Jag har ganska många par som går hos mig nu. Något jag jag ser, som inte är självklart för alla par, är att när man lever i en SUND relation så handlar inte kärleken om villkorad hängivenhet utan om att låta varandra vara självbestämmande även om det medför att den andra inte går den väg man vill. Naturligtvis med en stor portion förståelse, ödmjukhet och vilja att ge även om man inte alltid har lust. Ge och ta utan ägande. 

Vad kan man ha missat när det kommer till friskfungerande relationer?

 • Stabila relationer kan kännas tråkiga ibland. Det är naturligt!
 • Man kan sakna singel livet och den frihet man hade. Det betyder inte att man inte älskar sin partner!
 • Ingen kan se dig, förstå dig och fylla dina behov hela tiden. Det är ditt jobb! Det är också ditt jobb att kommunicera ut dina behov. I en sund relation förstår din partner de behov du kommunicerar ut, Men kanske inte alltid kan eller har förmågan att ge det du önskar i stunden. Ibland får man ja och ibland får man nej. Det är sunt! 
 • I en frisk relation finns det gränser och dessa betyder inte att man överger eller kommer att bli övergiven. De innebär att man växer sig starkare.
 • Din partner är inte din förälder och du är inte din partners förälder. Ni är två separata vuxna som helt och fullt står på egna ben, men genom att välja varandra får ni en guldkant på tillvaron.
 • Man gör uppoffringar för att man är snäll. I en frisk relation gör man uppoffringar även om det suger ibland ;) Man gör inte uppoffringar för att den andra kräver, behöver eller klandrar. 
 • Att man ibland kan känna attraktion till någon annan behöver inte betyda att man inte älskar sin partner. Det är helt enkelt en attraktion. Hur man responderar på denna är däremot ett ansvar och kan hjälpa eller stjälpa. I en friskfungerande relation öppnar man inte andra dörrar hur som helst. Man vårdar det som finns innanför den dörr man öppnat. 
 • En livslång relation säger inget om hur hälsosam den är. Hur man mår och hur man individuellt kan utvecklas i en relation berättar mer. 


En mindre frisk relation kan ibland kännetecknas av:

 • Även om man delat flera år kan man känna av en distans eller ensamhetskänsla. Som att energin mellan en är borta. Detta kan vara ett tecken på att man sårat varandra mycket eller att man inte vågar prata om sina behov. 
 • Jobb, träning, alkohol, vänner och  fritidsintressen går alltid före. Ibland gömmer man sig bakom barnen. 
 • Konflikter och diskussioner leder inte till något. Man ser, hör och bekräftar inte varandra eller så handlar de mer vem som har rätt. Oförmåga att se hela bilden. Ett ”du och jag” tänk istället för ”vi” tänk. 
 • Det sexuella är mer som en fysisk ventil än en intim stund av kärlek, närhet och sårbarhet. Eller så har ni inte sex längre. Relationen är mer som ett företag. 
 • Negligerande och apati kännetecknar stämningen hemma. Båda är passivt arga och håller distans för att skydda sig från påhopp, osanningar eller sårbarhet. 


En frisk relation innehåller ofta dessa ingredienser: 

 • Var och en tar ansvar för sina behov, sin lycka och sina mål. 
 • Man kontrollerar inte den andra. 
 • Ni ser varandra genom respektens glasögon för ni vet att ni är jämlika. 
 • Konflikter leder till positiva beslut och personlig utveckling. Man vågar ta en konflikt utan rädsla att bli lämnad. 
 • Man vågar prata om sin sårbarhet, känslor och drömmar. 
 • Man har vi-tid och egen- tid. 
 • Relationen är prioriterad. 
 • Respekt även när man inte är överens. 
 • Värderar relationen högt och investerar i den. 
 • Ni vårdar kärleken och uppvaktar varandra med jämna mellanrum. 
Vilka fallgropar kan man lätt hamna i, när man lever i en relation?Ja, de flesta är omedvetna reaktionsmönster: 
 • Man tillskriver partnern negativa sidor ens föräldrar hade.
 • Man söker bevis på saker som negativa som man upplevt i en tidigare relation. (Inte rättvist mot nuvarande)
 • Man önskar att partnern ska leverera något man saknade under sin uppväxt.
 • Man vill bli räddad.
 • När man grips av ångest för att bli lämnad så spelar man upp scenarion som ska bevisa att man inte blir det. Scenarion som ofta leder till missförstånd och knflikt i stället.
 • Man triggar i gång varandras omedvetna sår och går i försvar istället för att ta chansen till läkning och utveckling.
Hoppas detta gav dig något och att du lever i en relation där man vågar utvecklas och får ta plats!
Läs hela inlägget »

Angående det här med shadowwork. Våra inre demoner/sår och vår inre längtan kan sannerligen få oss att se ugglor i mossen. Allt är verkligen inte av det spirituella slaget. Men vissa saker är det å andra sidan. Men först när du gör ditt inre arbete kan du veta skillnaden. Människor som pratar illa om andra och sedan ler och dricker kaffe med dem, ser tecken över allt, aldrig benämner sina egna sorger/ rädslor/ smärtor, aldrig har fel eller någonsin öppnar sig och visar sina svaga sidor, bryr sig allt för mycket om vad andra tycker och ställer upp för andra hela tiden ( läs lever genom andra) behöver göra lite mer skuggarbete. När detta är gjort bryter själen igenom och det klarvetande sinnet gör sig hörbart. Då finns inte längre behov av att förklara och försvara det längre. En mästare kan vara en uteliggare och en guru kan vara en person som tror att ego är gud. Och bara den som lärt känna sina egna inre demoner kan skilja dem åt

Läs hela inlägget »

Frågor för att underlätta att gör bokslut 2019 och sätta nya mål och intentioner för 2020:

 1. Om året varit tufft: Vad har jag lärt mig och vad fick mig att växa?
 2. Vilken dålig vana vill jag bryta?
 3. Vad har fungerat bra under året?
 4. Vilka tillfällen var extra betydelsefulla för mig? Hur kan jag skapa flera sådana?
 5. Vilket är det främsta målet jag vill uppnå i år? (Sätt ett lagom realistiskt mål med ett par delmål kring för att maximera att kunna ta dig fram och låt fråga 3 och 4 vägleda dig att sätta målet!)
 6. Vad behöver jag ta bort eller minska för att för att öka chansen att nå målet?
 7. Vilka egenskaper och kvaliteter har jag som kan hjälpa mig att nå mitt mål? (Kunskaper och erfarenheter är sekundärt. Egenskaper och kvalitetet är starkare och mer drivande mot mål då de är djupare förankrade i oss)
 8. Vem är jag online? Stämmer den med den bild du vill ha om dig själv? (Läser du det här har du inte bott i en grotta det senaste året och har förmodligen också profiler på olika sociala nätverk. Den person du är online är också den person du är för omvärlden.)
 9. Vilka människor vill jag ha nära, komma nära och finnas för? (En god grund för självkänsla och känslan av stöd i livet)
 10. Vilka saker har du redan åstadkommit, som du är stolt över? Vad kan du göra för att värna om dess och maximera dem ännu mer?
Lycka till!
Läs hela inlägget »

 

Döden kommer smygande. Hon bär sin långa kappa och huvan gör att man inte ser hennes vackra , ödmjuka och kärleksfulla ansikte förrän man är riktigt,riktigt nära.
Varför finns det sådan rädsla för döden? Kanske för att vi inte längre lever nära henne, sida vid sida. Vi lever för att hålla henne på avstånd. Men detta förhållningssätt är ju bara en illusion, för hon är mitt i bland oss hela tiden.
Ofta tänker vi på henne som den fysiska, slutgiltiga stationen. (Som om vi visste att det är det när den lika gärna kan vara en ny början?) Men det är ju bara en liten, liten del av hennes stora och viktiga arbete. Varje sekund dör celler på din hud. Varje sekund föds nya. Varje minut dör och glider undan för att ett nytt NU skall kunna födas. Dagen dör och natten föds och bereder oss vila. Natten dör och dagen föds och bereder oss rörelse och ljus. Årstiderna föds och dör om varandra.
Hon, döden, hjälper oss att avsluta faser och sätta punkt. Hon låter vårt gamla jag dö för att det nya jaget med alla nya insikter och egenskaper skall kunna födas fram. Hon vandrar med oss i djupet av våra kriser och hjälper våra begränsande övertygelser att dö för att medvetandet skall kunna födas på nytt och en personlig expansion skall kunna ske. Hur skulle livet se ut om hon inte fanns? Om vi aldrig rensade och sa adjö? Hur skulle världen se ut om inte en epok dog för att nästa skulle födas? Det skulle inte finnas någon evolution. Utan död, ingen födelse! Så nog ärdöden med oss och hjälper oss och värnar om oss i varje sekund.
Som en naturlig del av det vi kallar liv.

 

Läs hela inlägget »
Här känner jag mig i flow! Här känner jag mig i flow!

Med fyra enkla steg kan du skapa mer flow i ditt liv:

 1) Lämna det som håller dig fast!
Människor, situationer,  händelser, saker, platser och negativa tankar. Allt som inte hjälper stjälper. Gör ett stort rens och skriv en lista på allt som begränsar! Vad kan du lämna? Hur kan du lämna? När kan du lämna?

2) Hämta kraft
Människor, situationer, händelser, saker, platser och positiva tankar där du “connectar” med vem du vill vara och där du hämtar kraft att orka. Det kan vara i skogen, vid havet, på landet. Att “ladda batterierna” och fyllas upp med extra energi är något som vi alla behöver. Att njuta av stunden och att lägga bort mobilen, vara härvarande och närvarande på riktigt ger något annat. Något nytt. I detta tillstånd är det också lättare att läka, fysiskt som psykiskt. Gör en lista på allt du vill ta in mer av nu när du rensar och gör plats! Vad kan du ta in? Hur kan du ta in? När ska du göra detta?
 
3) Gör plats för frihet i din kalender 
Jag kryssar för vissa fredagar i min almanacka. I bland gör maken samma och så rymmer vi till stugan. Va? Är det okay? Självklart! Tid är också en valuta. Frihet, för mig, handlar om att ta hand om mig själv emellanåt. Ibland kryssar jag långluch då jag går en långpromenad. Ibland kryssar jag hela eftermiddagen och äter långlunch med en väninna. När jag har tid och ork arbetar jag lätt ikapp om jag vill, eller behöver. Ibland gör jag inte det. För att jag är fri att välja det! (är egen företagre) Vad jag menar är att vi måste känna ett visst mått av frihet för att inte vissna. Forkning visar att vi mår bättre av att sprida ut vår semester under året istället för att ha den i ett svep om sommaren. Hur kan man använda den forskningen som språngbräda? Hur kan du få loss lite mer förebyggande tid? 
 
4) Påminn dig själv att det är du som är designern av ditt liv
Lever du ditt drömliv? Om inte, vilka delar vill du ändra lite på? Vad är det som gör att du hittils inte ändrat på dessa delar? Om du försvarar dig när du läser denna fråga så har jag en ny fråga till dig: Varför väljer du att lyssna till dessa tankar? Om du väljer att se lösningar, vad ser du så istället?  Vad blir ditt första steg?
 

Läs hela inlägget »

De senaste dagarna har jag processat och funderat inom mig. Vi är på väg in i nya energier och nya skeden. Andlighet har varit otroligt viktigt för mig sedan tonåren. Redan som 20-åring startade jag mitt företag och allt sedan dess har jag varit i service för det som är högre än mig. Jag har skolat mig inom området, processat i djupet av mitt inre, omfamnat min skugga, gått i terapi, hållt kurser, mött tusentals klienter, skrivit en bok och byggt upp ett aktiebolag. Jag älskar mitt arbete. Men något inom mig har vaknat än mer senaste åren. 

De nya energierna i den nya tiden lär oss att vi inte behöver anstränga oss så hårt. Vi ska mer lära oss att surfa på vågorna när de kommer och ha tillit till att de för oss in till rätt strand med rätt människor. Det är en ljuvlig känsla att sköljas upp över en strand där ett nytt projekt väntar, en ny bok vill bli skriven eller en ny kurs vill bli född in i dagens ljus. Det här kräver så klart tillit. Och tillit kommer genom prövningar. Och det är just detta! Prövningar vad är det? För mig är en prövning livet och universum som frågar om jag är redo för en ny initiering? Om jag vågar kliva in och anta utmaningen så höjer jag mina vibrationer och kommer mer i samklang med det min själ längtar efter och behöver. Och med detta föds mer tillit och flow! Men om jag skyller på omgivningen, Gud, omständigheter och andra människor och backar för denna initiering så får jag stå kvar i det jag har runt mig. Och av det föds ingen tillit. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss också att vi inte behöver ha kontroll på allt för att lyckas. Vi behöver inte ha alla mål och delmål helt klara. Bara några få som pekar ut en riktning. Det är bättre att vara mer här och nu och ha fokus på de första små stegen och hålla intentionen klar och tydlig. Vi kan faktiskt till och med börja med ett enda kliv och när vi tar det så kommer vi automatiskt att se var nästa fot skall hamna. Ett steg i taget så är vi snart hundra steg på väg. Det som är högre än oss håller vår rygg så fort vi tar ett enda pyttigt kliv! Och inte bara det, med varje pyttigt kliv vi tar så för univerum fram målet mot oss. Wow! Men om vi skyller på att vi inte vet var, hur eller när? Att vi inte har pengar...Ingen tror på mig...  Då får vi stå kvar i det vi har runt oss! Och det öppnas inga nya dörrar. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss att inte titta på andra. När vi gör det och låter oss influeras av andras kläder, företagande, utseende, agerande och tyckande så sprider vi ut vår energi. Och energin kan inte gå åt en massa olika håll. Om vi istället grundar oss i oss själva och det vi vill och längtar efter så blir intentionen tydlig. Vi skickar ut energin åt ett enda håll och genast blir energin stark och arbetskraftig. Where intention goes, energy flows. Som att ratta in en radiokanal, ungefär. Men om vi ändå anpassar oss och spelar olika roller för att vi tror att omgivningen tycker bättre om oss då, så får vi stå kvar i det vi har runt oss. Då kommer inga nya sanna människor in i vårt liv och vi får leva splittrade bland splittrade människor. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss att ta fullt ansvar för våra barn och deras behov då de är små. Det finns ingen andligare väg eller större andlig utmaning än att vara vuxen och ta fullt ansvar för dem vi satt här och ska lämna efter oss. Den andliga mission jag kliver in i den dag jag blir förälder är den viktigaste resan någonsin. (På riktigt!) Och den erbjuder den största initieringen då den kräver att mina behov sätts åt sidan till den dag mina barn kan stå på egna ben. Det handlar inte om materiella saker. Det handlar helt och hållet om närvaro och att barn ska vara trygga och hållna i ett space av kärlek, där du är för barnet det du vill att Det som är högre ska vara för dig! Låter du ditt festande, ditt arbete, din nya kärlek eller ditt shoppande gå före så bryter du ett avtal du skapat med dina barn innan ni föddes. Och med det tar du avstånd från att kliva in i livets initiering. Och vad händer då? Du skapar trasiga familjeband och det är inte bra för kommande generationer eller din egen ålderdom. Sorry, så enkelt är det!

Nya energin lär oss att det inte spelar någon roll om du har rosenkvarts i fönstret, rökelse i hörnen, mediterar varje dag och pratar med änglarna. (Även om det kan vara hur mysigt och trevligt som helst) Det viktiga är att du lever som du lär och är sann! WALK YOUR TALK!  Andlighet och öppenhet har passerat första barnstadiet och det är dags att sluta använda andligheten som en snuttefilt! 

Jag har fattat ett beslut. Jag kommer att ge allt till de klienter och elever som vill arbeta med andligheten och den personliga utvecklingen på riktigt! Jag kommer att ge av min energi, min kärlek, min kunskap och min proffession. Jag kommer att vara en kanal och i service varje minut den tid jag arbetar.(Jo, jag har vanlig arbetstid precis som alla andra)  I gengälld vill jag ha ärlighet och viljan att vandra vägen på riktigt. Jag vill att man ska välja att se sin skugga, sin skam och sin rädsla annars kan man aldrig transformera den till kraft och ljus. De som använder andligheten som en snuttefilt, tillfällig energikick eller spelar en roll av andlighet men ändå låter offerkoftan komma fram får söka sig en annan väg. För om jag engagerar mig i någons osanning, någons andliga kick eller någons låtsasroll är jag inte sann mot mig själv. Jag respekterar heller inte Det som är högre, min värdegrund och den tid vi fått denna jordevandring.

Det är en stor skillnad på att känna till vägen och att verkligen vandra den. Vill du vandra den är du varmt välkommen till mig!


 

Läs hela inlägget »

Vill du vara med i nästa utvecklingsgrupp? Du som känner att något av nedanstående stämmer in på dig har mycket att hämta från att utvecklas i grupp tillsammans med andra. 
 

 • Jag mår bra om du mår bra. 
 • Jag mår bra om andra bekräftar mig. 
 • Jag duger om jag är perfekt. 
 • Jag tycker mig ha otur och ständigt drabbas av saker. 
 • Jag är rädd för att bli övergiven. 
 • Jag har svårt att lita på andra människor. 
 • Jag hjälper andra men blir besviken när jag inte får samma hjälp tillbaka. 
 • Jag anpassar mig efter varje ny miljö eller nytt umgänge jag hamnar i.
 • Jag känner mig annorlunda - ibland bättre än andra och ibland sämre, men aldrig lika dan. 
 • Jag har relationer med dysfunktionella människor. 
 • Jag känner skam och skuld. 
 • Jag försöker visa vad jag tycker och tänker istället för att säga det rakt ut. 
 • Jag försöker läsa av andra människor. 
 • Jag har svårt för auktoriteter. 
 • Jag överengagerar mig i allt och alla och tror att allt är upp till mig. 
 • Jag har ont i kroppen och är trött men tar inte hand om mig själv. 
 • Jag försöker klura ut andras problem och säger åt dem vad de ska göra. 
 • Jag har svårt för att vara i nuet och lever istället i det som varit eller det som komma skall. 
 • Jag är rädd för katastrofer och konflikter. 
 • Jag har svårt att sätta gränser och säger ofta ja när jag vill säga nej.

(Ida Högström)


Utbränd? Låg självkänsla? Når inte dina mål? Medberoende?svårt att sätta gränser eller förklara vad du vill?
Då kan detta vara något för dig!
Varför grupp?
De flesta hinder i vårt inre uppstår i relation till andra tidigt i livet och kan därför enklast lösas upp i kommunikation med andra, i en trygg grupp. I gruppen finns möjlighet att få syn på och förändra sina inre mönster och inre konflikter då dessa blir synliga och aktiverade genom gruppens relationer och diskussioner. Samtidigt som gruppmedlemmarna växer och får självkänsla genom att bryta sina negativa mönster, kan de dela och diskutera sin livsberättelse, sina existentiella frågor och sina dagliga problem. Man vågar ta det stöd man tidigare saknat, vilket i sig ger tillit och styrka! Gruppen ger också individen möjlighet prova nya förhållningsätt med verkliga personer utan att
det behöver få konsekvenser utanför gruppen. Gruppens möjlighet att leka med alternativa sätt att vara ökar gruppmedlemmarnas förmåga att bli den det vet att de skulle kunna vara. Alla i gruppen vinner på att man är en grupp!
 
Vi träffas en hel helg och lägger grunden till att "bli sin egen människa". Där efter följer åtta veckor i en FB grupp där jag varje vecka lägger upp nya uppgifter, meditationer och tankar. Vi delar våra erfarenheter och tankar med öppenhet och respekt i gruppen och fortsätter här att växa tillsammans!

Du bokar via Boka Direkt!
 

Läs hela inlägget »
Hypnos Hypnos

Hypnos/Trance/Meditativ medvetenhet. Tre olika benämningar för ett förändrat medvetandetillstånd som kännetecknas av djup avslappning med en samtidig skärpt koncentration. I denna avslappning och detta lugn kommer man förbi det logiska och ofta kritiska tänkandet. Vilket är fördelaktigt då vi ofta går vilse i mentalen och glömmer att känna.

Hypnos är alltså ingen terapi utan ett tillstånd som underlättar all terapi avsevärt. Hypnos är ett förhöjt medvetandetillstånd som också hjälper oss att se saker i ett vidare perspektiv.

All hypnos är självhypnos och ett mycket naturligt tillstånd som du många gånger varit i. Tillexempel då du är djupt försjunken i en bok eller i ett musikstycke, eller då du kör bil och plötsligt upptäcker att du nästan är framme, var tog färden vägen? Hypnos är alltså ingen sömn och man kan heller inte bli manipulerad då man är medveten hela tiden.

Hypnoterapin har tre viktiga arbetsområden:

Hypnoanalys: Här arbetar vi för att ta bort det som är orsaken till det problem du kommit till mig med. Det är bortträngningar vi letar efter. De känslor och behov vi som barn trängde undan för att vi inte just då kunde ta hand om det. Så länge de finns inom oss styr de vårt beteende. Vi upplever att vi styrs av något inom oss som ligger bortom vår kontroll.Undantryckta känslor bildar en stark laddning av psykisk energi inombords. Om denna inte får komma till ytan skapar den mönster somär svåra att bryta. Det kan vara ångest, ilska, depression, kontrollbehov, tvångsbeteenden eller annat.
Suggestionsterapi: Här arbetar vi med positiva målbilder och suggestioner för att stärka det vi har inom oss. Det kan vara att tala inför grupp, målfokusering inom idrott eller examina, sluta röka, viktreducering, stresshantering, nagelbitande eller annat. Här ligger stresshanteringen också varm i tiden!
Regressionsterapi: Här söker vi oss bakåt för att finna orsaken till problemet. Vi söker oss bakåt både i detta liv och till tidigare liv. Om det finns tidigare liv eller om det är det undermedvetna som sänder oss bilder att arbeta med spelar inte så stor roll. Det viktiga är att det fungerar! Jag för min del tror att det finns minnen från tidigare liv, det har arbetet med mina klienter fått mig att börja tro.
Hypnoterapi brukar var perfekt om du känner att "Det är något inom mig som ligger bortanför min kontroll"

Hypnos hjälper klienten att komma i kontakt med sitt inre och den sanning som vilar där. Acceptans, klarhet, intuition, lugn, energi, balans, läkning, isikt och kärlek är bara några av de ord mina klienter använder då de beskriver upplevelsen i att ha ett nära möte med sig själva. Vill du lära känna dig själv bättre? Lösa upp inre konflikter som ger upphov till ångest och fysisk smärta? Lära dig att hantera din inre eller yttre stress? Förstå dina beteenden? Få snabbare återhämtning efter utmattning? Stärka din självkänsla eller ta dig förbi hinder så som social fobi eller mindervärde? Då är  det perfekt att arbeta utifrån hypnosens mjuka och avslappnande tillstånd. 
 

Läs hela inlägget »

 Hur det känns att vara in i döden trött och sliten vet de flesta. Men vad inte alla vet är att man kan gå in i en psykologisk utmattning.

Tecken på psykologisk utmattning:

 • Fysisk trötthet och förlust av energi. Utmattningen kan ta sig uttryck i att vi inte tror att vi kan ta oss igenom dagen när vi vaknar. Det kan till och med kännas som att inget spelar någon roll längre. Att vi är så trötta att vi kan dö.
 • Sömnlöshet. Man kan vakna till  flera gånger under natten till en början. Springa och kissa och dricka vatten. Eller bara slumra mellan uppvakningarna. Detta kan också eskalera till allvarliga svårigheter att somna om eller att somna in på kvällen. Hjärnan är i beredskapsläge och planerar, håller koll och släpper inte taget.
 • Minnesförlust. Enligt en artikel som publicerades i Journal of Forensic Psychiatry and Psychology, kan psykologisk utmattning ofta producera en kognitiv försämring vid namn ”desinformationseffekten”. Det är då vi blandar ihop information och minns den felaktigt, vilket gör att vi blandar ihop bilder, personer och situationer eller får luckor.
 • Fysiskt: hjärtklappning, migrän, matsmältningsproblem, spänningar, brist på hunger eller överdriven aptit är vanligt, exem, tappar hår, ytandning....
 • Känslomässigt: kan vi bli känsligare och samtidigt apatiska, irriterade , aggresiva, lättgråtna och överdrivet pessimistiska.
 • Tappar förmågan att känna njutning. Att inte kunna njuta av saker lika mycket som vi gjorde tidigare gör att vi glömmer bort en stor del av vilka vi är. Vi ser inte längre fram emot saker och livet blir grått. Världen känns långt borta eller så känner vi att vi är i en bubbla.
Hamnar vi här beror det på flera olika komponeneter som ofta samverkar. Vi har stoppat för mycket känslomässigt bagage i vår ryggsäck. Vi har helt enkelt inte hunnit eller kunnat ta tag i saker som behöver bearbetas från den dan vi föddes fram till i dag. Det vi stuvar undan och stoppar ner drar också med sig våra behov ner i glömskan. Utan att ta hand om våra behov kan vi inte sätta gränser ELLER be om hjälp. Att våga be om hjälp, gå till en terapeut, företagshälsovården eller annat handlar ofta om anknytningsproblem. " Vem vill finnas för mig? Jag är inte värd kärlek! Jag får inte ta tid! Jag får inte vara till besvär!" Men allt dett är fel! Du får ta tid! Du ÄR värd hjälp, stöd och kälek! En utmattning klarar vi inte lättvindigt på egen hand. Hade vi gjort det hade vi läkt den för länge sedan. När det är kaos på  insidan fixar vi inte yttre prestationer, arbetsplatser med trasig ledning, mannens otrohet, barnens kriser, föräldrars sjukdommar, ekonomiska svackor och annat som livet serverar.

Det är MÅNGA komponenter vi behöver titta på i vårt inre för att läka. Behov, undangömda känslor, begränsande tankemönster, vacklande värdegrund, glömda och gömda  inre styrkor, förmågan att sätta gränser, viljan att våga öppna upp igen och framför allt modet att våga rannsaka sig själv.

En terapeut hejar på, sträcker fram förstorningsglaset, visar nya kartor över livet och sträcker fram servetter när det behövs torkas tårar. En terapeut kan komma med tips och råd men det är inte huvudsyftet eller ens grundtanken. En terapeut är som en lots som hjälper dig att vända den här skutan innan den går på grund på riktigt och visar dig in i bättre och lugnare farvatten, en maskinist som visar var du kan byta trasiga delar och fylla på olja, en städare som visar var dammråttorna håller sig gömda och en kock som visar hur man kan njuta av goda smaker. Kaptenen det är DU. Och efter lite jobb med restaurering och översikt på den här skutan kommer du att hantera kaptensjobbet med bravur i gen!
Läs hela inlägget »

Jag tror att du som jag då och då tänkt i banor som förutsätter att det finns gott och ont? Inom shamanismen talar man om att detta inte existerar. Mer sanningsenligt är att tala om tungt och lätt. I dag ville Spirit/universum fördjupa oss i detta.

Allt som existerar är energi. Allt vibrerar på sin egen frekvens. Vibrationer kan svänga snabbt och långsamt. Ha tyngre eller lättare densitet. Vårt ego har en tung och trög vibration om det är stort och välutvecklat. Offerkänslor, rädsla och vilsenhet har också en tung frekvens. Stress är tungvibrerande energi. Det är därför vi får ta i så för att få saker gjorda. Men om vi växlar om och gör saker vi älskar, med inspiration och glädje så hamnar vi i flow och det är en hög och snabbvibrerande frekvens. Där händer massor utan att det känns som en ansträngning. Snacka om vikten av att vara på rätt ställe i livet! Avskyr vi vårt arbete är det rätt lönlöst att försöka eftersträva flow, då vi hamnar i en tung energi av arbetet i sig.

Goda och onda människor? Det finns bara människor som är mer eller mindre i lättvibrerande energi.  Ju tyngre energi desto mer sorg, truaman, ego, försvar, ensamhet och frustration bär personen. Om den dessutom är intelligent tenderar den att bli manipulativ. Varför? För att tillförskansa sig lättare energi genom andra. Om försvaren är för starka har personen ingen självinsikt. För att förvandla tung energi till lätt måste vi ha självinsikt! Vår skugga behöver avtäckas och bearbetas för att transformationen  från tung till lätt ska kunna äga rum.  För en mycket tungvibrerande person krävs en oerhört trygg miljö och stöd för att våga börja den här självhealingen.

Vi bär alla både tung och lätt energi inom oss. I perioder mer lätt, i perioder mer tung. Det är vårt ansvar att hålla oss "energirena", energitäta och högvibrerande. Ingen kan göra det åt oss. 

Några varningstecken på att energin är tung:

 • Vi ser ner på andra och talar illa om andra. Eller relaterar  över huvudtaget till andra mer än vi berättar om oss själva.
 • Återkommande svackor av dålig självkänsla.
 • Får inte mycket gjort, står och stampar eller har en känsla av att sitta fast.
 • Vågar inte kliva fram och visa sig själv, uttrycka sina behov, tala om vad hon tycker.
 • Relaterar oftast till hur andra ska uppfatta situationen, sig själv eller händelsen.
 • "Vet" vad som är bra för andra.
 • Väntar på.....vad? Nästa vecka? När någon ska ringa? När erbjudandet kommer= Lägger ansvaret utanför sig själv.
 • Rädd att tappa kontrollen/ansiktet/ anseendet.
 • Vågar inte förändra. "Man vet vad man har!"
 • Huvudvärk, återkommande infektioner, stress i systemet, ogrundad.
Så, när du nästa gång tänker att någon är ond: Det är en person fylld av smärta. Och ju mer smärta desto tyngre energi. Ju tyngre energi desto mindre självinsikt. Kärlek till den! All kärlek vi kan uppbåda <3
 

Läs hela inlägget »

 Vi omges av en mängd universella lagar. Lagar som allt som lever styrs av och är en del av.  En av dessa lagar är lagen om hjälp. Den innebär att om du frågar så får du svaret. Detta är inte beroende av hur du frågar eller om du är värd ett svar. Det är ett absolut löfte från högre intelligenser, änglar och guider, att de hjälper oss om vi ber om det. Hjälpen kommer på det sätt som är absolut mest gynsamt ur ett karmiskt perspektiv. Och den kommer på det sätt som vi kan ta till oss och förstå. Frågan är, hur ofta ber du om hjälp? Förväntar du dig att få hjälp? Tycker du att du är värld att få hjälp? 

Hjälpen står i proportion till hur du kan ta emot. Ofta är det här vi behöver träna!
Spirit vill att du ska öva på att be om hjälp under den kommande veckan. För hjälpen ligger som en varm filt runt dig och bara väntar på kommandot "Hjälp" för att aktiveras!

 

Läs hela inlägget »

När du sover och drömmer så sträcker din själ på sig, breder ut sina vingar och ger sig i väg på en upptäcksresa i de olika dimensionerna. I bland reser vi till mellanvärlden mellan vår värld och andevärlden, astralvälden. Där får vi möta våra nära och kära, känna oss hemma för en stund eller röra oss i de landskap vi saknar. Ibland tar vår guide oss med på en resa som ger oss information, ovanperspektiv och nya insikter. Ibland reser vi djupt ner i vårt undermedvetna och rensar, möter rädslor och gör upp med tung energi. Ibland spanar vi igenom tidsväven och skådar en del av vår egen framtid i en lucid dröm och ibland får vi healing och balansering för att ha den bästa energin med oss inför kommande utmaningar.

Drömmar är den koppling vi har kvar till den vi är på andra sidan när vi inte är här på jorden. Drömmen är dörren till de olika dimensionerna, som vi aldrig stänger.

Inom shamanismen talar man om att man har flera själar. Drömsjälen är en av dem. Den som inte drömmer har tappat en del av sin drömsjäls energi, eller blockerat den. Vi kan kalla tillbaka den energin, eller väcka den, genom att våga dagrömma, använda vår fantasi, vara kreativa och meditera. Vi mår så gott när vår själ har tillgång till allt. Jag tycker att det är en fin liknelse.

Spirit ber dig att vara extra observant närmsta veckan. Du får mycket vägledning nu. Skriv ner dina drömmar direkt när du vaknar. Förmodligen får du infomationen som en serie. Bit för bit. Se till att du lägegr dig i tid så du får rätt sömn och kan vandra mellan djup och lätt sömn så själen får en chans att sträcka på sig!

Läs hela inlägget »

Ensamhet. Ensamhet. Ett ord som kan vara mjukt, skönt, efterlängtat, hemskt och laddat. I dag talar Spirit om att vi inte är gjorda för ensamhet. Vi är flockdjur som föds in i en stamtillhörighet och mår som bäst när vi  har en given plats i flocken. En plats som gör skillnad och där vi inte är utbytbara. 

Väl i flocken är vi mer eller mindre extroverta, utåtriktade. Vissa tar plats och sprudlar, andra är tystare och mer lugna. Alla behövs. Den sprudlande sätter fart på flocken och  drar i gång jakten, sådden och samlandet. Den introverta ser till att detta slutförs med omsorg. Den extroverta förser stammen med ideer och energi. Den introverta balanserar och ger lugn. Alla behövs. Tillsammans!

Ensamhet är fint och mycket utvecklande när den är självvald. Den öppnar upp för ett möte med oss själva, hjälper oss att samla i hop vår energi, ger oss tid för reflektion och återblick och tystnaden ger oss mänger av energi. Nyladdade kliver vi in i stammen likt en stämgaffel och ger av denna förnyade energi. 

När ensamheten inte är självvald kan vi lida på ett undermedvetet plan. Hur ska vi överleva nu? Hur ska vi kunna hålla liv i elden samtidigt som vi samlar ved, jagar och letar skydd? Många ensamma människor har vant sig vid ensamheten och lever den som ett normaltillstånd. Personen i fråga kanske till och med tror att den gillar ensamheten och isoleringen för att den inte vet något annat. Men denna isolering gör att vi inte tar in nya influenser, ger av vår unikhet eller samspelar med de lärdomar vi har tänkt ut för oss, innan vi kom hit.

Vald ensamhet är balsam för din själ. Den påtvingade ensamheten är bara tomhet. Känner du någon som ofta sitter ensam? Våga dig dit på en kopp kaffe då och då. Vi är alla en del av familjen på jorden och den som är ensam vågar oftta inte göra anspråk på samkväm. Den har nog med att överleva.

Vill du alltid ha folk runt om kring dig? Känner du dig obekväm med ensamheten?  Våga dig ut på ensamma vandringar. Ensamma tysta dagar i en liten stuga. Våga skapa ett unikt och intimt möte med dig själv. Kanske kommer du att bli stolt och förvånad över den du lär känna?

Läs hela inlägget »

Höra till.

Just nu, i det här livet är du en del av civilisationen Jorden.  Vad innebär det? Har du funderat? Vad innebär det i form av möjligheter? Vad innebär det i ansvar?

Att känna vinden i ansiktet och doften av sommarregn. Känslan av snö under dina skidor. Upplevelsen av en stor stad med sin doft, sina ljud och sin puls. Att trött krypa ner mellan nytvättade lakan. Att promenera genom frasiga och prassliga höslöv hand i hand med någon som betyder något speciellt för just dig. Solen när den går ner över havet och det mörknar och bara ljudet av vågorna är kvar. Tystnaden i en skog när det sakta dalar femkronestora snöflingor. En tungt sovande bebis i din famn eller en katt som sover på ditt bröst. Mjuk päls mellan fingrarna och en kall nos i hande. Nybakat bröd med smör och sirap som smälter i hop i en symfoni. Någon vars ögon tåras när du gråter. Doften av stekt lök när du är riktigt hungrig. Julgransglitter. En flugas surr mot tältduken... Allt det här är en del av att leva på Jorden. Möjligheter , utmaningar, smärta och njutning i en enda kompott. Det är vad din själ längtade efter innan du kom hit! 

Men att leva här innebär också ansvar mot den stora modern, Gaia. Hon som bär dig och när dig liv efter liv. Hon behöver som en levande organism kärlek, respekt och omvårdnad. Vad kan du göra mer av som du inte gör i dag? 

Alla som föds hit är hennes barn och hör till. Hur kan vi ta bättre vara på varandra? Både människa, djur och växter? Du längtade en gång hit. Även om du kanske inte minns varför du kom så hade du en kärlek för jorden. Vad kan du göra för att hedra allt det?

Läs hela inlägget »
Våra trogna lärare! Våra trogna lärare!

Lärare i olika skepnader

Se dig omkring. Vilka djur finns runt omkring dig?  Vi tar hand om dem. Vi sörjer för dem. Ger dem kärlek och uppmärksamhet.  Det är så lätt att tro att vi finns för våra djur. Vad vi ofta kanske inte tänker på är att i ett högre perspektiv så väljer djuren oss. Många djur kommer skickade av våra Guider för att vandra med oss en tid här på jorden. Hundar lär oss om intimitet och närhet, de lär oss att sätta gränser och en massa annat som är skräddarsytt för just dig som person eller er familj! Katter hjälper oss hålla vår energi, lär oss rena oss och lär oss att gå inåt i meditation och introspektion samt att gå från djup vila till aktion på en sekund. Intuition kräver ingen eftertanke! Varför tror ni det kallas häxkatt? ;) Bur djur kommer också av en anledning även om detta kommer att bli allt mer sällsynt i framtiden då andra sidan färsöker få oss att se humanare vägar till vår kontakt med djuren. Men om vi är enträgna och absolut måste ha en hamster så är det ingen slump att vi får den vi får. EN hamster som bits är lika mycket lärare som en hamster som är gosig! Vad har du för lärare runt dig? Vad lär du dig av dessa?

Idag pratar universum om vikten av att se sambanden med djuren. Vad var du i för fas när ditt djur kom till dig?Vad har det här djuret utmanat i dig? Vad har du insett tack vare det här djuret? Vad har du lärt dig att ge, att se över med, att blunda för och att ta ansvar för? Vad kan du utifrån det här ge av till andra?

Vilda djur kommer till oss om vi bara är redo att ta emot dem. Som den här sommaren då Göran dök upp i vår familj. En duvunge som förlorat stjärtfjädrarna. Vi hade honom i ett enskill rum i två veckor och matade honom en gång per dygn för att han inte skulle bli tam. När fjädrarna växt ut släppte vi honom i parken. Han flög i ren förskräckelse. Men, tre dagar senare dyker en duva upp på min altan. Jag får ögon kontakt med den. Göran! Vips flyger han upp och landar på min axel. Jag rös i hela kroppen och skrek till då jag inte var förberedd på hans klor på min bara axel (hade linne på mig) men han brydde sig inte. Mannen var snabb med mobilen och fotade detta speciella ögonblick. Sanningen var den att Göran var utsvulten och behövde stödmatas. Han hade sökt upp oss för att be om mer hjälp. Vi stödmatade honom någon vecka. Varje kväll! Han satt på våra huvuden och våra axlar. Kom när vi sträckte ut handen. Sedan märkte vi hur han förändrades. Blev bredare och större över bröstet och lite arg i sin framtoning. Könsmogen ;) En dag dök han inte upp mer. Han stod på egna ben. Barnen undrade efter några veckor om jag trodde att han klarat sig? Morgonen där på satt han utan för HelhetsCentrat. (Hur visste han?) Gjorde en lov och landade på mig och gav sig sedan av. Hej då Göran! Tack för att du lärde oss att be om hjälp tills vi står i vår fulla kraft på egna ben!
 

Läs hela inlägget »
Att inte välja är också ett val Att inte välja är också ett val

2018 är ett år av ny energi. Under 2017 var det aningens rörigt. Allt som inte längre gynnade oss, allt som inte följde vår själs längtan och allt som inte var menat kastades framför våra fötter i en enda salig röra och många som skapat sitt liv efter sitt huvud (Detta är en logiskt bra väg, på grund av ekonomin stannar jag i relationen, man kan inte leva i en drömvärld, jag är realistisk och nöjer mig med det lilla jag får för så gör man, man ska ha hus och bil och.... ) blev minst sagt förvirrade och både lamslagna och ångestfyllda. För under 2017 trängde hjärtenergin igenom och illusionerna avslöjades! De lögner vi så länge intalat oss avtäcktes. De lögner och den manipulation andra så länge utsatt oss för kom i dagens ljus. De rädslor som fjättrat oss i sina bojor knackade på och viftade med nyckeln till befrielse. Allt jag blivit lärd och allt jag trott kullkastades. 2018 är ett år då vi ska ta det som blev kvar, det rena och sanna och bygga något nytt!
 
Om inte om fanns så skulle jag... Vad då? Om inte en endaste rädsla fanns så skulle jag... Vad då? Om inga hinder i världen existerade så skulle jag...Ja, vad? Vad? Det är vad 2018 handlar om!

Om du inte gör aktiva val så är det också ett val. Ja, att inte välja är ett val. Och om du inte väljer så kommer någon annan att välja åt dig. Då kommer du att vara ett redskap för någon annan, just för att du inte är medveten. Och det kommer att ge dig känslan av att gå omkring i livet i ett par tre storlekar för trånga skor.

Att välja är att säga ja till sig själv och stå vid rodret i sin egen skuta. Var vill du styra?
 

Läs hela inlägget »
Ta hjälp av de som är i en annan energi än du! Ta hjälp av de som är i en annan energi än du!

Väntan och längtan

Spirit visar att många av er där ute väntar och längtar. En del efter bättre arbete, andra efter nytt boende. Några efter mer vänner och många efter kärleken. 

Väntan och längtan är en bittersweet energi som vi lätt fastnar i. Den är bitter så länge den inte blir sann, men sweet då vi både kan lägga in massa romantiserande förväntningar i den och gå fria från besvikelsen. Och både det bittra och den söta finns där ute i verkligheten. 

Väntan och längtan kapslar in oss i en energi av "väntrum" och så länge vi lägger vår energi och intention till "väntan och längtan" stängs alla andra dörrar.

Ut i världen! Möt människor. Tala om din dröm. Våga bolla och leka med tanken. Våga söka nytt jobb även om du får nej. Under resan passerar människor din väg och när fler människor tillåts passera så kan universum arbeta mycket enklare. Möten och samtal leder till att dörrar öppnas på ett mirakulöst sätt. Spirit och universum väntar på att jkälpa dig. Men då måst du själv kliva ur drömmen i väntrummet.

Läs hela inlägget »
Var är du påväg? Var är du påväg?

 Du är rätt och befinner dig rätt!

Du är inte fel. Och du är inte på fel ställe. Du behövde vara så här och vara på det här stället för att förstå saker om dig själv. Men om du nu känner att du vill vidare så är det okay. Det betyder inte att du valt fel. Bara att du nu är färdig med den här lärdomen. Den skalade av dig och fick dig att växa på bästa tänkbara vis. Bless the past! 

Om du är redo för nytt har Spirit tre frågor till dig:

 • Vad tar du med dig?
 • Vad exakt fick dig att växa?
 • Vad vill du ge vidare av den här lärdomen?


Känner du att du är helt rätt där du är? Bra då har du mängder av lärdomar att inhämta här och du är på den plats som just nu gör att du växer i rekordfart. Grattis! Spirit har tre frågor också till dig:

 • Vad kan du ge av på denna plats?
 • Vad kan du fördjupa dig i lite mer?
 • Varför tror du att du hamnade här?


Spirit hälsar att allt ljus  och all kärlek är med dig. Universum är stolt över dig den långa väg du vandrat. Allt är bra och allt är som det ska!
 

Läs hela inlägget »
I naturen är vi riktigt, riktigt nära den här intelligenta energin. I naturen är vi riktigt, riktigt nära den här intelligenta energin.

Är du redo att ta emot? Du skapades av en oerhört intelligent energi. Den såg till att du klarade dig nio månader i mammas mage. Att du lärde dig allt det du lärt dig fram till nu. Att du klarat dig och är kvar i detta jordeliv. Denna energi var så självklar när du var liten, men med uppväxt, skola och samhälle har den mer och mer fasats ut ur ditt medvetande. DU ska bli något! DU måste ta ansvar! Du måste presetera! Hur ska det annars gå? Förmodligen bättre om vi visste att vi inte var ensamma!

Denna intelligenta energi finns kvar runt dig och inom dig, slumrande, väntande på att du ska vakna och börja interagera igen. Som du gjorde när du v ar liten och hängav dig leken och fantasin. När du börjar våga känna på den igen dröjer det inte förrän en kommunikation byggs upp. När du gör dina första trevande försök att kommunicera med den låter den sig inte dröja. På sitt alldeles egna vis kommunicerar den tillbaka. Den genomsyrar inte bara dig. Den genomsyrar allt! Därför kan kommunikationen se ut precis hur som helst. Om du ber så ska du få!

Allt finns för dig. Men du måste vara redo att ta emot och kunna bära det du får. Meditation är ett bra sätt att lära sig eller att minnas hur man gör. Längst där inne vet du!

Jag är redo att ta emot, är du? 

Läs hela inlägget »

 Motstånd är en form av lidande. 

Livet går ständigt frammåt. Vi kan inte stoppa åldrande. Lika lite kan vi stoppa tillväxt. Vi kan inte bromsa något alls. Visst kan vi stänga in oss. Skärma av input från möten och upplevelse. Men livet tickar ändå på. Därför kan vi inte sluta förändras. 

Ständigt erbjuder livet oss att vidga vårt medvetande genom att förse oss med upplevelser, möten och utmaningar. Allt för att vi ska minnas mer och mer av vilka vi är och vilken enorm potential vi redan besitter i djupet av vårt inre. 

Men om vi inte följer med i detta, utan vill stanna i den snäva lilla verklighet vi skapat oss så får vi ju slälvklart det. Men detta är ett val och detta val leder obönhörligen till en form av lidande. Vår själ vill nämligen få expandera, breda ut vingarna och bli mer och mer och mer....

Jag ser bilden av den lilla elefantungen som kedjas fast vid en stor påle och i dagar drar den och kastar sig för att komma loss. Till slut ger den upp. Den växer och blir en stor och ståtlig vuxen elefant som nu lätt skulle kunna få upp den där pålen, men den försöker inte ens. För något har dött. I elefantens föreställningsvärld finns inte alternativet kvar. Att göra motstånd mot förändring får oss till slut att inte våga längre. Fast hela världen ligger för våra fötter. 

Förändring handlar inte alltid om att skaffa nytt eller starta upp. Det handlar ofta om att avsluta det som inte fungerar. Då öppnar sig nytt. Vad? Det vet man ofta inte innan man avslutar något. Men ända fram till i dag har du klarat dig bra! Universum har tagit hand om dig! Du har överlevt! Dessa krafter finns kvar. Gör inte motstånd mot dem!

Här kan du inspireras av Petter Stordalens syn på saken! https://www.facebook.com/Obforum/videos/1880227465339395/
 

Läs hela inlägget »
Bild med nya drönaren! Bild med nya drönaren!

Det här med nyårslöften är inte riktigt min grej. Däremot drabbas jag alltid av "nystart" efter nyår. Inte dirket. Men det är som att energin virvlar runt mig och drar mig med i en dans någon vecka in på nya året och då ryker allt. Skåp och lådor rensas. Nya gardiner hängs upp. Golvmoppen virvlar med och när allt är klart kommer den stora pusten. Och där någon stans händer något. Sprudlande energi fyller mig och jag börjar se vilka delar av mig som spelat ut sin roll. Vilka drömmar som jag nog anser klara och jag stänger ett par dörrar. Jag vet att nya redan håller på att öppnas, även om jag inte kan se var det bär helt tydligt än. 

2018 du är så välkommen! Eftersom e-kurserna blivit så uppskattade och det  här är ett sätt för mig att vara en länk ut till fler, över ett större område, så har jag redan detta nya år investerat i diverse digital aparatur som ska hjälpa mig göra dem ännu bättre. En riktig Podmic för mina inspelningar, en Go Pro kamera för att få lite mer rörliga bilder och en drönare så jag kan flygfilma mina kommande äventyr i naturen. Jag ska i sommar lära mig "advanced soul retrieval" av en shaman i Sapmi, vilket känns kittlande och viktigt! Gaia kallar och jag kommer att ha fler kurser ute i naturen. Kurser som hjälper den stressande människan att landa och finna sig själv igen. Precis som jag behöver ha bra uppkoppling för att  göra mina e-kurser behöver vi finna tillbaka till vår "uppkoppling" till de energier vi är gjorda av och som vi fortfarande behöver ha kontakt med för att leva ett hälsosamt liv. Som min man säger: "Nature breath, breath nature!" 

I morgon startar mina tio vardagar av "spirit talk". Jag mediterar en stund varje morgon och låter ingivelserna från det som är större komma. Sedan presenterar jag detta för er här. Ni plockar till er av det som ni känner ger er positiv boost. Min nyårsgåva från mig och och det stora mysteriet.

God fortsättning på 2018!

Läs hela inlägget »

Jag möter många unga tjejer som hamnat vilse när det gäller sex just nu. De dras in i "andliga" rörelser som talar om allomfattande kärlek och vikten av att öppna hjärtat för alla. Man kan vara sexuell med flera. Älska flera. Ibland i grupp. Tjejerna som inte vill vara "oandliga" klandrar sig själv för att de känner svartsjuka. De måste jobba hårdare med egot. Varför faller allt i dessa rörelser till männens fördel? Varför är det en man med flera kvinnor? Inte tvärt om? Kvinnorna söker sin jämnlike. Sin själsfrände. Vilken fantastisk man som är så andlig. Som känner känslor och visar sig sårbar! Vilken man som pratar om den gudomliga kärleken som genomsyrar allt och räcker till alla. Men varför känner jag mig så ledsen? Så otillräcklig? Varför vill han vara med henne och henne också? Varför är jag så liten och inskränkt i min svartsjuka? Att det ligger raffinerad manipulation bakom och inte andlighet kommer för de här unga tjejerna som en kalldusch. Varför kommer det så många tjejer som fastnat i det här just nu? Förmodligen för att det går mode i vissa andliga "traditioner". Man "ska tänka på sig själv, stänga av sina känslor och inte låta sig luras av dem och man ska låta sig hänföras av mångas kärlek!" Är inte det att bli egocentrerad? Var finns acceptansen och respekten för andra? Hur skulle det vara att i stället släppa in äkta andlighet? Spirit, gud eller världssjälen? Man kan inte knulla sig fram till upplysning! Sorry, men tror du det är du djupt missled av någon manipulativ person. Visst kan man nå oanade höjder! Men det kan man inte göra med en massa olika partners. Det handlar om själskontrakt, åtagande och viljan att våga öppna upp på riktigt! Gör man det för många handlar det om gränslöshet!
Men visst det finns bra och dåligt sex! Så här kommer en energetisk och andlig beskrivning av bra sex! Det tar år att komma hit. Men med rätt partner vet man att det är vägen. Det här kan man inte uppleva med tillfälliga sexuella förbindelser. Man kan absolut rent generellt ha sex med vem som helst. Men man kan bara inte vara intim med vem som helst.
För att utföra eller ens påbörja en andligt och själsligt förbunden sexualakt, måste det finnas en viss mängd energi! Utan denna energi blir allt sex platoniskt och mest en jakt på klimax. Inget djup. Kanske är det därför många unga tjejer söker något "mer" idag? Man kan vara så rädd för närhet att man rusar in i akten. Eller så kan man ha flera tillfälliga sexpartners för att få en stunds närhet. Men det behöver inte vara så. Sex behöver inte alltid vara en brådskande resa mot klimax eller en kick för att slippa känna ensamhet. Allt handlar om rätt partner, mod och lust att utforska och möta sitt eget inre.
Andligt sex är energi, healing och en helig handling.
Alldeles för många vet inte vad de går miste om när de dyker rätt in det de tror är sex. De agerar på impulsen av lust och missar att upptäcka den djupa, hungrande energin. De genomför en sexakt utan att älska intimt och medvetet, med alla chakran och alla sinnen inblandade.
Ömsesidig och medveten älskog är när båda parter överlämnar sig i en akt av fullkomlig närvaro av ömsesidig intimitet. De vågar stanna kvar i intimiteten genom att våga öppna upp sin sårbarhet utan att fly in i prestation, tankar eller skådespel. De öppnar upp för varandra på det djupaste plan som finns. Utöver att de kysser och smeker varandra med lätt beröring, så uppslukas de av varandras närvaro. Memorerar sin partners kropp, memorerar varje nyans av flämtning, ord och andetag, insuper varandras dofter och kurvor.De låter alla sinnen vara närvarande.
När man kommer hit inser man att det inte längre är en sexuell akt eller fortplantning. Det är en helig stund där man älskar och blir älskad och där man låter kärleken strömma fritt genom en.
Man har kommit förbi självcentreringen och egots röst. Hur ser jag ut? Är jag bra? Gör jag bra? Är jag attraktiv och sexig? Egot ger vika och man låter sig genomströmmas av det som är större än en själv. I varje innerlig och intim älskog kommer man i kontakt med en kärlekskraft som man behöver ge sig hän. Har du varit här vet du. Vet du inte har du inte varit här. Än! Denna energi måste upplevas för att kunna förklaras.
För många är det acceptansen och hängivelsen som är den svåra delen. Vi fastnar i huvudet, i värderingar och tekniker. Sex är mer än bara en fysisk och känslomässig upplevelse, det är en cirkulerande energi som både ges och erhålls om man låter sig bli ledd av den.
En man kliver in i kvinnans energifält med sin själ!
Han kommer inte att skryta, jämföra eller dominera. Det finns inga specifika roller eller tekniker att ta på. Han kommer aldrig att göra henne obekväm eller skamfylld på något sätt. Men han kommer att visa henne vem han är genom att ge henne sin energi. Med sin energi skapar han ett ” space”, det trygga, lugna, tillåtande och helande utrymme som är så avgörande för kvinnans intimitet.
När en kvinna känner sig hållen och trygg i hans energi kommer hon att öppna sig för han själ och visa sin sårbarhet och ge sig hän.
När detta sker kommer han att hålla henne, älska henne, hedra henne och få henne att känna kvinnlig, gåtfull och vacker.
Hon kommer då att ta risken att släppa in honom i sin själ, trots den fysiska kraft han besitter, som skulle kunna skada henne. Om han är ärlig och sann ger han henne det förtroende, det beskydd och den styrka hon kan behöva för att ge sig hän och våga älska honom.
Hon kommer då att hålla ”space” och omfamna hans själ när han blir mjuk och känslosam. Det här leder till att han slutar blockera sin mjukare sida. När han får tillgång till den kommer han att bli sensuell och omslutande, som en man blir när han vet att han är hållen istället för hånad.
Där blir båda sanna mot varandra! Genom att öppna dörren till sann intimitet, bär han sin själ till henne. Hon öppnar sig och släpper in den och håller den. Hans fysiska kropp skyddar dem båda och hennes känslor håller dem båda, i denna själsliga sammanflätning. Kommer ni hit är ni oskiljaktiga.
Livet kan vara svårt men ni vet att förhållandet inte är över! Ni prövas och genom varandra, kommer ni att fortsätta att växa. Ni vet att ni alltid finner vägen tillbaka till intimiteten igen. För ni har vaknat och ni ”vet”.
Är du redo att uppleva det ögonblick då din kropp flyter med i kosmos cirkulerande och pulserande energi? Flyta med i den virvel av känslor ditt hjärta pumpar runt i din kropp? Du vet det ögonblick då du känner att allt är möjligt!? När du är helt ett med din partner och du är säker på att du har nått en punkt utan återvändo? Det finns ingen annan än ni.Ett tillstånd där ni blir som ett hjärta som slår, en tanke som tänks, en känsla som känns och en famn som omfamnar och omfamnas? Och efteråt respekterar att ni är två fria individer som väljer varandra. Inte äger varandra.
Om så är fallet, så är du redo att uppleva sann intimitet. När du träffar rätt partner så öppnar ni porten till varandras själar. Genom varandra kommer ni att fortsätta att ge, fortsätta att ta emot och låta det som är större strömma genom er. Det krävs mod att släppa murarna och öppna sin själ. Men det är också här helandet av hjärtat sker. När du är redo dyker initieringen upp, låt dig då bli ledd av ”det!”
Dela gärna så unga tjejer och killar får veta <3

Läs hela inlägget »

Djup liggande sår i vårt undermedvetna styr vårt beteende med järnhand. Det vet nog de flesta i dag. Men det flera kanske inte känner till är att förträngda begär och djupt liggande önskningar också spelar i vårt inre och styr oss på ett omedvetet plan. 

Begär vi känner skam inför, eller önskningar vi inte anser oss värda vill gärna iscensätta draman och plattformar där vi kan hålla illusionen vid liv. Eller där vi kan få det vi vill ha utan att stå för det, eller utan att vara medvetna om det. T ex gräl som ofta leder till sex.  

Dessa önskningar och begär, precis som våra inre känslomässiga sår, inhyser vi i kroppen. Våra celler är ett fantastiskt arkiv. När mina klineter frigör det som ligger begravt i det fördolda, kroppen, så ändras deras fysiska hälsa, kroppsspråk samt tonläge. Kroppen talar ett tydligt språk. Man kan se hur en person mår känslomässigt genom att betrakta kroppen.

Fattigdomstänk eller välståndsmedvetande är tydliga exempel på vad en person iscensätetr i sitt inre. Är glaset halvfullt eller halvtomt? Hur litar du på människor? Litar du på dem tills motsatsen bevisas? Eller är det så att de får bevisa att de går att lita på innan du släpper in dem? Ojar du dig över dåligt väder? Sådant du ändå inte kan rå över? Eller gör du ett mysigt bullbak och tänder levande ljus för att liva upp en regnig dag? Vad då? Det där är ju hur man är som person! Ja, eller inte. Det kan vara så att du agerar utifrån den livskarta du fick med dig. Och denna kanske hjälpte eller stälpte. De första fyra- fem åren grundlägger vi det mesta av våra mönster och programeringar. Som vuxen har vi mycket att vinna på att undersöka dessa och se hur de spelar upp sig i vårt nuvarande liv. Tänk om en illusion drar ner din livskvalitet?

Frågan är, hur vill du styra ditt livsskepp? Genom att ge rodret till någon annan? Låta stormen föra dig dit den vill? Eller genom att lära dig navigera , ta ut kursen och sedan ställa dig vid rodret? Allt är möjligt. Man måste bara veta att man inte är huggen i sten. Man är i ständig rörelse och utveckling. Det går alltid att maximera livsupplevelsen!

Bonusen är, för den finns, att när man lär känna sig själv bättre går man inte blint på andras isensättning. Man vågar utmana och ställa frågor. Och genom det navigerar man runt kobbar och grund och slipper ta så många smällar. 
När kikade du på din karta senast?


 

Läs hela inlägget »

Det som gör hypnoterapin till ett så fantastiskt sätt att bedriva inre förändringsarbete på, är det faktum att man i det hypnotiska tillståndet kommer förbi sina inre blockeringar och når ner i sitt undermedvetna jag, den plats där alla bortträngda och bortglömda minnen och känslor finns lagrade sedan tidig barndom. Det är det undermedvetna som styr hur man känner sig från dag till dag genom hur man reagerar, tänker och förhåller dig till allt som sker i ens liv. Därför är det i det undermedvetna som förändringen måste ske - om det ska ge en bestående effekt. 

I trancen, hypnosen, kommer vi  alltså i kontakt med det undermedveta jaget som även håller tillbaka den potential och styrka vi inte vågar släppa fram. Våra tidiga programmeringar kan hjälpa eller stjälpa. Vare sig det är ett problem som kräver djupare analys eller ett problem av enklare karaktär så är hypnoterapi en imponerande och effektiv metod.

Men visste du att du kan programera om dig själv genom självhypnos? Eftersom det är i vårt undermedvetna vi lagrar alla våra programmeringar så kan vi också gå in där och programera om det som inte fungerar i vårt liv. Det är pågrund av dessa programeringar  man säger att "vi drar till oss det vi är i livet."  Är du missnöjd med din omgivning är det dig själv du ska börja förändra.

Vårt undermedvetna förstår dock inte logiskt prat. Därför behöver vi tala till det på det språk det för står. Bilder kopplade till känslor! Och för att göra detta behöver vi kliva in i det undermedvetnas landskap. Det gör vi genom djup avslappning.  Sinnet behöver också upprepning för att acceptera den nya förändringen. Samt att förändringen skall vara i samklang med din själ.

Avslappning+ bilder+ känslor+ upprepning = omprogrammering. Voila! 

Här följer en enkel medtod att utföra självhypnos:

 • Börja med att slappna av ordentligt! Lyssna till meditationsmusik i hörlurar och slappna av kroppdel för kroppsdel. Kroppsscanningen kan med fördel användas. Räkna baklänges från tio till noll och låt dig sjunka djupare och djupare in i avslappningen för varje siffra. När armar och ben domnar bort men du ändå är vaken är du i det perfekta tillståndet!
 • Föreställ dig att du har ett rum i ditt inre. Det här rummet symboliserar vem du är och hur du har det. Är det vackert? Ljust? Inbjudande? Hemtrevligt? Öppnar det för möjligheter? Eller är det tomt? Skräpigt? Mörkt? Stängt? Rörigt? Så som du vill må och leva bör rummet se ut. 
 • Gör nu om rummet så det är precis så som du vill att ditt liv ska vara.  Du förändrar med tankens hastighet här. Vad låter du det vara i för standard? Vad kopplar du för känslor till det här?  För varje dag du besöker det här rummet kommer du att loda dig djupare och djupare ner i vad du verkligen vill och uccesivt kommer bilden att bli mer samstämmig med din själ. Då dröjer inte resultatet.  Minns att du inte kan göra detta för andra, eller manipulera fram en relation. Allt måste ske "fairplay" annars är det manipulation du skapar. Upprepa i tio dagar!
Lycka till och berätta gärna hur det går!
Läs hela inlägget »

Meditation behöver inte vara så avancerat. Enkelt är att följa någons röst i en visualiseringsmeditation. Men om man inte har tillgång till detta där man befinner sig och ändå behöver en snabb andningspaus på tåget eller på lunchen så kan  Kroppsscanning  vara perfekt. Det är en övning med starkt avslappnande effekt!

Kroppsscanning  på ca fem minuter: 

 • Försök att avskärma dig så mycket som går genom att hitta en så lugn plats som möjligt. Sitt upprätt och avslappnat eller ligg på rygg i en bekväm ställning.
 • Följ några andetag och känn efter så att du andas med hela magen.Börja sedan upptäcktsresan genom kroppen där du scannar, uppmärksammar, kroppsdel för kroppsdel från tårna och upp till huvudet. Fokusera på vad du känner och förnimmer, till exempel stickningar, domningar, värme, kyla eller kanske ingenting. Glöm inte mellanrummet mellan tår och fingrar, i örat och i munnen. Glöm inte områden under ringar eller halsband osv. Det viktiga är intevarje enskilld upplevelse utan din uppmärksamhet här och nu.
 • Exempel: Börja med tårna på vänster fot, därefter höger. Tårna och mellanrummet melan tårna. Och så båda fotsulorna, hela fötterna, underbenen, knäna,  inut höger och vänster knä, låren, höftkulorna, bäckenet, magen, underlivet och nedre delen av ryggen, bröst och övre delen av ryggen. Händer,  fingrar, mellanrummet mellan fingrarna, under ringar, armar, axlar. Hals, under halsbandet, nacke och huvudet. Öron, inuti öronen, munnen, inuti munnen.
 •  Avrunda med att känna kroppen som helhet och fokusera allra sist på  hur omgivningen känns. Hur känns det att vila med kroppen på det här stället, i det här utrymmet? Vilka ljud når dig? Hur faller ljuset?  Vad vill du ta med dig upp till vardagsbrusen? Lugn, inspiration, glädje eller annat? Fokusera på detta en minut. Avsluta med några djupa andetag.
Glöm inte att för varje gång du gör detta så förstärks effekten. Och summan av gångerna är större än varje enskild gång!
Läs hela inlägget »

Idag, 24/6, är det nymåne.

Precis som allt i naturen som innehåller mycket vatten (människokroppen består av cirka 70% vatten) så påverkas vi av månens olika faser. Månens faser bestäms av dess position i förhållande till solen.
Fullmånen uppstår när solen och månen är i opposition och nymånen när de är i konjunktion.

Solen och månen påverkar jordens dragningskraft.  Det är månen som påverkar ebb och flod i våra hav. Intressant tanke att om månen kan lyfta ett hav, så påverkar den också vattnet i våra kroppar. Vatten leder för överigt energi. Känslor är energi. När månen är full kan vi, om vi är medvetna, hämta kraft ur våra dolda känslor som stiger till ytan. Relationen mellan solen, månen och jorden samt dess positioner påverkar vår energi och kan jämföras med vår andningscykel.

Fullmånens energi är i samklang med slutet på vår inandningen, då är Qi och den universella energin som starkast. När vi är i slutet på inandningen är vi i en expansiv, uppåtgående kraft som kan få oss att känna oss energiska och upprymda - men inte så grundade. Nymånens energi korresponderar med slutet av utandningen då kraften av jordenergi  som störst. Jordenergin är en sammandragande, nedåtgående kraft som kan få oss att känna oss lugna och grundade, tunga och med en känsla av motstånd i den fysiska kroppen.

Alla som mediterar mycket kommer förr eller senare i samklang med de här energierna och vill man så använder man sig av detta i meditationen, kontemplationen och den personliga expansionen.

Läs hela inlägget »
Juninatt Juninatt

 I dag, den 21/6, går solen in i Kräftan och samtidigt är det sommarsolståndet. Ingen annan dag på året är så laddad med magi och mystik som denna natt som kommer.

Förr firade vi midsommar denna dag. Nu är den flyttad till Fredagen närmast sommarsolståndet. Jag tycker det är synd att vi glömmer energin och magin och bara tänker "ledighet". Nu är det ett halvår sedan vi smyckade granen och det är dags att smycka midsommarstången. Den ursprungliga symboliken i dessa har vi inte riktigt klart för oss. Men jag tycker om tanken, på granen och stången som en axel, som vi dansar runt i cirkel likt planeternas rörelse runt jorden. Också den falliska symboliken är tilltalande. Jorden är befruktad och kommer snart att berika oss med sin nedkosmt i form av bär, frukter och säd. Har du känt hur det växande ljuset rensat dig på insidan? Hur det lockat dig ut ur ditt skal och hjälpt dig expandera?  Hur det har gett dig mer och mer energi för varje månad och på sin återresa jobbat med dig chakra för chakra?

Nu kan vi om vi vill, vara vidöppna. Sårbara. För att våga detta behöver vi veta att vi kan ta skydd i vårt skal och att vi kan försvara oss, likt kräftan. Nu når ljuset sin kulmen och vi får vila lite innan vi reser mot den mörkare och mer introverta årstiden. Kräftans klor påminner oss om hur vi försöker hålla kvar ljuset. Ofta glömmer vi att vi lagrar in det på insidan och kan plocka fram det ur vårt skal när vi vill.

Kräftan är ett måntecken. Och nu när fader sol snart skall göra sin resa mot mörkret  tar mångudinnan över och vakar över oss. Hon är förvandlingens, dödens och återfödelsens gudinna. Ständingt föränderlig och skiftande. Alltid reflekternade solfaderns ljus, vilket är en fin symbolik för vår skuggsida och dess projektioner.

Där din intention låg, medveten eller omedveten, sådde du vid vintersolståndet  ett frö. Detta har nu växt och manifesterat sig starkt. Nu är tiden att påminna oss om att medvetenhet och intention är viktiga bitar i det mänskliga livet. Alla frön slår förr eller senare ut i blom. Nu är allt i full blom och den verklighet du befinner dig i är blomman av fröet du sådde i vinter. Kan du se detta och se fulländningen i det som är, så är du redo att skörda för framtiden.

Månfasen i kräftans tecken genomsyras av elementet vatten.  Vi kommer i kontakt med våra känslor och ofta talar man om att släppa fram sina smärtor och sår och läka dessa. Men jag vill inbjuda dig att fundera på vilka friska starka känslor du har som du inte vågar närma dig. Entusiasm, man får inte vara för mycket. Lidelse, man får inte vara för djup. Passion, fina flickor håller på sig. Styrka, man får inte tro att man är någon. Säger vem? I juninattens  ljusa sken stiger allt detta upp till ytan som saven i träden och kräver att få spela fritt och ohämmat. Och i juninattens sken går detta inte helt att dölja. Vågar du dansa med dessa? Vågar du kliva utanför ditt skal? Vågar du stå för den du är och om behövligt, försvara dig?

Nu blommar näckrosorna på vattnens yta. Djupt där nere i dyn brer de ut sina rötter. Vi behöver gå tillbaka till rötterna, finna den vi var från början, bortanför vår historia. Ska vi tydligt kunna se var vi är påväg, behöver vi först se var i från vi kommer. Våra rötter i detta livet, men också andra liv och viktigast - Spirituelt.

Viktigt  nu i denna tid är att vårda sina rötter. Du sådde vid vintersolståndet, nu har rötterna  växt sig djupa och spritt ut sig. Har du brett ut dem i den bästa myllan? Vårdar du ditt hem och din familj? Ger ni varandra den näring ni behöver? Är du redo att offra något för helheten? Är den beredd att offra något för dig? Hur försvarar du dig och dina nära? För mycket, för lite eller lagom? Kan du läppa taget när det behövs? Är du lyhörd eller splitrad? Vågar du ta risker? Har du balans mellan din inre man och kvinna, yin och yang?  Hur ger du dig själv det du behöver? 

Vill du möta sommarsolståndet med en ritual 00.00 i natt?

 • Ställ en bukett med blommor på bordet, tänd ett ljus och meditera lite över den näring du vill ge dig och dina nära närmsta halvåret. 
 • Sätt dig på lämpligt ställe i naturen och lägg båda dina händer över ditt hjärta. Andas in medvetenheten om här och nu i ditt hjärta. Andas sedan in Juninattens ljus i ditt hjärta. Andast sist in kärleken från det stora mysteriet.
 • Skriv ner allt du är tacksam för på en lapp. Bränn den vid tolvslaget och sprid askan i vinden.
Den 24/6 är det nymånde. Då går vi mot full. Då lämpar sig en eldceremoni eller nymånemeditation med fokus på vad vi vill skapa när vi går mot fullmånen i Juli.  Vi återkommer till detta.  

Läs hela inlägget »

Vi består av fyra kroppar. Den första är den fysikska. Den behöver skydd vid elden eller i huset, näring via kosten, rörelse via arbete eller motion och energi via beröring eller naturen.

Den andra kroppen är den mentala. Den behöver skydd via integriteten eller likasinnade, näring via förkovring eller personligutveckling, rörelse via meditation och kontemplation eller mindfullness och energi via drömmar och visioner.

Den tredeje är känslokroppen. Den behöver skydd via acceptans av känslorna och att man kan gränsa sig själv och andra, näring via intimiteten, rörelse via älskog eller lek och energi via musik, konst eller vi- känsla med kärleksfulla människor.

Den fjärde är den andliga kroppen. Den behöver skydd via bön och tron på något högre, näring via tillit , rörelse via att man söker och energi genom umgänge med Spirit, änglarna eller det du knyter an till. Naturen kanske?

Hur tar du hand om dina fyra kroppar?

Läs hela inlägget »

Vad är det som händer i etern. Många med mig har registrerat att det gungar med oss. Saker ställs på sin spets. Vi drömmer om nätterna och gamla känslor stiger upp till ytan för att gästa oss. Speciellt  gamla rädslor. Vi är i ett energiskifte. Igen. Frågan är inte hur vi märker av det utan vad vi gör med det. 

Nu är det dags att modigt möta och utmana dessa rädslor. Våga visa sig själv att vi är större och kraftfullare än vi tror. Med varje utmaning kommer rekylen. Mod. Och detta mod behöver vi för att klara nästa energiskifte lätt och smidigt. Annars får vi ta det då. För vi kommer inte undan. Det finns en anledning till att vi är här. Och den är blandannat att upptäcka vår unikhet, jag-kraften och  vi-känslan. För när det är som tuffast är det okay att ta rygg på någon, be om hjälp och lösa det tillsammans. Jag har mina vapendragare i livet. Det har du också. Kanske vet du precis? Annars får du ta dig en funderare.

Just nu är dimslöjan till nadra sidan ganska tunn. Våra guider sträcker sig emot oss och ger oss hintar om att de också finns för oss. De stöttar, guidar och vägleder om vi ber dem. Annars  omsluter de oss bara med sin kärlek. De skulle aldrig drömma om att kliva in mot vår vilja. Det skulle ju vara manipulation!

Flera i min omgivning har fått saker i tretal. Eller trömt om saker som sedan slagit in. Jag drömde om en speciell blomma. Och i skogen fann jag inte bara en sådan. Utan tre! Ett tecken från andra sidan. Vi vandrar med dig och finns för dig om du vill och behöver. Så håll ögonen öppna. Det är underbart med bevis och just nu ligger energierna rätt för detta. 

För att underlätta detta energiskifte: Meditera, vandra i naturen, ta lite ledigt och släpp kraven eller gå och simma. Vatten balanserar känslokroppen. En bastu kanske? Helt enkelt, rå om dig med kärlek. Vid fullmånen kommer det att lugna sig lite och vi får pusta. OM vi tagit i tu med rädslorna vill säga.

Läs hela inlägget »

Vad är healing och hur fungerar det? 
Allt är energi omkring oss, vilket innebär att även ett kroppsligt problem likväl som tankar och känslor har en energistruktur. Precis som ljuset består vi av både materia och vågrörelser. Därför kan vi nå blockeringar och stagnationer i kroppen, tankarna och känslorna genom att påverka energin. Det kan göras med hjälp av subtila energier under en healingbehandling. Det finns enorma mängder av information i kroppen, ner på cellnivå, i form av tankar och minnen som har olika emotionella laddningar kopplat till sig. Negativa, smärtsamma minnen och tankar är något som inte är gynnsamt för hälsan eller välbefinnandet.
Under en healingbehandling påverkas kroppen ner på cellnivå. Inom energimedicinen betraktas alla patologiska förändringar och sjukdomar som en obalans i energistrukturen i kroppen och därmed stagnation i något av kroppens system. Under en healingbehandling tillför behandlaren egentligen inte energi, utan erbjuder energisystemet en ny information. En information som påminner din kropp om hur det en gång var och vad som är mer eftersträvansvärt. Din kropp använder sig av denna information för att hitta tillbaka till det tillstånd där kroppen läker sig själv. Healing är ett fantastiskt sätt att ta sig förbi det man inte kan veta eller alltid förstå. Det fungerar ändå!

Läs hela inlägget »

Utdrag ur min bok: Öka din mediala kompetens. 

"Vi går igenom olika faser i vårt andliga liv, ofta i steg om sju
år. Som en spiral glider vi upp genom dessa sjuåriga utvecklingssteg.
Några har vi med lätthet gett namn och vi kallar
dem barndom, tonår, familjebildande, mitt i livet och pension för att
nämna några. Det första sträcker sig från födelsen och till vi är cirka
sju år. Här grundläggs våra primära vanor. Denna grund kommer
vi många gånger att återvända till. Från sju till fjorton års ålder
grundläggs mycket som har med vår personlighet att göra och även
detta får inflytande över oss senare. Efter fjorton års ålder förändras
mönstret kraftigt då även biologiska krafter börjar få inflytande över
oss, lusten och fortplantningen. Här börjar vi också bli mer skapande
av vårt eget liv. Efter tjugoett börjar vi släppa lite av de mönster vi
inte längre vill ha. Vi söker aktivt nya och mer stimulerande vanor.
Äventyraren i oss längtar efter rymd och nya upplevelser. Efter
tjugoåtta går vi in i en djupare mognad. Vi börjar släppa de mönster
vi inte längre vill bära med oss från vår uppväxt, de vi vill ha kvar
förstärks och vi frigör oss allt mer från andras inflytande. Vi börjar
mer och mer kunna stå för den vi är, och vi har en längtan efter att
blomma ut. Man börjar alltså leva mer efter sin egenart. Runt trettiofem
kommer nästa steg och nu börjar vi aktivt prioritera det som
är bra för oss och det som hjälper oss i livet. Vi utkristalliserar oss
mer. Härifrån handlar sjutalets perioder mer om inre mognad, men
de kommer likväl.

Man kan se dessa faser som olika rum. Det är i dessa rum vi
lägger våra minnen. För att minnas barndomen går vi in i barn 
domsrummet i vårt inre och kommer så i kontakt med dessa
minnen. Rummen överlappar varandra; där ett rum upphör, tar ett
annat vid. Det är i dessa överlappningar vi hamnar i kris. Det är
fruktansvärt skrämmande att släppa taget om ett rum och låta det
dö. Döden är det som skrämmer oss mest av allt. Det är inte bara
den fysiska döden jag talar om här, mentalt dör vi flera gånger
under ett liv. Barndomen måste dö, för att tonåren skall kunna ta
vid.


Även om det var längesedan jag var i barndomens rum fysiskt,
så var det endast några år sedan jag under en period var där intensivt
mentalt och framför allt känslomässigt. Det var under min
terapi inför min hypnoterapiexamen. Under ett halvår besökte jag
kontinuerligt min barndom för att försöka finna de dolda områden
jag behövde upptäcka för att bli en helare och friare person.
Dessa dolda områden uppenbarade sig så småningom och för
varje gång de gjorde det trodde jag att jag skulle dö, det var ju
så det hade känts också den där gången i min barndom. Det var
ju därför jag hade förträngt dessa känslor. När jag vågade gå in i
känslan som vuxen och frigöra den så försvann de symptom, som
dessa undanträngda känslor så länge givit upphov till. En stark
känsla av vanmakt, som ofta gav sig uttryck i ilska.

Jag har haft en fantastisk barndom. Men inte heller jag är
förskonad från smärta. Det är förresten inte det jordelivet handlar
om. Men som vuxen var det ju inte för sent att hela detta. Det enda
jag behövde göra var att gå tillbaka och när känslan fick komma till
ytan helades de mönster denna smärta gett upphov till. I och med
detta så kom alla fantastiska och härliga minnen tillbaka. De som
legat i skuggan av smärtan. Befrielse!

Tiden finns inte. Man kan mentalt förflytta sig hur som helst.
Detta kan man göra eftersom vi lever i ett kosmos som består av
olika dimensioner, både i stort och i smått. Jag har, som du och
alla andra människor och djur, många dimensioner inom mig och
precis som jag har det så har vår jord det också. Hur många har
inte mor -eller far- föräldrar, som berättat om skogsväsen? De som
upplever dessa påstår att de finns i en annan dimension här hos
oss. En dimension som är lätt att upptäcka på landet nära naturen. 
Naturen i sig är en egen dimension med sina kraftplatser och
Devor. En Deva är en skogssjäl. En grupp träd har en Deva. Denna
Deva är som ett levande väsen, fylld av livsenergi och kärlek. Förr
i tiden visste man det och skövlade inte stora områden skog. Utan
gallrade ett träd här och ett där. Då utplånades inte Devan utan
kunde fortsätta sitt viktiga arbete, att upprätthålla liv. Devor kan,
om man stöter på dem, erbjuda stark healing.

Ytterligare en dimension är Andevärlden. Jag upplever att
den existerar här och inte alls uppe i himlen, mera som en parallell
dimension, integrerad i vår värld – den fjärde dimensionen.
Somliga talar om att vi lever i den tredje dimensionen och vi ser
tredimensionellt. Den fjärde dimensionen är vårt nästa steg, andevärlden.
Där upplever vi en annan rymd och tid än här i den tredje
dimensionen. Kanske är det endast vår medvetenhet om rymden
och tiden (rum och tidsuppfattning) som begränsar oss från att
uppleva dem?

Vi vet att barn anpassar sin medvetenhet efter omgivningen och försöker
förstå och uppleva sin omgivning genom att uppleva
på samma vis som dem, som finns runt om kring. Barn, som växer
upp med föräldrar som bejakar deras drömmar, fantasivänner och
fantasilekar, stänger inte till sin mediala förmåga som andra barn.
De lär sig inte att selektera bort detta. Så det du väljer att vara
medveten om blir din egenskapade verklighet!
[.......]
 Ser man på våra förfäder och den tro de hade med sina völvor,
nornan som stammens och byns kloka kvinna, samerna med sina
nåjder eller Nordamerikas indianer med sina Shamaner, så ser man
att det inte alltid varit så! Där var den inre verkligheten lika viktig
om inte viktigare än den yttre. Andevärlden är visserligen en annan
dimension än min vardag, men den är inte mindre verklig för det.
Den upplevs bara på ett annat sätt.

Det finns andra dimensioner bortanför andevärlden också,
precis som det finns flera här på jorden. Din verklighet kan aldrig
bli min. Min kan aldrig bli din. Men i själen är vi ändå samma. Allt
beror på vilken synvinkel vi betraktar det ifrån och vad vi vill vara
medvetna om. Vi kan inte se det som inte finns i vår egen föreställningsvärld.

Att lära sig uppleva olika verkligheter och dimensioner
är inte så svårt som det låter. Det som däremot är svårt är att veta när
det verkligen är en upplevelse av något separerat från en själv eller
när det är ens eget önsketänkande eller ego.
Det är endast genom att verkligen lära känna dig själv på djupet
som du kan lära dig att särskilja vad som är vad. Ju mer man söker
inom sig desto mer förstår man vad som är ens eget genuina och
vad som är en annan ande, ett avtryck i tiden, en annan person, en
grupps dynamik, ett djur, en plats energi, en Deva, en dröm … Ja,
som du ser, det finns många dimensioner i livet. Och kanske det
mest fantastiska av allt: Din tanke och din önskan kan påverka dessa
dimensioner, precis som jag tidigare skrev om kvantfysiken. Men
för att komma i kontakt med olika dimensioner, kunna skapa sin
egen framtid och bryta inre negativa mönster måste man lära sig
hur man tar kontakt med den inre kärnan, som står i samband med
allt detta. Det gör man genom att lära sig förstå trancefenomenet
man kan uppleva i meditation och hypnos."

Du kan beställa boken här: www.lovisamanson.se

Läs hela inlägget »

Förlossningar är speciella. Det kroppsliga arbetet med att bära ett foster på tillväxt till en färdig liten baby. Väntan. Denna väntan och längtan!

Sedan har vi förberedelserna som upptar både ditt och datt. När dagen för ankomst närmar sig så känns allt stort, tungt, moget, uppblåst och sprickfärdigt. Och så anländer det lilla underverket. Man håller det i sina armar och kan för sitt liv inte förstå hur det hela gick till?

Jag har fött tre söner. Fantastiska mirakler och underverk. Så här har det kännts alla tre gångerna. I am blessed!

Men det som är spännande är att det också kändes så här när jag startade mitt företag, varje gång jag startar en ny kurs och helt klart varje gång jag startar en ny grupp. Kanske inte lika starkt men känslan är ändå den samma. Det kändes så här när jag gjorde om företaget till ett AB och när jag skaffade kursgården, lika så när jag beställde grillkåtan till kursgården. Och nu, nu är jag gravid igen! Snart är det beräknat förlossningsdatum.

Min första bok. Jag är spänd. Sprickgärdig. Glad och vimsig. Snart finns hon i mina armar. Den här graviditeten har tagit flera år. Här har jag samlat alla mina erfarenheter av att vara medium och lärare i Medialkompetens. 20 års observation, upplevelser och erfarenheter. Min meditationsmetod Andlighetens Hus som den getts till mig av mina guider samt praktiska övningar för den som önskar förstå och utveckla sin egen medialitet.

Vill du förbeställa går det bra. 240:- plus frakt. Jag tar beställningar via mail: hc@lovisamanson.se
Skriv om du vill swisha eller ha faktura (15:- faktureringsavgift tillkommer) samt om du vill ha den skickad eller hämta den på Helhetscetrat.  (3-5 veckor tar det innan jag kan skicka ut.)

Ps. Jag erbjuder förlossningshypnos också. Har själv fött tre barn med hjälp av självhypnos! ;) 

Läs hela inlägget »

Matrixen är den energiväv vi lever i. Den väv genom vilken allt är sammanlänkat.  
Vårt universum är uppbyggt av molekyler, atomer, kvantar och kvarkar och… Ja, idag har forskarna inget svar på vad den minsta beståndsdelen är, men de menar att det är en grundenergi, en grundessens som är den minsta byggstenen i universum. Många anser att det är ljus.

Denna essens håller ihop allt.  En del menar att det är en intelligent energi, andra menar att det är Gud, kosmos, universum, Spirit eller att det är ”allt som är”.  Denna energi finns i allt. I varje sten, träd, djur, blomma, bok, bil och människa. Vi kan kalla den Spirit eller den högre källan. Vi är sammanlänkade via denna energi som genom ett gigantiskt fält, ett nät. Livets väv/ matrixen kallas inom psykologin för det kollektiva omedvetna. Jag ser det mer som en världssjäl. Men om vi nu ska återgå till grunden i universum, ja då måste vi återkomma till atomerna och molekylerna. Allt som är, är ju uppbyggt av just dessa. Du och jag, stolen du sitter och äter frukost på, och frukosten du äter också. Det är atomernas och molekylernas sammansättning som avgör om det ska vara en stol eller en morot…

Varje sak som existerar vibrerar på sin egen frekvens, trä vibrerar på sin frekvens, lite olika beroende på om det är t.ex. gran eller lönn, moroten vibrerar på sin frekvens osv.  Vi, du och jag vibrerar på vår alldeles egen frekvens. Och det gör också alla våra organ. En lever är en lever för att den har just sin frekvens, en njure är en njure för att den har sin. När vi är friska och mår bra befinner sig alla våra organ på rätt frekvens och alla dessa frekvenser harmonierar i en fin symfoni. Och universum pulserar hela tiden. Det som går ut måste gå in. Det som går upp måste gå ner. Allt återkommer alltså till källan.
 
Allt och alla hänger energimässigt ihop. Ett gigantiskt nät av de mest fina trådar av ljus håller oss sammanbundna med allt vi kommer i kontakt med och med Spirit, kosmos. Varje möte med en människa gör att vi knyter energiband mellan denna och oss. Genom dessa energiband vandrar energi-impulser som vi kan snappa upp som kanske känslor och tankar. Det är dessa energiband som gör att vi kan känna i hela kroppen vem det är som ringer innan vi svarar, för energisignalen nådde fram innan det tekniska och elektroniska han göra sitt.

Det är också dessa energiband som gör att vi råkar tänka på en person en minut innan den springer ihop med oss runt hörnet. Allt vi gör i livet påverkar oss. Allt! Från den där traumatiska olyckan, felringningen förra veckan, den där vackra vyn till den där härliga känslan när främlingen höll upp dörren för dig. Just för att allt är energi!  Allt vi stoppar i oss i form av mat och godis påverkar oss också. Vi påverkas av vår miljö, inifrån och utifrån. Det som kommer utifrån går sakta genom vår aura för att vi ska ta in det och dra lärdom och påverkas av det. Det går in i vår kropp för att sedan ledas bort när vi är färdiga med det. Vi lever nämligen i symbios med allt annat, för i grunden hålls vi ju samman av den där energin. Ljus! I grunden är vi alla en. 

Men det som vi inte orkar ta till oss? Det som vi stänger av eller inte vill se? Ja, det kan lägga sig som en blockering i oss, i vår kropp. För om vi inte vill se det, ja då kan vi heller inte släppa taget om det, för då finns det ju inte för oss. Det är begravt i vårt system. När det lagt sig som en blockering i ett organ eller i en muskel då börjar denna vibrera på fel frekvens. Och tänk dig vad som händer när flera organ och muskler vibrerar på fel frekvens, ja då förstörs hela symfonin i kroppen och vi blir så sårbara att vi kan utveckla åkommor och sjukdomar. Hur det går till? Jo, man kan alltså säga att det vi bär i vårt medvetande bär vi också i kroppen! När vi förändras ändras också vår energi.

När vi gör en insikt förändras vårt medvetande och vi börjar genast samverka med människor, platser och saker som är kongruenta med denna energi. En känsla söker en liknade, en tanke söker en liknande i denna väv av energi. Livets väv. En tanke är också energi. En tanke söker en liknande tanke i matrixen eftersom lika dras till lika. Och eftersom att universum pulserar så kommer allt du sänder ut tillbaka. När tillräckligt många tankar hittar varandra så klumpar de ihop sig och en materialisering sker. Tankar  och känslor kan skapa fysisk form!

Tänk vilken kraft det får när många tänker ljusa och helande tankar till en som är sjuk. Förr i tiden bad hela församlingen för den som låg hemma och var sjuk. Kanske var det inte så konstigt att de fick uppleva fler mirakler då, eftersom de var öppna för det. Vänder vi på detta kan vi alltså läsa/känna/se energi också! Istället för att sända ut energin låter vi den passera inom oss och så läser vi av den. Medialitet!
När vi låter våra egna eller andras tankar, känslor och livsupplevelser passera oss helt fritt så mår vi gott. När vi håller kvar vissa typer av tankar, känslor eller hänger upp oss vid vissa händelser så sänker vi vår vibrationsnivå och blir låga.  Det betyder att vi i stor utsträckning påverkar vår kropp och vår hälsa med våra tankar, känslor och vårt förhållningssätt till livet.

Detta innebär ju naturligtvis också att vi har kraften och möjligheten att återställa det som inte fungerar korrekt. Har alla blockeringar? Ja, i stort sett har vi alla det. Och detta är något vi gör med oss själva. Alla gör det. Man kan säga att det är en del av våra lärdomar. Och vi gör det i ganska stor utsträckning idag när vi lever i ett sådant hårt samhälle som vi gör. Alla terror dåd, alla måsten, all stress, alla känslor vi inte får/törs/kan leva ut.  All information som passerar oss som ska sorteras och begrundas.

Genom meditation, introspektion, motion och kreativitet kan vi rensa oss själva från många små blockeringar. Men många människor ägnar sig inte åt en enda av dessa saker. Och de kan komma mycket ledbrutna till mig och säga ”Vad har jag gjort för att förtjäna det här”? Och jag kan tyvärr bara säga ”Du har blundat för dig själv” Det är så viktigt att vi bejakar oss själva, att vi tillgodoser våra egna behov. Mat, vatten och sömn, det måste vi se till att vi får. Och det gör vi förhoppningsvis.

Men självkärleken då?  Att hjälpa sig sig själv till trygghet när man är rädd att be om hjälp. Att ge sig själv miljöombyte när själen vissnar av uttråkning? Att ge sig tid till motion, en stund av introspektion, meditation, eller att få förverkliga sig själv genom att skapa och vara kreativ eller njuta av stimulerande möten djur och människor emellan, det ges inte lika mycket tid eller får lika högt värde som till exempel ett jobb.  Men det är svepskäl för att slippa älska sig själv. Varför? Det kan vara nog så skrämmande att komma i djup kontakt med sig själv. För det är djupt där inne som ängslan, smärtan, aggressionen och sorgen bor. Men där bor också glädjen, kärleken, tryggheten, harmonin och den inre kärnan av helande kraft. Vi bär nämligen på allt. Glädje och sorg är ju samma känsla, dock sedd från två olika håll. Trycker man ner sorgen kan heller inte glädjen levas fullt ut.  

Ibland kan det vara svårt att få bukt med dessa många små blockeringarna själv. Speciellt om man haft dem en längre tid.  Då ska man be om hjälp. Auran är det energifällt som omger oss, blommor, träd och stenar. Allting har sin egen aura. Auran på en människa och ett djur har flera olika skikt. Vi talar om den fysiska kroppen, mentala kroppen, känslomässiga kroppen, eteriska kroppen och astralkroppen. Vi består av kropp, tanke, känsla och andesjäl. För att leva i balans behöver allt detta få finnas med.   När energis strömmar fria genom och mellan dessa är vi i samklang med universums puls igen. Vi har slutat gå mot strömmen eller dämt upp ån. Vi surfar!

I dag finns en uppsjö olika alternativa terapier och vad som passar dig måste du själv avgöra. Var noga med att terapeuten har diplom och certifikat för genomgången utbildning. Det är ju så att relationen till oss själva utgör nyckeln till alla andra relationer vi har. När vi ser oss själva i rätt ljus kan vi också se och älska alla andra i rätt ljus och vi upplever inte längre att det är jag och de. Jag och ni. Jag och Du. Det blir en skön upplevelse av VI. Hela jordens historia har ju visat att vi inte kan lösa våld med våld, ilska med ilska och krig med krig. Vill vi uppleva fred och frihet måste vi först skapa det i vårt eget inre, skapa det till oss själva. Människan har redan i allt för många år undvikit att se in i sina egna mörka gömmor, eftersom det gör så ont. Istället har hon valt att skylla på alla andra. Och det skapar endast klyftor. Segregation.

De initieringar livet erbjuder oss hjälp att finna harmonin inom oss igen, så vi åter kan leva i samklang med de energilagar som är. Det enda vi behöver göra är att acceptera initieringen och släppa kontrollen och följa med. Livet är så kärleksfullt när vi Iever i samklang med universums (den högre källans/Spirits) andetag och puls. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: healing, energier

Att vara öppen, att ha en stark intuition, att ha en medial och helande förmåga och/eller att vara djupt andligt förankrad är inte något som några få personer har berikats med. Nej, det är varje individs födslorätt. Se bara ett nyfött barn i ögonen så förstår du vad jag menar.

Att ha ett rent och klart medvetande är inte heller det några få personer förunnat. Det är också vår födslorätt. Min upplevelse är inte att vår resa på jorden handlar om att gå i en livsskola eller göra erfarenheter genom läxor (även om vi ofta uttrycker oss så), utan att livets stig syftar till att få oss att minnas vilka vi egentligen redan ÄR. Genom detta växer vår själ och börjar lysa än klarare!
Det är upp till oss att underhålla denna expansion och våga använda oss av det som växer sig starkare.

Jag möter nästan dagligen människor som, mitt i livet eller ännu senare, känner en inre längtan att ta fram sin unikhet och sin andlighet mer. Deras stig har lett dem till att söka enhet med Gud/Spirit/ Universum/ Det stora mysteriet. De vill förstå  vilka de var innan de kom och vilka de är när tiden här på jorden är förbi. När de ser tillbaka på livets prövningar och vad dessa syftade till att påminna dem om, inser de ofta med häpnad att de i livets stormar faktiskt varit guidade av sitt inre, haft styrka och potential och fått vägledning mot ett specifkt mål av det som är högre. När de börjar se dessa samband återkopplas de till den eviga visdom och livskompass som är varje individs födslorätt. Men visst är det lätt att tappa det heliga i livets stormar när vi febrilt håller oss i logikens och mentalens analyserande livboj?

Det är aldrig försent att börja plocka fram den andliga potentialen, då skapas mer av denna underbara energi. Varför födas rika om vi inte tillåter oss ösa ur källan? Ju mer vi ökar kontakten med vår egen andesjäl, desto mer vidgar vi vårt eget medvetande och desto mer vidgas det kollektiva medvetandet. Ringarna på vattnet sprider sig och jorden kan åter bli en mer kärleksfull plats.

I den tid vi lever i nu är det många som bejakar sin andlighet (med andlighet menar jag inte något religiöst, även om det så klart kan finnas andliga religiösa människor) och än flera, som föds med ett redan vidgat medvetande. Vägen till ett öppet sinne och ett öppet hjärta finns tillgänglig för oss alla!

Läs hela inlägget »
Etiketter: medialitet

Ordet Mesa kommer från det spanska ordet för bord eller altare. Mesan är  ett medicinknyte och sin ägares alter ego, en spegelbild av den kraft som personen bär.  Mesan är inte ägarens kraft utan den symboliserar hennes kraft och består av 12 Khuyas (medicinstenar) och en Lineage-stone. En del har också en Pi-stone kopplad till sina Munay Ki initieringar och redskap för för Healing i sin Mesa.

Varje medicinsten representerar en smärta eller ett sår som ägaren har transformerat till en källa av kraft och styrka. När det väl transformerats är det svårt att minnas vad såret egentligen bestod av. Det bleknar sakta bort, men kraften i medicinen består och bygger upp sig allt kraftigare över tid.  Där av är medicinknytet, altaret, en karta och en spegelbild av ägarens psykologiska och själsliga resa. Eftersom vi lever i samklang med livets väv och vi ständigt speglar oss och speglas av livet är mesan också en bild av livet och universum.

De kraftfulla medicinstenarna är som stämgafflar som påminner oss om den kraftfulla energi vi alltid har tillgång till, bortom det som blockerar oss. Därför kan dessa stenar användas i healing, meditation, siande och personlig utveckling. Både för ägaren själv och för andra. I medicinknytet finns också med tiden en Lineagestone. En sten man får från sin mentor och som representerar det släktled av tidigare shamaner, medicinmän, medicinkvinnor och healers som man nu själv är en del av. Har man deltagit i Munay Ki initieringar har man också en Pi-stone i sitt knyte. För att vara utrustad för meditation, bön och ceremoni har många också rökelse och andra verktyg i sitt knyte.

Vilka stenar man väljer till medicnknytet är ingen slump. Även om vi kanske tror det?! Det finns stenar som väljer oss till bärare. Du har säkert tagit med dig en sten hem någon gång från en promenad eller resa? Undermedvetet kanske för att få med dig en bit av platsens energi? Varje sten har en direktlinje till platsen varifrån stenen kommer. Vi kan alltid genom att hålla i stenen, länka oss till platsen och hämta kraft från den. Därför kan man säga att varje medicinsten har en egen röst och energi.

Vill du bygga ett medicinknyte, en mesa, kan du gå min Shamanska Utvecklings Cirkel: Cirkeln, hjulet och elden. Under den shamanska utvecklingscirkeln kommer du att göra din vandring runt medicinhjulet. Vandringen runt hjulet är en resa mot det storslagna livsöde som du planerade för när du föddes, men som du ännu kanske tvekat att möta? Det är en personlig utvecklings resa som ger dig verktyg så att du kan leva fri från rädsla, undvika begränsande tankemönster och manifestera dina drömmar till verklighet.

Att kliva in i cirkeln handlar också om ledarskap. Konsten att ta fullt ansvar för sitt eget liv, så att man kan och vågar leda sig själv att ge sitt liv en mening!  Du lär dig leda dig själv genom att få förståelse för hur vår livsenergi fungerar i samspelet med livets väv och kosmos.

De här urgamla kunskaperna är verkningsfulla och djupgående transformationsredskap som kopplar oss till det vi har glömt att vi är. Vi lever i en tid när det är dags att vakna. Kanske har det aldrig varit viktigare än nu att få tillgång till det här igen och åter implementera det i vår moderna tid. Och  för den som förvärvat sin Mesa blir livet aldrig mer det samma. Den har nu ett kraftfullt verktyg att möta livets alla utmaningar. Den vet nu hur man transformerar energislukande rädslor till kraft, förminskande tankar till verktyg och sorg till acceptans. Den som vaknar och genom sin inre transformation väcker sitt vetande, är också redo att stå i service för andra.

 

Läs hela inlägget »

När vi känner tacksamhet är vi i kontakt med allt i hela universum. Vi kommer i koherens, i rätt relation med jorden och med himlen, med oss själva och våra medmänniskor. När vi är där kan vi  åter samverka med den naturliga livskraften i universum. Den kraft som upprätthåller allt och kommunicerar med allt!
Därför är det så viktigt med tacksamhet när vi utför ceremonier; eller helt enkelt vill ändra riktning eller vill göra avslut.
När vi känner tacksamhet är vi på samma frekvens som Spirit! Våra signaler snappas upp och vi ser tydligare budskapen. Tacksamhet höjer våra frekvenser, ger oss energi, öppnar för insikter och förvandlar stopp och friktion till flow. Du drar till dig det du är!
När du är missunnsam och missbelåten drar du till dig mer av detta lågfrekventa. När du är tacksam är din energi inställd på att skapa mer av det som får dig att känna så här. Det räcker dock inte att tänka att man är tacksam. Man behöver känna det i hjärtat. Det är kraften i känslan som sätter igång magin i ditt liv! Vi kan och behöver öva på det här. Allt du drömmer om skickar du ut i livets väv. Jag brukar öva på att känna tacksamhet för sådant jag ännu inte upplevt, tacksamhet över vad jag har och tacksamhet över vad jag fått.

”Moder jord, du livgivande och livsbringande allmoder och vår himmelska fader,  det ljus som upprättar allt liv i  galaxen, TACK för att ni gav mig livet. Tack för min familj som närde mig tills jag stod på egna ben. Tack för att jag fick en lillasyster. Tack för djuren som passerat. Tack för vänner. Tack för ovänner. Tack för att jag aldrig behövde gå hungrig eller sakna kläder. Tack för all medgång. Tack för motgång. Tack för min man. Tack för våra söner. Tack! Tack för att vi kan försörja vår familj och kunnat förverkliga våra drömmar. Tack för att jag får jobba med det som får mitt hjärta att sjunga. Tack för min mans familj. Tack för för att jag kommer att få följa mina barn och barnbarn. Tack för att jag kommer att vara mer närvarande och mindre kontrollerande. Tack för att jag kommer att kunna ge vidare all kunskap jag förvärvat under mitt liv. Tack för att jag kommer att få åldras med familjen runt mig där det finns värme och sol. Tack för att jag kommer att få lämna den här jorden med känslan att jag gjort mitt bästa och att jag växt som människa. Tack för att vi får åldras tillsammans länge och väl. Och när livet rinner ut, tack för döden! Tack!”

Läs hela inlägget »
Sandpaintingceremoni Sandpaintingceremoni

Ceremonier har olika funktioner och syften. Ett syfte är att låta ceremonin göra någonting mer tydligt, att skapa koncentration - ett andligt, mentalt, emotionellt och fysiskt fokus. Ett annat är att skapa band och samhörighet. Samhörighet med gruppen, med familjen, med Spirit, naturen och viktigast av allt med vår egen andesjäl. Bröllop, begravning, dop, namngivning, förlovning, påskharen, födelsedagstårtor och paket, mandeln i gröten, tomten,bandavklippningar, olympiska spel, nobelpris och inflyttningsfest… 

Vi har massor av ceremonier runt omkring oss, religösa som ickereligiösa, även om ceremonier är något vi mer och mer kommit i från i det moderna samhället. Dagarna går i varandra och det finns inga speciella avslut  eller nystarter längre. Men när vi tar oss tid för att uppmärksamma viktiga händelser i livet med ceremonier, ger vi hela vårt väsen en chans att vara närvarande och uppleva förändringen.

Det kan vara att välkomna ett barn till världen, att lämna ett äktenskap bakom sig eller att se och uppmärksamma de sår man läkt eller de nya egenskaper man fött fram inom sig. Det kan vara att hedra nya skeenden eller att hjälpa sitt gamla jag att dö så ens nya kan få födas fram! Alla ceremonier är också fyllda av tacksamhet vilket är en speciell kraft i sig. Där tacksamheten bor får inte bitterheten och uppgivenheten plats.  Universum vibrerar också på samma frekvens som tacksamheten. När vi känner tacksamhet attraherar vi därför mer att vara tacksamma över. (Det här kommer jag att skriva om i nästa inlägg)

En kollektiv ceremoni engagerar flera människor i något gemensamt, något som förenar oss, binder oss samman och det här resulterar i att vi alla får samma fokus och kan rikta vår gemensams energi åt ett och samma håll. Vem har inte känt kraften på hemma arenan inför en hockeymatch. När laget kommer in och musiken spelar och strålkastarna dansar och publiken vrålar sitt gehör. Vilken superkraft! En individuell ceremoni syftar ofta till att ställa sig själv i harmoni, kongruens, med syftet med ceremonin. Men också med något både utanför och inuti sig själv. Att rikta sin uppmärksamhet, fokus och energi åt rätt håll. Samt att be de krafter man tror på om hjälp att finnas där under processen.  Under en ceremoni sår man energifrön som får gro och växa sig starkare.

När livet erbjuder oss utveckling och tillväxt, initiering, så kan vi söka hjälp och guidning genom olika seremonier. Det här är en av de delar vi fördjupar oss i på mina Shamanska utvecklilngscirklar.

Läs hela inlägget »
Etiketter: shamanism

Jag är tillbaka i cirkeln igen. Det var många år sedan sist. Under ett år ska jag vandra runt medicinhjulet och färdas genom de fyra väderstrecken och dess arketyper. Loda mig neråt i mitt inre och finna svar, styrkor och kvaliteter som slumrar gott i glömskan. 
Vi börjar i Söder och arketypen ormen. Likt henne ska vi ringla oss djupt ner i jordens gömmor och finna vad det är som begränsar oss så att vi kan växa oss starkare. När vi växer får vi också ömsa skinn. Vem vill gå runt i för trånga skor? 
Den här vandringen får vi göra Sandpaintings. Det är helt nytt för mig. Ett fantastiskt sätt att kommunicera med Spirit. När jag lägger ut ramen till min Sandpainting har jag redan bestämt att jag ska arbeta med ett uppbrott jag var med om som sexåring. Ett uppbrott från den trygga gatan i stan, där jag hade en självklar plats i kompisgänget och var trygg. Ett uppbrott till en ny plats på landet, utan barn och där jag aldrig riktigt kom in i förskolegruppen. Den ensamheten har följt mig genom livet. 
När jag lägger ramen kallar jag in Spirit. "Hjälp mig läka. Visa mig vad det gömmer sig för kvaliteter i den här lärdomen. Guida mig rätt" Mitt i Sandpaintingen lägger jag en lerklump. Så tungt känns det här uppbrottet. Det är den första symbolen jag arbetar med.
Helgen förlöper med diverse övningar, trumresor, Munay Ki riter och diskussioner. Synkroniciteten hjälper mig att se att varje steg ger mig svar och ledtrådar på min uppgift. Med jämnan mellanrum går jag ut till Sandpaintingen och lägger ner nya symboler. Blommor för vännerna jag lämnade. Små rötter för den trygghet jag tappade. En murken pinne för nya skolan där vuxen personal lyste med sin frånvaro, en lapp med ordet "Släpp taget" och bär för de goda vänner jag har i dag. Jag känner hur det arbetar i min Sandpainting. Hur det arbetar inom mig.
När jag åter ska titta till mitt lilla konstverk där ute kryper en snäcka tvärs igenom den. Ett budskap från Spirit. "Du har hemmet med dig där du är!" 
Vi gör en trumresa där jag blir en björn som trött vaknar till liv efter sitt vinter ide. Jag känner igen liknelsen. Jag vaknar till något nytt nu. Idet har varit tryggt, men lite ensamt. Jag är en "ensamvarg" som sällan ber om hjälp.
Åter ute vid Sandpaintingen tittar en daggmask upp mellan grässtråna. Den försvinner snart ner i myllan igen. "Moder jord är ditt hem och här är du alltid välkommen!" säger Spirit.
Jag lägger i en blomma för att hedra min urmoder, Gaia, som närt mig och bärt mig liv efter liv och som kommer att hålla mig i sin famn när jag lämnar det här jordelivet
Sista gången jag tittar till min Sandpainting lyfter ett bi från "Gaia blomman". Jag ler inom mig. "Du har vingar. Du behöver inte stanna där du inte trivs. Men kanske vågar du stanna upp ett slag när du inser att du har en liten gadd att försvara dig med?" Säger Spirit. Någon kläcks inom mig. En is börjar smälta. Jag försvarade mig sällan som liten tjej. Det kom först senare. I mellanstadiet.
En resa med skallra visar mig vägen till andra liv. Liv där jag haft en naturlig tillhörighet hela livet, men kanske känt det lite fängslande?! Min erfarenhet av uppbrott i det här livet gav mig erfarenheten av motsatsen. Nu är jag vuxen och kan välja var jag vill ha min tillhörighet. Och jag har fantastiska vänner i dag. En riktig "Soultribe!" Kanske har det här uppbrottet medfört att jag hällt dem på en liten distans för säkerhets skull? Då blir man inte så ledsen om det blir ett uppbrott?
Vi eldsceremonin har jag rullat in min Sandpainting i papper. När elden är vänlig och mottaglig lägger jag paketet i från mig i lågorna. Eldren renar och transformerar. Jag känner hur jag kommer i kontakt med de krafter och insikter som slumrat under sorgen från uppbrottet. När jag känner detta knäböjer jag vid elden och drar in motsaten genom att föra händerna genom röken och lågorna och föra in energin i mitt navelchakra, på fysisk nivå, sedan mot hjärtat, på känslomässig nivå och sist mot pannan, på intellektuell nivå. När elden falnar känner jag en enorm frid inom mig. Jag har lämnat över, släppt taget. Allt som processat de senaste dagarna har gett mig insikter och förmågan att acceptera och förlåta mig själv och andra i det förflutna. 
Några dagar senare har jag väldigt ont i halsen. Sedan kommer de befriande tårarna. Intressant är att jag blev ett "hals och öronbarn" efter uppbrottet. Ogråten gråt? Och sedan då? Jag har knappt tänkt på detta alls. Det är läkt. Borta. Däremot upplever jag mig mer öppen och mindre reserverad mot främlingar. Jag upplever att jag ber mina vänner om hjälp lite mer.
Kraften i ceremonier och initieringar är magisk. Bortanför intellektet finns så mycket styrka att hämta. Och jag vet att jag förringar min upplevelse med mina skrivna ord. Den går långt bortanför. Men jag hoppas ändå kunna inspirera dig. 
Om du känner att Spirit kallar på dig är du välkommen till cirkeln, hjulet och elden med mig. Min shamanska utvecklingsgrupp, där jag samlat allt det bästa jag fått med mig från mina olika shamanska utbildningar, initieringar och upptäcktsresor.
https://www.facebook.com/events/1343624595719832/

Läs hela inlägget »

Inlägg

Senaste kommentarer

 • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

 • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

 • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

 • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

 • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

 • Lovisa » Psykologisk utmattning:  ”Tack Monica! Min ide var att göra en lite metaforisk beskrivning bortanför massa..”

 • Monica » Psykologisk utmattning:  ”Det bästa jag läst på länge! En beskrivning man lätt tar till sej. ”

 • Lena Lorenzen »  Lärare i olika skepnader:  ”Men åh så underbart!! Ja visst är det så...att vi får de djur vi behöver <3 Jag ..”

 • Lovisa »  Lärare i olika skepnader:  ”Vad spännande Helena att de kom in! Då ville de verkligen förmedla något <3 ”

 • Helena Emanuelsson »  Lärare i olika skepnader:  ”Tack Lovisa ! Jag hade en period när skadade o ibland döda fåglar kom i min v..”

 • Anne-Marie Nielsen » Gå inte andras väg:  ”Inte så konstigt då att jag sa upp mig på jobbet och ska starta eget. Ser verkli..”

 • Birgitta Svanemark » Gå inte andras väg:  ”Hej Lovisa, tack för samtalet tidigare! Har nu bestämt mig och börjar med terapi..”

 • Helena Emanuelsson » Väntan och längtan:  ”Det kan vara lite darrigt ibland att ta steget .”

 • Ellinor » Väntan och längtan:  ”Åhhh wow vilket bra budskap och jag ser att jag redan är på väg på "resan" ist f..”

 • Thérese L » Väntan och längtan:  ”Mitt i prick denna dag Exakt känslan av 'bittersweet' är vad jag känner just nu..”

 • Helena Emanuelsson » Du är rätt och befinner dig rätt!:  ”Tack Lovisa det du förmedlar. Precis vad som behövdes idag / ❤️ ”

 • Lena » Är du redo att ta emot?:  ”Ta emot definitivt...att bära kan ibland vara klurigt, vad finns i det undermedv..”

 • Lena » Motstånd är en form av lidande:  ”Som en fågel har jag förflyttat mig genom upplevelser, möten, erfarenheter och g..”

 • Lena » Motstånd är en form av lidande:  ”Kan inte låta bli att göra jämförelsen....att vara en ”Svensson” eller sig själv..”

 • Ewa Mårgård » Nytt år ny energi:  ”Helt rätt. Naturen är så läkande. Önskar att fler kom ut på riktigt och fick upp..”

 • anonym » Nytt år ny energi:  ”Wow vad spännande! Min första vecka vid nytt år ser ungefär likadan ut. Det inn..”

 • anonym » Nytt år ny energi:  ”Tack Lovisa för att du delger oss detta. ”

 • anonym » Nytt år ny energi:  ”Ser fram emot att få schaman-kursen hos dig när det är dags. Hör av mig snart. K”

 • Helena Emanuelsson » Det fantastiska hypnotiska tillståndet:  ”Tack fina Lovisa , det ska göras besök ! ”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter