Frågor för bokslut och nya mål

Frågor för att underlätta att gör bokslut 2019 och sätta nya mål och intentioner för 2020:

 1. Om året varit tufft: Vad har jag lärt mig och vad fick mig att växa?
 2. Vilken dålig vana vill jag bryta?
 3. Vad har fungerat bra under året?
 4. Vilka tillfällen var extra betydelsefulla för mig? Hur kan jag skapa flera sådana?
 5. Vilket är det främsta målet jag vill uppnå i år? (Sätt ett lagom realistiskt mål med ett par delmål kring för att maximera att kunna ta dig fram och låt fråga 3 och 4 vägleda dig att sätta målet!)
 6. Vad behöver jag ta bort eller minska för att för att öka chansen att nå målet?
 7. Vilka egenskaper och kvaliteter har jag som kan hjälpa mig att nå mitt mål? (Kunskaper och erfarenheter är sekundärt. Egenskaper och kvalitetet är starkare och mer drivande mot mål då de är djupare förankrade i oss)
 8. Vem är jag online? Stämmer den med den bild du vill ha om dig själv? (Läser du det här har du inte bott i en grotta det senaste året och har förmodligen också profiler på olika sociala nätverk. Den person du är online är också den person du är för omvärlden.)
 9. Vilka människor vill jag ha nära, komma nära och finnas för? (En god grund för självkänsla och känslan av stöd i livet)
 10. Vilka saker har du redan åstadkommit, som du är stolt över? Vad kan du göra för att värna om dess och maximera dem ännu mer?
Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

 • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

 • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

 • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

 • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln