Gott och ont existerar inte

Jag tror att du som jag då och då tänkt i banor som förutsätter att det finns gott och ont? Inom shamanismen talar man om att detta inte existerar. Mer sanningsenligt är att tala om tungt och lätt. I dag ville Spirit/universum fördjupa oss i detta.

Allt som existerar är energi. Allt vibrerar på sin egen frekvens. Vibrationer kan svänga snabbt och långsamt. Ha tyngre eller lättare densitet. Vårt ego har en tung och trög vibration om det är stort och välutvecklat. Offerkänslor, rädsla och vilsenhet har också en tung frekvens. Stress är tungvibrerande energi. Det är därför vi får ta i så för att få saker gjorda. Men om vi växlar om och gör saker vi älskar, med inspiration och glädje så hamnar vi i flow och det är en hög och snabbvibrerande frekvens. Där händer massor utan att det känns som en ansträngning. Snacka om vikten av att vara på rätt ställe i livet! Avskyr vi vårt arbete är det rätt lönlöst att försöka eftersträva flow, då vi hamnar i en tung energi av arbetet i sig.

Goda och onda människor? Det finns bara människor som är mer eller mindre i lättvibrerande energi.  Ju tyngre energi desto mer sorg, truaman, ego, försvar, ensamhet och frustration bär personen. Om den dessutom är intelligent tenderar den att bli manipulativ. Varför? För att tillförskansa sig lättare energi genom andra. Om försvaren är för starka har personen ingen självinsikt. För att förvandla tung energi till lätt måste vi ha självinsikt! Vår skugga behöver avtäckas och bearbetas för att transformationen  från tung till lätt ska kunna äga rum.  För en mycket tungvibrerande person krävs en oerhört trygg miljö och stöd för att våga börja den här självhealingen.

Vi bär alla både tung och lätt energi inom oss. I perioder mer lätt, i perioder mer tung. Det är vårt ansvar att hålla oss "energirena", energitäta och högvibrerande. Ingen kan göra det åt oss. 

Några varningstecken på att energin är tung:

 • Vi ser ner på andra och talar illa om andra. Eller relaterar  över huvudtaget till andra mer än vi berättar om oss själva.
 • Återkommande svackor av dålig självkänsla.
 • Får inte mycket gjort, står och stampar eller har en känsla av att sitta fast.
 • Vågar inte kliva fram och visa sig själv, uttrycka sina behov, tala om vad hon tycker.
 • Relaterar oftast till hur andra ska uppfatta situationen, sig själv eller händelsen.
 • "Vet" vad som är bra för andra.
 • Väntar på.....vad? Nästa vecka? När någon ska ringa? När erbjudandet kommer= Lägger ansvaret utanför sig själv.
 • Rädd att tappa kontrollen/ansiktet/ anseendet.
 • Vågar inte förändra. "Man vet vad man har!"
 • Huvudvärk, återkommande infektioner, stress i systemet, ogrundad.
Så, när du nästa gång tänker att någon är ond: Det är en person fylld av smärta. Och ju mer smärta desto tyngre energi. Ju tyngre energi desto mindre självinsikt. Kärlek till den! All kärlek vi kan uppbåda <3
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

 • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

 • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

 • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

 • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln