påle och i dagar drar den och kastar sig för att komma loss. Till slut ger den upp. Den växer och blir en stor och ståtlig vuxen elefant som nu lätt skulle kunna få upp den där pålen, men den försöker inte ens. För något har dött. I elefantens föreställningsvärld finns inte alternativet kvar. Att göra motstånd mot förändring får oss till slut att inte våga längre. Fast hela världen ligger för våra fötter. 

Förändring handlar inte alltid om att skaffa nytt eller starta upp. Det handlar ofta om att avsluta det som inte fungerar. Då öppnar sig nytt. Vad? Det vet man ofta inte innan man avslutar något. Men ända fram till i dag har du klarat dig bra! Universum har tagit hand om dig! Du har överlevt! Dessa krafter finns kvar. Gör inte motstånd mot dem!

Här kan du inspireras av Petter Stordalens syn på saken! https://www.facebook.com/Obforum/videos/1880227465339395/
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

  • Lovisa » Psykologisk utmattning:  ”Tack Monica! Min ide var att göra en lite metaforisk beskrivning bortanför massa..”

  • Monica » Psykologisk utmattning:  ”Det bästa jag läst på länge! En beskrivning man lätt tar till sej. ”

  • Lena Lorenzen »  Lärare i olika skepnader:  ”Men åh så underbart!! Ja visst är det så...att vi får de djur vi behöver <3 Jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln