Döden

 

Döden kommer smygande. Hon bär sin långa kappa och huvan gör att man inte ser hennes vackra , ödmjuka och kärleksfulla ansikte förrän man är riktigt,riktigt nära.
Varför finns det sådan rädsla för döden? Kanske för att vi inte längre lever nära henne, sida vid sida. Vi lever för att hålla henne på avstånd. Men detta förhållningssätt är ju bara en illusion, för hon är mitt i bland oss hela tiden.
Ofta tänker vi på henne som den fysiska, slutgiltiga stationen. (Som om vi visste att det är det när den lika gärna kan vara en ny början?) Men det är ju bara en liten, liten del av hennes stora och viktiga arbete. Varje sekund dör celler på din hud. Varje sekund föds nya. Varje minut dör och glider undan för att ett nytt NU skall kunna födas. Dagen dör och natten föds och bereder oss vila. Natten dör och dagen föds och bereder oss rörelse och ljus. Årstiderna föds och dör om varandra.
Hon, döden, hjälper oss att avsluta faser och sätta punkt. Hon låter vårt gamla jag dö för att det nya jaget med alla nya insikter och egenskaper skall kunna födas fram. Hon vandrar med oss i djupet av våra kriser och hjälper våra begränsande övertygelser att dö för att medvetandet skall kunna födas på nytt och en personlig expansion skall kunna ske. Hur skulle livet se ut om hon inte fanns? Om vi aldrig rensade och sa adjö? Hur skulle världen se ut om inte en epok dog för att nästa skulle födas? Det skulle inte finnas någon evolution. Utan död, ingen födelse! Så nog ärdöden med oss och hjälper oss och värnar om oss i varje sekund.
Som en naturlig del av det vi kallar liv.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

  • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

  • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

  • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

  • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln