Hypnos/ Trance/ Meditativ medvetenhet

Hypnos Hypnos

Hypnos/Trance/Meditativ medvetenhet. Tre olika benämningar för ett förändrat medvetandetillstånd som kännetecknas av djup avslappning med en samtidig skärpt koncentration. I denna avslappning och detta lugn kommer man förbi det logiska och ofta kritiska tänkandet. Vilket är fördelaktigt då vi ofta går vilse i mentalen och glömmer att känna.

Hypnos är alltså ingen terapi utan ett tillstånd som underlättar all terapi avsevärt. Hypnos är ett förhöjt medvetandetillstånd som också hjälper oss att se saker i ett vidare perspektiv.

All hypnos är självhypnos och ett mycket naturligt tillstånd som du många gånger varit i. Tillexempel då du är djupt försjunken i en bok eller i ett musikstycke, eller då du kör bil och plötsligt upptäcker att du nästan är framme, var tog färden vägen? Hypnos är alltså ingen sömn och man kan heller inte bli manipulerad då man är medveten hela tiden.

Hypnoterapin har tre viktiga arbetsområden:

Hypnoanalys: Här arbetar vi för att ta bort det som är orsaken till det problem du kommit till mig med. Det är bortträngningar vi letar efter. De känslor och behov vi som barn trängde undan för att vi inte just då kunde ta hand om det. Så länge de finns inom oss styr de vårt beteende. Vi upplever att vi styrs av något inom oss som ligger bortom vår kontroll.Undantryckta känslor bildar en stark laddning av psykisk energi inombords. Om denna inte får komma till ytan skapar den mönster somär svåra att bryta. Det kan vara ångest, ilska, depression, kontrollbehov, tvångsbeteenden eller annat.
Suggestionsterapi: Här arbetar vi med positiva målbilder och suggestioner för att stärka det vi har inom oss. Det kan vara att tala inför grupp, målfokusering inom idrott eller examina, sluta röka, viktreducering, stresshantering, nagelbitande eller annat. Här ligger stresshanteringen också varm i tiden!
Regressionsterapi: Här söker vi oss bakåt för att finna orsaken till problemet. Vi söker oss bakåt både i detta liv och till tidigare liv. Om det finns tidigare liv eller om det är det undermedvetna som sänder oss bilder att arbeta med spelar inte så stor roll. Det viktiga är att det fungerar! Jag för min del tror att det finns minnen från tidigare liv, det har arbetet med mina klienter fått mig att börja tro.
Hypnoterapi brukar var perfekt om du känner att "Det är något inom mig som ligger bortanför min kontroll"

Hypnos hjälper klienten att komma i kontakt med sitt inre och den sanning som vilar där. Acceptans, klarhet, intuition, lugn, energi, balans, läkning, isikt och kärlek är bara några av de ord mina klienter använder då de beskriver upplevelsen i att ha ett nära möte med sig själva. Vill du lära känna dig själv bättre? Lösa upp inre konflikter som ger upphov till ångest och fysisk smärta? Lära dig att hantera din inre eller yttre stress? Förstå dina beteenden? Få snabbare återhämtning efter utmattning? Stärka din självkänsla eller ta dig förbi hinder så som social fobi eller mindervärde? Då är  det perfekt att arbeta utifrån hypnosens mjuka och avslappnande tillstånd. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln