Jag har ganska många par som går hos mig nu. Något jag jag ser, som inte är självklart för alla par, är att när man lever i en SUND relation så handlar inte kärleken om villkorad hängivenhet utan om att låta varandra vara självbestämmande även om det medför att den andra inte går den väg man vill. Naturligtvis med en stor portion förståelse, ödmjukhet och vilja att ge även om man inte alltid har lust. Ge och ta utan ägande. 

Vad kan man ha missat när det kommer till friskfungerande relationer?

 • Stabila relationer kan kännas tråkiga ibland. Det är naturligt!
 • Man kan sakna singel livet och den frihet man hade. Det betyder inte att man inte älskar sin partner!
 • Ingen kan se dig, förstå dig och fylla dina behov hela tiden. Det är ditt jobb! Det är också ditt jobb att kommunicera ut dina behov. I en sund relation förstår din partner de behov du kommunicerar ut, Men kanske inte alltid kan eller har förmågan att ge det du önskar i stunden. Ibland får man ja och ibland får man nej. Det är sunt! 
 • I en frisk relation finns det gränser och dessa betyder inte att man överger eller kommer att bli övergiven. De innebär att man växer sig starkare.
 • Din partner är inte din förälder och du är inte din partners förälder. Ni är två separata vuxna som helt och fullt står på egna ben, men genom att välja varandra får ni en guldkant på tillvaron.
 • Man gör uppoffringar för att man är snäll. I en frisk relation gör man uppoffringar även om det suger ibland ;) Man gör inte uppoffringar för att den andra kräver, behöver eller klandrar. 
 • Att man ibland kan känna attraktion till någon annan behöver inte betyda att man inte älskar sin partner. Det är helt enkelt en attraktion. Hur man responderar på denna är däremot ett ansvar och kan hjälpa eller stjälpa. I en friskfungerande relation öppnar man inte andra dörrar hur som helst. Man vårdar det som finns innanför den dörr man öppnat. 
 • En livslång relation säger inget om hur hälsosam den är. Hur man mår och hur man individuellt kan utvecklas i en relation berättar mer. 


En mindre frisk relation kan ibland kännetecknas av:

 • Även om man delat flera år kan man känna av en distans eller ensamhetskänsla. Som att energin mellan en är borta. Detta kan vara ett tecken på att man sårat varandra mycket eller att man inte vågar prata om sina behov. 
 • Jobb, träning, alkohol, vänner och  fritidsintressen går alltid före. Ibland gömmer man sig bakom barnen. 
 • Konflikter och diskussioner leder inte till något. Man ser, hör och bekräftar inte varandra eller så handlar de mer vem som har rätt. Oförmåga att se hela bilden. Ett ”du och jag” tänk istället för ”vi” tänk. 
 • Det sexuella är mer som en fysisk ventil än en intim stund av kärlek, närhet och sårbarhet. Eller så har ni inte sex längre. Relationen är mer som ett företag. 
 • Negligerande och apati kännetecknar stämningen hemma. Båda är passivt arga och håller distans för att skydda sig från påhopp, osanningar eller sårbarhet. 


En frisk relation innehåller ofta dessa ingredienser: 

 • Var och en tar ansvar för sina behov, sin lycka och sina mål. 
 • Man kontrollerar inte den andra. 
 • Ni ser varandra genom respektens glasögon för ni vet att ni är jämlika. 
 • Konflikter leder till positiva beslut och personlig utveckling. Man vågar ta en konflikt utan rädsla att bli lämnad. 
 • Man vågar prata om sin sårbarhet, känslor och drömmar. 
 • Man har vi-tid och egen- tid. 
 • Relationen är prioriterad. 
 • Respekt även när man inte är överens. 
 • Värderar relationen högt och investerar i den. 
 • Ni vårdar kärleken och uppvaktar varandra med jämna mellanrum. 
Vilka fallgropar kan man lätt hamna i, när man lever i en relation?Ja, de flesta är omedvetna reaktionsmönster: 
 • Man tillskriver partnern negativa sidor ens föräldrar hade.
 • Man söker bevis på saker som negativa som man upplevt i en tidigare relation. (Inte rättvist mot nuvarande)
 • Man önskar att partnern ska leverera något man saknade under sin uppväxt.
 • Man vill bli räddad.
 • När man grips av ångest för att bli lämnad så spelar man upp scenarion som ska bevisa att man inte blir det. Scenarion som ofta leder till missförstånd och knflikt i stället.
 • Man triggar i gång varandras omedvetna sår och går i försvar istället för att ta chansen till läkning och utveckling.
Hoppas detta gav dig något och att du lever i en relation där man vågar utvecklas och får ta plats!
Läs hela inlägget »

Angående det här med shadowwork. Våra inre demoner/sår och vår inre längtan kan sannerligen få oss att se ugglor i mossen. Allt är verkligen inte av det spirituella slaget. Men vissa saker är det å andra sidan. Men först när du gör ditt inre arbete kan du veta skillnaden. Människor som pratar illa om andra och sedan ler och dricker kaffe med dem, ser tecken över allt, aldrig benämner sina egna sorger/ rädslor/ smärtor, aldrig har fel eller någonsin öppnar sig och visar sina svaga sidor, bryr sig allt för mycket om vad andra tycker och ställer upp för andra hela tiden ( läs lever genom andra) behöver göra lite mer skuggarbete. När detta är gjort bryter själen igenom och det klarvetande sinnet gör sig hörbart. Då finns inte längre behov av att förklara och försvara det längre. En mästare kan vara en uteliggare och en guru kan vara en person som tror att ego är gud. Och bara den som lärt känna sina egna inre demoner kan skilja dem åt

Läs hela inlägget »

Frågor för att underlätta att gör bokslut 2019 och sätta nya mål och intentioner för 2020:

 1. Om året varit tufft: Vad har jag lärt mig och vad fick mig att växa?
 2. Vilken dålig vana vill jag bryta?
 3. Vad har fungerat bra under året?
 4. Vilka tillfällen var extra betydelsefulla för mig? Hur kan jag skapa flera sådana?
 5. Vilket är det främsta målet jag vill uppnå i år? (Sätt ett lagom realistiskt mål med ett par delmål kring för att maximera att kunna ta dig fram och låt fråga 3 och 4 vägleda dig att sätta målet!)
 6. Vad behöver jag ta bort eller minska för att för att öka chansen att nå målet?
 7. Vilka egenskaper och kvaliteter har jag som kan hjälpa mig att nå mitt mål? (Kunskaper och erfarenheter är sekundärt. Egenskaper och kvalitetet är starkare och mer drivande mot mål då de är djupare förankrade i oss)
 8. Vem är jag online? Stämmer den med den bild du vill ha om dig själv? (Läser du det här har du inte bott i en grotta det senaste året och har förmodligen också profiler på olika sociala nätverk. Den person du är online är också den person du är för omvärlden.)
 9. Vilka människor vill jag ha nära, komma nära och finnas för? (En god grund för självkänsla och känslan av stöd i livet)
 10. Vilka saker har du redan åstadkommit, som du är stolt över? Vad kan du göra för att värna om dess och maximera dem ännu mer?
Lycka till!
Läs hela inlägget »

 

Döden kommer smygande. Hon bär sin långa kappa och huvan gör att man inte ser hennes vackra , ödmjuka och kärleksfulla ansikte förrän man är riktigt,riktigt nära.
Varför finns det sådan rädsla för döden? Kanske för att vi inte längre lever nära henne, sida vid sida. Vi lever för att hålla henne på avstånd. Men detta förhållningssätt är ju bara en illusion, för hon är mitt i bland oss hela tiden.
Ofta tänker vi på henne som den fysiska, slutgiltiga stationen. (Som om vi visste att det är det när den lika gärna kan vara en ny början?) Men det är ju bara en liten, liten del av hennes stora och viktiga arbete. Varje sekund dör celler på din hud. Varje sekund föds nya. Varje minut dör och glider undan för att ett nytt NU skall kunna födas. Dagen dör och natten föds och bereder oss vila. Natten dör och dagen föds och bereder oss rörelse och ljus. Årstiderna föds och dör om varandra.
Hon, döden, hjälper oss att avsluta faser och sätta punkt. Hon låter vårt gamla jag dö för att det nya jaget med alla nya insikter och egenskaper skall kunna födas fram. Hon vandrar med oss i djupet av våra kriser och hjälper våra begränsande övertygelser att dö för att medvetandet skall kunna födas på nytt och en personlig expansion skall kunna ske. Hur skulle livet se ut om hon inte fanns? Om vi aldrig rensade och sa adjö? Hur skulle världen se ut om inte en epok dog för att nästa skulle födas? Det skulle inte finnas någon evolution. Utan död, ingen födelse! Så nog ärdöden med oss och hjälper oss och värnar om oss i varje sekund.
Som en naturlig del av det vi kallar liv.

 

Läs hela inlägget »
Här känner jag mig i flow! Här känner jag mig i flow!

Med fyra enkla steg kan du skapa mer flow i ditt liv:

 1) Lämna det som håller dig fast!
Människor, situationer,  händelser, saker, platser och negativa tankar. Allt som inte hjälper stjälper. Gör ett stort rens och skriv en lista på allt som begränsar! Vad kan du lämna? Hur kan du lämna? När kan du lämna?

2) Hämta kraft
Människor, situationer, händelser, saker, platser och positiva tankar där du “connectar” med vem du vill vara och där du hämtar kraft att orka. Det kan vara i skogen, vid havet, på landet. Att “ladda batterierna” och fyllas upp med extra energi är något som vi alla behöver. Att njuta av stunden och att lägga bort mobilen, vara härvarande och närvarande på riktigt ger något annat. Något nytt. I detta tillstånd är det också lättare att läka, fysiskt som psykiskt. Gör en lista på allt du vill ta in mer av nu när du rensar och gör plats! Vad kan du ta in? Hur kan du ta in? När ska du göra detta?
 
3) Gör plats för frihet i din kalender 
Jag kryssar för vissa fredagar i min almanacka. I bland gör maken samma och så rymmer vi till stugan. Va? Är det okay? Självklart! Tid är också en valuta. Frihet, för mig, handlar om att ta hand om mig själv emellanåt. Ibland kryssar jag långluch då jag går en långpromenad. Ibland kryssar jag hela eftermiddagen och äter långlunch med en väninna. När jag har tid och ork arbetar jag lätt ikapp om jag vill, eller behöver. Ibland gör jag inte det. För att jag är fri att välja det! (är egen företagre) Vad jag menar är att vi måste känna ett visst mått av frihet för att inte vissna. Forkning visar att vi mår bättre av att sprida ut vår semester under året istället för att ha den i ett svep om sommaren. Hur kan man använda den forskningen som språngbräda? Hur kan du få loss lite mer förebyggande tid? 
 
4) Påminn dig själv att det är du som är designern av ditt liv
Lever du ditt drömliv? Om inte, vilka delar vill du ändra lite på? Vad är det som gör att du hittils inte ändrat på dessa delar? Om du försvarar dig när du läser denna fråga så har jag en ny fråga till dig: Varför väljer du att lyssna till dessa tankar? Om du väljer att se lösningar, vad ser du så istället?  Vad blir ditt första steg?
 

Läs hela inlägget »

De senaste dagarna har jag processat och funderat inom mig. Vi är på väg in i nya energier och nya skeden. Andlighet har varit otroligt viktigt för mig sedan tonåren. Redan som 20-åring startade jag mitt företag och allt sedan dess har jag varit i service för det som är högre än mig. Jag har skolat mig inom området, processat i djupet av mitt inre, omfamnat min skugga, gått i terapi, hållt kurser, mött tusentals klienter, skrivit en bok och byggt upp ett aktiebolag. Jag älskar mitt arbete. Men något inom mig har vaknat än mer senaste åren. 

De nya energierna i den nya tiden lär oss att vi inte behöver anstränga oss så hårt. Vi ska mer lära oss att surfa på vågorna när de kommer och ha tillit till att de för oss in till rätt strand med rätt människor. Det är en ljuvlig känsla att sköljas upp över en strand där ett nytt projekt väntar, en ny bok vill bli skriven eller en ny kurs vill bli född in i dagens ljus. Det här kräver så klart tillit. Och tillit kommer genom prövningar. Och det är just detta! Prövningar vad är det? För mig är en prövning livet och universum som frågar om jag är redo för en ny initiering? Om jag vågar kliva in och anta utmaningen så höjer jag mina vibrationer och kommer mer i samklang med det min själ längtar efter och behöver. Och med detta föds mer tillit och flow! Men om jag skyller på omgivningen, Gud, omständigheter och andra människor och backar för denna initiering så får jag stå kvar i det jag har runt mig. Och av det föds ingen tillit. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss också att vi inte behöver ha kontroll på allt för att lyckas. Vi behöver inte ha alla mål och delmål helt klara. Bara några få som pekar ut en riktning. Det är bättre att vara mer här och nu och ha fokus på de första små stegen och hålla intentionen klar och tydlig. Vi kan faktiskt till och med börja med ett enda kliv och när vi tar det så kommer vi automatiskt att se var nästa fot skall hamna. Ett steg i taget så är vi snart hundra steg på väg. Det som är högre än oss håller vår rygg så fort vi tar ett enda pyttigt kliv! Och inte bara det, med varje pyttigt kliv vi tar så för univerum fram målet mot oss. Wow! Men om vi skyller på att vi inte vet var, hur eller när? Att vi inte har pengar...Ingen tror på mig...  Då får vi stå kvar i det vi har runt oss! Och det öppnas inga nya dörrar. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss att inte titta på andra. När vi gör det och låter oss influeras av andras kläder, företagande, utseende, agerande och tyckande så sprider vi ut vår energi. Och energin kan inte gå åt en massa olika håll. Om vi istället grundar oss i oss själva och det vi vill och längtar efter så blir intentionen tydlig. Vi skickar ut energin åt ett enda håll och genast blir energin stark och arbetskraftig. Where intention goes, energy flows. Som att ratta in en radiokanal, ungefär. Men om vi ändå anpassar oss och spelar olika roller för att vi tror att omgivningen tycker bättre om oss då, så får vi stå kvar i det vi har runt oss. Då kommer inga nya sanna människor in i vårt liv och vi får leva splittrade bland splittrade människor. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss att ta fullt ansvar för våra barn och deras behov då de är små. Det finns ingen andligare väg eller större andlig utmaning än att vara vuxen och ta fullt ansvar för dem vi satt här och ska lämna efter oss. Den andliga mission jag kliver in i den dag jag blir förälder är den viktigaste resan någonsin. (På riktigt!) Och den erbjuder den största initieringen då den kräver att mina behov sätts åt sidan till den dag mina barn kan stå på egna ben. Det handlar inte om materiella saker. Det handlar helt och hållet om närvaro och att barn ska vara trygga och hållna i ett space av kärlek, där du är för barnet det du vill att Det som är högre ska vara för dig! Låter du ditt festande, ditt arbete, din nya kärlek eller ditt shoppande gå före så bryter du ett avtal du skapat med dina barn innan ni föddes. Och med det tar du avstånd från att kliva in i livets initiering. Och vad händer då? Du skapar trasiga familjeband och det är inte bra för kommande generationer eller din egen ålderdom. Sorry, så enkelt är det!

Nya energin lär oss att det inte spelar någon roll om du har rosenkvarts i fönstret, rökelse i hörnen, mediterar varje dag och pratar med änglarna. (Även om det kan vara hur mysigt och trevligt som helst) Det viktiga är att du lever som du lär och är sann! WALK YOUR TALK!  Andlighet och öppenhet har passerat första barnstadiet och det är dags att sluta använda andligheten som en snuttefilt! 

Jag har fattat ett beslut. Jag kommer att ge allt till de klienter och elever som vill arbeta med andligheten och den personliga utvecklingen på riktigt! Jag kommer att ge av min energi, min kärlek, min kunskap och min proffession. Jag kommer att vara en kanal och i service varje minut den tid jag arbetar.(Jo, jag har vanlig arbetstid precis som alla andra)  I gengälld vill jag ha ärlighet och viljan att vandra vägen på riktigt. Jag vill att man ska välja att se sin skugga, sin skam och sin rädsla annars kan man aldrig transformera den till kraft och ljus. De som använder andligheten som en snuttefilt, tillfällig energikick eller spelar en roll av andlighet men ändå låter offerkoftan komma fram får söka sig en annan väg. För om jag engagerar mig i någons osanning, någons andliga kick eller någons låtsasroll är jag inte sann mot mig själv. Jag respekterar heller inte Det som är högre, min värdegrund och den tid vi fått denna jordevandring.

Det är en stor skillnad på att känna till vägen och att verkligen vandra den. Vill du vandra den är du varmt välkommen till mig!


 

Läs hela inlägget »

Vill du vara med i nästa utvecklingsgrupp? Du som känner att något av nedanstående stämmer in på dig har mycket att hämta från att utvecklas i grupp tillsammans med andra. 
 

 • Jag mår bra om du mår bra. 
 • Jag mår bra om andra bekräftar mig. 
 • Jag duger om jag är perfekt. 
 • Jag tycker mig ha otur och ständigt drabbas av saker. 
 • Jag är rädd för att bli övergiven. 
 • Jag har svårt att lita på andra människor. 
 • Jag hjälper andra men blir besviken när jag inte får samma hjälp tillbaka. 
 • Jag anpassar mig efter varje ny miljö eller nytt umgänge jag hamnar i.
 • Jag känner mig annorlunda - ibland bättre än andra och ibland sämre, men aldrig lika dan. 
 • Jag har relationer med dysfunktionella människor. 
 • Jag känner skam och skuld. 
 • Jag försöker visa vad jag tycker och tänker istället för att säga det rakt ut. 
 • Jag försöker läsa av andra människor. 
 • Jag har svårt för auktoriteter. 
 • Jag överengagerar mig i allt och alla och tror att allt är upp till mig. 
 • Jag har ont i kroppen och är trött men tar inte hand om mig själv. 
 • Jag försöker klura ut andras problem och säger åt dem vad de ska göra. 
 • Jag har svårt för att vara i nuet och lever istället i det som varit eller det som komma skall. 
 • Jag är rädd för katastrofer och konflikter. 
 • Jag har svårt att sätta gränser och säger ofta ja när jag vill säga nej.

(Ida Högström)


Utbränd? Låg självkänsla? Når inte dina mål? Medberoende?svårt att sätta gränser eller förklara vad du vill?
Då kan detta vara något för dig!
Varför grupp?
De flesta hinder i vårt inre uppstår i relation till andra tidigt i livet och kan därför enklast lösas upp i kommunikation med andra, i en trygg grupp. I gruppen finns möjlighet att få syn på och förändra sina inre mönster och inre konflikter då dessa blir synliga och aktiverade genom gruppens relationer och diskussioner. Samtidigt som gruppmedlemmarna växer och får självkänsla genom att bryta sina negativa mönster, kan de dela och diskutera sin livsberättelse, sina existentiella frågor och sina dagliga problem. Man vågar ta det stöd man tidigare saknat, vilket i sig ger tillit och styrka! Gruppen ger också individen möjlighet prova nya förhållningsätt med verkliga personer utan att
det behöver få konsekvenser utanför gruppen. Gruppens möjlighet att leka med alternativa sätt att vara ökar gruppmedlemmarnas förmåga att bli den det vet att de skulle kunna vara. Alla i gruppen vinner på att man är en grupp!
 
Vi träffas en hel helg och lägger grunden till att "bli sin egen människa". Där efter följer åtta veckor i en FB grupp där jag varje vecka lägger upp nya uppgifter, meditationer och tankar. Vi delar våra erfarenheter och tankar med öppenhet och respekt i gruppen och fortsätter här att växa tillsammans!

Du bokar via Boka Direkt!
 

Läs hela inlägget »
Hypnos Hypnos

Hypnos/Trance/Meditativ medvetenhet. Tre olika benämningar för ett förändrat medvetandetillstånd som kännetecknas av djup avslappning med en samtidig skärpt koncentration. I denna avslappning och detta lugn kommer man förbi det logiska och ofta kritiska tänkandet. Vilket är fördelaktigt då vi ofta går vilse i mentalen och glömmer att känna.

Hypnos är alltså ingen terapi utan ett tillstånd som underlättar all terapi avsevärt. Hypnos är ett förhöjt medvetandetillstånd som också hjälper oss att se saker i ett vidare perspektiv.

All hypnos är självhypnos och ett mycket naturligt tillstånd som du många gånger varit i. Tillexempel då du är djupt försjunken i en bok eller i ett musikstycke, eller då du kör bil och plötsligt upptäcker att du nästan är framme, var tog färden vägen? Hypnos är alltså ingen sömn och man kan heller inte bli manipulerad då man är medveten hela tiden.

Hypnoterapin har tre viktiga arbetsområden:

Hypnoanalys: Här arbetar vi för att ta bort det som är orsaken till det problem du kommit till mig med. Det är bortträngningar vi letar efter. De känslor och behov vi som barn trängde undan för att vi inte just då kunde ta hand om det. Så länge de finns inom oss styr de vårt beteende. Vi upplever att vi styrs av något inom oss som ligger bortom vår kontroll.Undantryckta känslor bildar en stark laddning av psykisk energi inombords. Om denna inte får komma till ytan skapar den mönster somär svåra att bryta. Det kan vara ångest, ilska, depression, kontrollbehov, tvångsbeteenden eller annat.
Suggestionsterapi: Här arbetar vi med positiva målbilder och suggestioner för att stärka det vi har inom oss. Det kan vara att tala inför grupp, målfokusering inom idrott eller examina, sluta röka, viktreducering, stresshantering, nagelbitande eller annat. Här ligger stresshanteringen också varm i tiden!
Regressionsterapi: Här söker vi oss bakåt för att finna orsaken till problemet. Vi söker oss bakåt både i detta liv och till tidigare liv. Om det finns tidigare liv eller om det är det undermedvetna som sänder oss bilder att arbeta med spelar inte så stor roll. Det viktiga är att det fungerar! Jag för min del tror att det finns minnen från tidigare liv, det har arbetet med mina klienter fått mig att börja tro.
Hypnoterapi brukar var perfekt om du känner att "Det är något inom mig som ligger bortanför min kontroll"

Hypnos hjälper klienten att komma i kontakt med sitt inre och den sanning som vilar där. Acceptans, klarhet, intuition, lugn, energi, balans, läkning, isikt och kärlek är bara några av de ord mina klienter använder då de beskriver upplevelsen i att ha ett nära möte med sig själva. Vill du lära känna dig själv bättre? Lösa upp inre konflikter som ger upphov till ångest och fysisk smärta? Lära dig att hantera din inre eller yttre stress? Förstå dina beteenden? Få snabbare återhämtning efter utmattning? Stärka din självkänsla eller ta dig förbi hinder så som social fobi eller mindervärde? Då är  det perfekt att arbeta utifrån hypnosens mjuka och avslappnande tillstånd. 
 

Läs hela inlägget »

 Hur det känns att vara in i döden trött och sliten vet de flesta. Men vad inte alla vet är att man kan gå in i en psykologisk utmattning.

Tecken på psykologisk utmattning:

 • Fysisk trötthet och förlust av energi. Utmattningen kan ta sig uttryck i att vi inte tror att vi kan ta oss igenom dagen när vi vaknar. Det kan till och med kännas som att inget spelar någon roll längre. Att vi är så trötta att vi kan dö.
 • Sömnlöshet. Man kan vakna till  flera gånger under natten till en början. Springa och kissa och dricka vatten. Eller bara slumra mellan uppvakningarna. Detta kan också eskalera till allvarliga svårigheter att somna om eller att somna in på kvällen. Hjärnan är i beredskapsläge och planerar, håller koll och släpper inte taget.
 • Minnesförlust. Enligt en artikel som publicerades i Journal of Forensic Psychiatry and Psychology, kan psykologisk utmattning ofta producera en kognitiv försämring vid namn ”desinformationseffekten”. Det är då vi blandar ihop information och minns den felaktigt, vilket gör att vi blandar ihop bilder, personer och situationer eller får luckor.
 • Fysiskt: hjärtklappning, migrän, matsmältningsproblem, spänningar, brist på hunger eller överdriven aptit är vanligt, exem, tappar hår, ytandning....
 • Känslomässigt: kan vi bli känsligare och samtidigt apatiska, irriterade , aggresiva, lättgråtna och överdrivet pessimistiska.
 • Tappar förmågan att känna njutning. Att inte kunna njuta av saker lika mycket som vi gjorde tidigare gör att vi glömmer bort en stor del av vilka vi är. Vi ser inte längre fram emot saker och livet blir grått. Världen känns långt borta eller så känner vi att vi är i en bubbla.
Hamnar vi här beror det på flera olika komponeneter som ofta samverkar. Vi har stoppat för mycket känslomässigt bagage i vår ryggsäck. Vi har helt enkelt inte hunnit eller kunnat ta tag i saker som behöver bearbetas från den dan vi föddes fram till i dag. Det vi stuvar undan och stoppar ner drar också med sig våra behov ner i glömskan. Utan att ta hand om våra behov kan vi inte sätta gränser ELLER be om hjälp. Att våga be om hjälp, gå till en terapeut, företagshälsovården eller annat handlar ofta om anknytningsproblem. " Vem vill finnas för mig? Jag är inte värd kärlek! Jag får inte ta tid! Jag får inte vara till besvär!" Men allt dett är fel! Du får ta tid! Du ÄR värd hjälp, stöd och kälek! En utmattning klarar vi inte lättvindigt på egen hand. Hade vi gjort det hade vi läkt den för länge sedan. När det är kaos på  insidan fixar vi inte yttre prestationer, arbetsplatser med trasig ledning, mannens otrohet, barnens kriser, föräldrars sjukdommar, ekonomiska svackor och annat som livet serverar.

Det är MÅNGA komponenter vi behöver titta på i vårt inre för att läka. Behov, undangömda känslor, begränsande tankemönster, vacklande värdegrund, glömda och gömda  inre styrkor, förmågan att sätta gränser, viljan att våga öppna upp igen och framför allt modet att våga rannsaka sig själv.

En terapeut hejar på, sträcker fram förstorningsglaset, visar nya kartor över livet och sträcker fram servetter när det behövs torkas tårar. En terapeut kan komma med tips och råd men det är inte huvudsyftet eller ens grundtanken. En terapeut är som en lots som hjälper dig att vända den här skutan innan den går på grund på riktigt och visar dig in i bättre och lugnare farvatten, en maskinist som visar var du kan byta trasiga delar och fylla på olja, en städare som visar var dammråttorna håller sig gömda och en kock som visar hur man kan njuta av goda smaker. Kaptenen det är DU. Och efter lite jobb med restaurering och översikt på den här skutan kommer du att hantera kaptensjobbet med bravur i gen!
Läs hela inlägget »

Jag tror att du som jag då och då tänkt i banor som förutsätter att det finns gott och ont? Inom shamanismen talar man om att detta inte existerar. Mer sanningsenligt är att tala om tungt och lätt. I dag ville Spirit/universum fördjupa oss i detta.

Allt som existerar är energi. Allt vibrerar på sin egen frekvens. Vibrationer kan svänga snabbt och långsamt. Ha tyngre eller lättare densitet. Vårt ego har en tung och trög vibration om det är stort och välutvecklat. Offerkänslor, rädsla och vilsenhet har också en tung frekvens. Stress är tungvibrerande energi. Det är därför vi får ta i så för att få saker gjorda. Men om vi växlar om och gör saker vi älskar, med inspiration och glädje så hamnar vi i flow och det är en hög och snabbvibrerande frekvens. Där händer massor utan att det känns som en ansträngning. Snacka om vikten av att vara på rätt ställe i livet! Avskyr vi vårt arbete är det rätt lönlöst att försöka eftersträva flow, då vi hamnar i en tung energi av arbetet i sig.

Goda och onda människor? Det finns bara människor som är mer eller mindre i lättvibrerande energi.  Ju tyngre energi desto mer sorg, truaman, ego, försvar, ensamhet och frustration bär personen. Om den dessutom är intelligent tenderar den att bli manipulativ. Varför? För att tillförskansa sig lättare energi genom andra. Om försvaren är för starka har personen ingen självinsikt. För att förvandla tung energi till lätt måste vi ha självinsikt! Vår skugga behöver avtäckas och bearbetas för att transformationen  från tung till lätt ska kunna äga rum.  För en mycket tungvibrerande person krävs en oerhört trygg miljö och stöd för att våga börja den här självhealingen.

Vi bär alla både tung och lätt energi inom oss. I perioder mer lätt, i perioder mer tung. Det är vårt ansvar att hålla oss "energirena", energitäta och högvibrerande. Ingen kan göra det åt oss. 

Några varningstecken på att energin är tung:

 • Vi ser ner på andra och talar illa om andra. Eller relaterar  över huvudtaget till andra mer än vi berättar om oss själva.
 • Återkommande svackor av dålig självkänsla.
 • Får inte mycket gjort, står och stampar eller har en känsla av att sitta fast.
 • Vågar inte kliva fram och visa sig själv, uttrycka sina behov, tala om vad hon tycker.
 • Relaterar oftast till hur andra ska uppfatta situationen, sig själv eller händelsen.
 • "Vet" vad som är bra för andra.
 • Väntar på.....vad? Nästa vecka? När någon ska ringa? När erbjudandet kommer= Lägger ansvaret utanför sig själv.
 • Rädd att tappa kontrollen/ansiktet/ anseendet.
 • Vågar inte förändra. "Man vet vad man har!"
 • Huvudvärk, återkommande infektioner, stress i systemet, ogrundad.
Så, när du nästa gång tänker att någon är ond: Det är en person fylld av smärta. Och ju mer smärta desto tyngre energi. Ju tyngre energi desto mindre självinsikt. Kärlek till den! All kärlek vi kan uppbåda <3
 

Läs hela inlägget »

 Vi omges av en mängd universella lagar. Lagar som allt som lever styrs av och är en del av.  En av dessa lagar är lagen om hjälp. Den innebär att om du frågar så får du svaret. Detta är inte beroende av hur du frågar eller om du är värd ett svar. Det är ett absolut löfte från högre intelligenser, änglar och guider, att de hjälper oss om vi ber om det. Hjälpen kommer på det sätt som är absolut mest gynsamt ur ett karmiskt perspektiv. Och den kommer på det sätt som vi kan ta till oss och förstå. Frågan är, hur ofta ber du om hjälp? Förväntar du dig att få hjälp? Tycker du att du är värld att få hjälp? 

Hjälpen står i proportion till hur du kan ta emot. Ofta är det här vi behöver träna!
Spirit vill att du ska öva på att be om hjälp under den kommande veckan. För hjälpen ligger som en varm filt runt dig och bara väntar på kommandot "Hjälp" för att aktiveras!

 

Läs hela inlägget »

När du sover och drömmer så sträcker din själ på sig, breder ut sina vingar och ger sig i väg på en upptäcksresa i de olika dimensionerna. I bland reser vi till mellanvärlden mellan vår värld och andevärlden, astralvälden. Där får vi möta våra nära och kära, känna oss hemma för en stund eller röra oss i de landskap vi saknar. Ibland tar vår guide oss med på en resa som ger oss information, ovanperspektiv och nya insikter. Ibland reser vi djupt ner i vårt undermedvetna och rensar, möter rädslor och gör upp med tung energi. Ibland spanar vi igenom tidsväven och skådar en del av vår egen framtid i en lucid dröm och ibland får vi healing och balansering för att ha den bästa energin med oss inför kommande utmaningar.

Drömmar är den koppling vi har kvar till den vi är på andra sidan när vi inte är här på jorden. Drömmen är dörren till de olika dimensionerna, som vi aldrig stänger.

Inom shamanismen talar man om att man har flera själar. Drömsjälen är en av dem. Den som inte drömmer har tappat en del av sin drömsjäls energi, eller blockerat den. Vi kan kalla tillbaka den energin, eller väcka den, genom att våga dagrömma, använda vår fantasi, vara kreativa och meditera. Vi mår så gott när vår själ har tillgång till allt. Jag tycker att det är en fin liknelse.

Spirit ber dig att vara extra observant närmsta veckan. Du får mycket vägledning nu. Skriv ner dina drömmar direkt när du vaknar. Förmodligen får du infomationen som en serie. Bit för bit. Se till att du lägegr dig i tid så du får rätt sömn och kan vandra mellan djup och lätt sömn så själen får en chans att sträcka på sig!

Läs hela inlägget »

Ensamhet. Ensamhet. Ett ord som kan vara mjukt, skönt, efterlängtat, hemskt och laddat. I dag talar Spirit om att vi inte är gjorda för ensamhet. Vi är flockdjur som föds in i en stamtillhörighet och mår som bäst när vi  har en given plats i flocken. En plats som gör skillnad och där vi inte är utbytbara. 

Väl i flocken är vi mer eller mindre extroverta, utåtriktade. Vissa tar plats och sprudlar, andra är tystare och mer lugna. Alla behövs. Den sprudlande sätter fart på flocken och  drar i gång jakten, sådden och samlandet. Den introverta ser till att detta slutförs med omsorg. Den extroverta förser stammen med ideer och energi. Den introverta balanserar och ger lugn. Alla behövs. Tillsammans!

Ensamhet är fint och mycket utvecklande när den är självvald. Den öppnar upp för ett möte med oss själva, hjälper oss att samla i hop vår energi, ger oss tid för reflektion och återblick och tystnaden ger oss mänger av energi. Nyladdade kliver vi in i stammen likt en stämgaffel och ger av denna förnyade energi. 

När ensamheten inte är självvald kan vi lida på ett undermedvetet plan. Hur ska vi överleva nu? Hur ska vi kunna hålla liv i elden samtidigt som vi samlar ved, jagar och letar skydd? Många ensamma människor har vant sig vid ensamheten och lever den som ett normaltillstånd. Personen i fråga kanske till och med tror att den gillar ensamheten och isoleringen för att den inte vet något annat. Men denna isolering gör att vi inte tar in nya influenser, ger av vår unikhet eller samspelar med de lärdomar vi har tänkt ut för oss, innan vi kom hit.

Vald ensamhet är balsam för din själ. Den påtvingade ensamheten är bara tomhet. Känner du någon som ofta sitter ensam? Våga dig dit på en kopp kaffe då och då. Vi är alla en del av familjen på jorden och den som är ensam vågar oftta inte göra anspråk på samkväm. Den har nog med att överleva.

Vill du alltid ha folk runt om kring dig? Känner du dig obekväm med ensamheten?  Våga dig ut på ensamma vandringar. Ensamma tysta dagar i en liten stuga. Våga skapa ett unikt och intimt möte med dig själv. Kanske kommer du att bli stolt och förvånad över den du lär känna?

Läs hela inlägget »

Höra till.

Just nu, i det här livet är du en del av civilisationen Jorden.  Vad innebär det? Har du funderat? Vad innebär det i form av möjligheter? Vad innebär det i ansvar?

Att känna vinden i ansiktet och doften av sommarregn. Känslan av snö under dina skidor. Upplevelsen av en stor stad med sin doft, sina ljud och sin puls. Att trött krypa ner mellan nytvättade lakan. Att promenera genom frasiga och prassliga höslöv hand i hand med någon som betyder något speciellt för just dig. Solen när den går ner över havet och det mörknar och bara ljudet av vågorna är kvar. Tystnaden i en skog när det sakta dalar femkronestora snöflingor. En tungt sovande bebis i din famn eller en katt som sover på ditt bröst. Mjuk päls mellan fingrarna och en kall nos i hande. Nybakat bröd med smör och sirap som smälter i hop i en symfoni. Någon vars ögon tåras när du gråter. Doften av stekt lök när du är riktigt hungrig. Julgransglitter. En flugas surr mot tältduken... Allt det här är en del av att leva på Jorden. Möjligheter , utmaningar, smärta och njutning i en enda kompott. Det är vad din själ längtade efter innan du kom hit! 

Men att leva här innebär också ansvar mot den stora modern, Gaia. Hon som bär dig och när dig liv efter liv. Hon behöver som en levande organism kärlek, respekt och omvårdnad. Vad kan du göra mer av som du inte gör i dag? 

Alla som föds hit är hennes barn och hör till. Hur kan vi ta bättre vara på varandra? Både människa, djur och växter? Du längtade en gång hit. Även om du kanske inte minns varför du kom så hade du en kärlek för jorden. Vad kan du göra för att hedra allt det?

Läs hela inlägget »
Våra trogna lärare! Våra trogna lärare!

Lärare i olika skepnader

Se dig omkring. Vilka djur finns runt omkring dig?  Vi tar hand om dem. Vi sörjer för dem. Ger dem kärlek och uppmärksamhet.  Det är så lätt att tro att vi finns för våra djur. Vad vi ofta kanske inte tänker på är att i ett högre perspektiv så väljer djuren oss. Många djur kommer skickade av våra Guider för att vandra med oss en tid här på jorden. Hundar lär oss om intimitet och närhet, de lär oss att sätta gränser och en massa annat som är skräddarsytt för just dig som person eller er familj! Katter hjälper oss hålla vår energi, lär oss rena oss och lär oss att gå inåt i meditation och introspektion samt att gå från djup vila till aktion på en sekund. Intuition kräver ingen eftertanke! Varför tror ni det kallas häxkatt? ;) Bur djur kommer också av en anledning även om detta kommer att bli allt mer sällsynt i framtiden då andra sidan färsöker få oss att se humanare vägar till vår kontakt med djuren. Men om vi är enträgna och absolut måste ha en hamster så är det ingen slump att vi får den vi får. EN hamster som bits är lika mycket lärare som en hamster som är gosig! Vad har du för lärare runt dig? Vad lär du dig av dessa?

Idag pratar universum om vikten av att se sambanden med djuren. Vad var du i för fas när ditt djur kom till dig?Vad har det här djuret utmanat i dig? Vad har du insett tack vare det här djuret? Vad har du lärt dig att ge, att se över med, att blunda för och att ta ansvar för? Vad kan du utifrån det här ge av till andra?

Vilda djur kommer till oss om vi bara är redo att ta emot dem. Som den här sommaren då Göran dök upp i vår familj. En duvunge som förlorat stjärtfjädrarna. Vi hade honom i ett enskill rum i två veckor och matade honom en gång per dygn för att han inte skulle bli tam. När fjädrarna växt ut släppte vi honom i parken. Han flög i ren förskräckelse. Men, tre dagar senare dyker en duva upp på min altan. Jag får ögon kontakt med den. Göran! Vips flyger han upp och landar på min axel. Jag rös i hela kroppen och skrek till då jag inte var förberedd på hans klor på min bara axel (hade linne på mig) men han brydde sig inte. Mannen var snabb med mobilen och fotade detta speciella ögonblick. Sanningen var den att Göran var utsvulten och behövde stödmatas. Han hade sökt upp oss för att be om mer hjälp. Vi stödmatade honom någon vecka. Varje kväll! Han satt på våra huvuden och våra axlar. Kom när vi sträckte ut handen. Sedan märkte vi hur han förändrades. Blev bredare och större över bröstet och lite arg i sin framtoning. Könsmogen ;) En dag dök han inte upp mer. Han stod på egna ben. Barnen undrade efter några veckor om jag trodde att han klarat sig? Morgonen där på satt han utan för HelhetsCentrat. (Hur visste han?) Gjorde en lov och landade på mig och gav sig sedan av. Hej då Göran! Tack för att du lärde oss att be om hjälp tills vi står i vår fulla kraft på egna ben!
 

Läs hela inlägget »
Att inte välja är också ett val Att inte välja är också ett val

2018 är ett år av ny energi. Under 2017 var det aningens rörigt. Allt som inte längre gynnade oss, allt som inte följde vår själs längtan och allt som inte var menat kastades framför våra fötter i en enda salig röra och många som skapat sitt liv efter sitt huvud (Detta är en logiskt bra väg, på grund av ekonomin stannar jag i relationen, man kan inte leva i en drömvärld, jag är realistisk och nöjer mig med det lilla jag får för så gör man, man ska ha hus och bil och.... ) blev minst sagt förvirrade och både lamslagna och ångestfyllda. För under 2017 trängde hjärtenergin igenom och illusionerna avslöjades! De lögner vi så länge intalat oss avtäcktes. De lögner och den manipulation andra så länge utsatt oss för kom i dagens ljus. De rädslor som fjättrat oss i sina bojor knackade på och viftade med nyckeln till befrielse. Allt jag blivit lärd och allt jag trott kullkastades. 2018 är ett år då vi ska ta det som blev kvar, det rena och sanna och bygga något nytt!
 
Om inte om fanns så skulle jag... Vad då? Om inte en endaste rädsla fanns så skulle jag... Vad då? Om inga hinder i världen existerade så skulle jag...Ja, vad? Vad? Det är vad 2018 handlar om!

Om du inte gör aktiva val så är det också ett val. Ja, att inte välja är ett val. Och om du inte väljer så kommer någon annan att välja åt dig. Då kommer du att vara ett redskap för någon annan, just för att du inte är medveten. Och det kommer att ge dig känslan av att gå omkring i livet i ett par tre storlekar för trånga skor.

Att välja är att säga ja till sig själv och stå vid rodret i sin egen skuta. Var vill du styra?
 

Läs hela inlägget »
Ta hjälp av de som är i en annan energi än du! Ta hjälp av de som är i en annan energi än du!

Väntan och längtan

Spirit visar att många av er där ute väntar och längtar. En del efter bättre arbete, andra efter nytt boende. Några efter mer vänner och många efter kärleken. 

Väntan och längtan är en bittersweet energi som vi lätt fastnar i. Den är bitter så länge den inte blir sann, men sweet då vi både kan lägga in massa romantiserande förväntningar i den och gå fria från besvikelsen. Och både det bittra och den söta finns där ute i verkligheten. 

Väntan och längtan kapslar in oss i en energi av "väntrum" och så länge vi lägger vår energi och intention till "väntan och längtan" stängs alla andra dörrar.

Ut i världen! Möt människor. Tala om din dröm. Våga bolla och leka med tanken. Våga söka nytt jobb även om du får nej. Under resan passerar människor din väg och när fler människor tillåts passera så kan universum arbeta mycket enklare. Möten och samtal leder till att dörrar öppnas på ett mirakulöst sätt. Spirit och universum väntar på att jkälpa dig. Men då måst du själv kliva ur drömmen i väntrummet.

Läs hela inlägget »
Var är du påväg? Var är du påväg?

 Du är rätt och befinner dig rätt!

Du är inte fel. Och du är inte på fel ställe. Du behövde vara så här och vara på det här stället för att förstå saker om dig själv. Men om du nu känner att du vill vidare så är det okay. Det betyder inte att du valt fel. Bara att du nu är färdig med den här lärdomen. Den skalade av dig och fick dig att växa på bästa tänkbara vis. Bless the past! 

Om du är redo för nytt har Spirit tre frågor till dig:

 • Vad tar du med dig?
 • Vad exakt fick dig att växa?
 • Vad vill du ge vidare av den här lärdomen?


Känner du att du är helt rätt där du är? Bra då har du mängder av lärdomar att inhämta här och du är på den plats som just nu gör att du växer i rekordfart. Grattis! Spirit har tre frågor också till dig:

 • Vad kan du ge av på denna plats?
 • Vad kan du fördjupa dig i lite mer?
 • Varför tror du att du hamnade här?


Spirit hälsar att allt ljus  och all kärlek är med dig. Universum är stolt över dig den långa väg du vandrat. Allt är bra och allt är som det ska!
 

Läs hela inlägget »
I naturen är vi riktigt, riktigt nära den här intelligenta energin. I naturen är vi riktigt, riktigt nära den här intelligenta energin.

Är du redo att ta emot? Du skapades av en oerhört intelligent energi. Den såg till att du klarade dig nio månader i mammas mage. Att du lärde dig allt det du lärt dig fram till nu. Att du klarat dig och är kvar i detta jordeliv. Denna energi var så självklar när du var liten, men med uppväxt, skola och samhälle har den mer och mer fasats ut ur ditt medvetande. DU ska bli något! DU måste ta ansvar! Du måste presetera! Hur ska det annars gå? Förmodligen bättre om vi visste att vi inte var ensamma!

Denna intelligenta energi finns kvar runt dig och inom dig, slumrande, väntande på att du ska vakna och börja interagera igen. Som du gjorde när du v ar liten och hängav dig leken och fantasin. När du börjar våga känna på den igen dröjer det inte förrän en kommunikation byggs upp. När du gör dina första trevande försök att kommunicera med den låter den sig inte dröja. På sitt alldeles egna vis kommunicerar den tillbaka. Den genomsyrar inte bara dig. Den genomsyrar allt! Därför kan kommunikationen se ut precis hur som helst. Om du ber så ska du få!

Allt finns för dig. Men du måste vara redo att ta emot och kunna bära det du får. Meditation är ett bra sätt att lära sig eller att minnas hur man gör. Längst där inne vet du!

Jag är redo att ta emot, är du? 

Läs hela inlägget »

 Motstånd är en form av lidande. 

Livet går ständigt frammåt. Vi kan inte stoppa åldrande. Lika lite kan vi stoppa tillväxt. Vi kan inte bromsa något alls. Visst kan vi stänga in oss. Skärma av input från möten och upplevelse. Men livet tickar ändå på. Därför kan vi inte sluta förändras. 

Ständigt erbjuder livet oss att vidga vårt medvetande genom att förse oss med upplevelser, möten och utmaningar. Allt för att vi ska minnas mer och mer av vilka vi är och vilken enorm potential vi redan besitter i djupet av vårt inre. 

Men om vi inte följer med i detta, utan vill stanna i den snäva lilla verklighet vi skapat oss så får vi ju slälvklart det. Men detta är ett val och detta val leder obönhörligen till en form av lidande. Vår själ vill nämligen få expandera, breda ut vingarna och bli mer och mer och mer....

Jag ser bilden av den lilla elefantungen som kedjas fast vid en stor påle och i dagar drar den och kastar sig för att komma loss. Till slut ger den upp. Den växer och blir en stor och ståtlig vuxen elefant som nu lätt skulle kunna få upp den där pålen, men den försöker inte ens. För något har dött. I elefantens föreställningsvärld finns inte alternativet kvar. Att göra motstånd mot förändring får oss till slut att inte våga längre. Fast hela världen ligger för våra fötter. 

Förändring handlar inte alltid om att skaffa nytt eller starta upp. Det handlar ofta om att avsluta det som inte fungerar. Då öppnar sig nytt. Vad? Det vet man ofta inte innan man avslutar något. Men ända fram till i dag har du klarat dig bra! Universum har tagit hand om dig! Du har överlevt! Dessa krafter finns kvar. Gör inte motstånd mot dem!

Här kan du inspireras av Petter Stordalens syn på saken! https://www.facebook.com/Obforum/videos/1880227465339395/
 

Läs hela inlägget »

Inlägg

Senaste kommentarer

 • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

 • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

 • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

 • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

 • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

 • Lovisa » Psykologisk utmattning:  ”Tack Monica! Min ide var att göra en lite metaforisk beskrivning bortanför massa..”

 • Monica » Psykologisk utmattning:  ”Det bästa jag läst på länge! En beskrivning man lätt tar till sej. ”

 • Lena Lorenzen »  Lärare i olika skepnader:  ”Men åh så underbart!! Ja visst är det så...att vi får de djur vi behöver <3 Jag ..”

 • Lovisa »  Lärare i olika skepnader:  ”Vad spännande Helena att de kom in! Då ville de verkligen förmedla något <3 ”

 • Helena Emanuelsson »  Lärare i olika skepnader:  ”Tack Lovisa ! Jag hade en period när skadade o ibland döda fåglar kom i min v..”

 • Anne-Marie Nielsen » Gå inte andras väg:  ”Inte så konstigt då att jag sa upp mig på jobbet och ska starta eget. Ser verkli..”

 • Birgitta Svanemark » Gå inte andras väg:  ”Hej Lovisa, tack för samtalet tidigare! Har nu bestämt mig och börjar med terapi..”

 • Helena Emanuelsson » Väntan och längtan:  ”Det kan vara lite darrigt ibland att ta steget .”

 • Ellinor » Väntan och längtan:  ”Åhhh wow vilket bra budskap och jag ser att jag redan är på väg på "resan" ist f..”

 • Thérese L » Väntan och längtan:  ”Mitt i prick denna dag Exakt känslan av 'bittersweet' är vad jag känner just nu..”

 • Helena Emanuelsson » Du är rätt och befinner dig rätt!:  ”Tack Lovisa det du förmedlar. Precis vad som behövdes idag / ❤️ ”

 • Lena » Är du redo att ta emot?:  ”Ta emot definitivt...att bära kan ibland vara klurigt, vad finns i det undermedv..”

 • Lena » Motstånd är en form av lidande:  ”Som en fågel har jag förflyttat mig genom upplevelser, möten, erfarenheter och g..”

 • Lena » Motstånd är en form av lidande:  ”Kan inte låta bli att göra jämförelsen....att vara en ”Svensson” eller sig själv..”

 • Ewa Mårgård » Nytt år ny energi:  ”Helt rätt. Naturen är så läkande. Önskar att fler kom ut på riktigt och fick upp..”

 • anonym » Nytt år ny energi:  ”Wow vad spännande! Min första vecka vid nytt år ser ungefär likadan ut. Det inn..”

 • anonym » Nytt år ny energi:  ”Tack Lovisa för att du delger oss detta. ”

 • anonym » Nytt år ny energi:  ”Ser fram emot att få schaman-kursen hos dig när det är dags. Hör av mig snart. K”

 • Helena Emanuelsson » Det fantastiska hypnotiska tillståndet:  ”Tack fina Lovisa , det ska göras besök ! ”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter