Hypnos Hypnos

Hypnos/Trance/Meditativ medvetenhet. Tre olika benämningar för ett förändrat medvetandetillstånd som kännetecknas av djup avslappning med en samtidig skärpt koncentration. I denna avslappning och detta lugn kommer man förbi det logiska och ofta kritiska tänkandet. Vilket är fördelaktigt då vi ofta går vilse i mentalen och glömmer att känna.

Hypnos är alltså ingen terapi utan ett tillstånd som underlättar all terapi avsevärt. Hypnos är ett förhöjt medvetandetillstånd som också hjälper oss att se saker i ett vidare perspektiv.

All hypnos är självhypnos och ett mycket naturligt tillstånd som du många gånger varit i. Tillexempel då du är djupt försjunken i en bok eller i ett musikstycke, eller då du kör bil och plötsligt upptäcker att du nästan är framme, var tog färden vägen? Hypnos är alltså ingen sömn och man kan heller inte bli manipulerad då man är medveten hela tiden.

Hypnoterapin har tre viktiga arbetsområden:

Hypnoanalys: Här arbetar vi för att ta bort det som är orsaken till det problem du kommit till mig med. Det är bortträngningar vi letar efter. De känslor och behov vi som barn trängde undan för att vi inte just då kunde ta hand om det. Så länge de finns inom oss styr de vårt beteende. Vi upplever att vi styrs av något inom oss som ligger bortom vår kontroll.Undantryckta känslor bildar en stark laddning av psykisk energi inombords. Om denna inte får komma till ytan skapar den mönster somär svåra att bryta. Det kan vara ångest, ilska, depression, kontrollbehov, tvångsbeteenden eller annat.
Suggestionsterapi: Här arbetar vi med positiva målbilder och suggestioner för att stärka det vi har inom oss. Det kan vara att tala inför grupp, målfokusering inom idrott eller examina, sluta röka, viktreducering, stresshantering, nagelbitande eller annat. Här ligger stresshanteringen också varm i tiden!
Regressionsterapi: Här söker vi oss bakåt för att finna orsaken till problemet. Vi söker oss bakåt både i detta liv och till tidigare liv. Om det finns tidigare liv eller om det är det undermedvetna som sänder oss bilder att arbeta med spelar inte så stor roll. Det viktiga är att det fungerar! Jag för min del tror att det finns minnen från tidigare liv, det har arbetet med mina klienter fått mig att börja tro.
Hypnoterapi brukar var perfekt om du känner att "Det är något inom mig som ligger bortanför min kontroll"

Hypnos hjälper klienten att komma i kontakt med sitt inre och den sanning som vilar där. Acceptans, klarhet, intuition, lugn, energi, balans, läkning, isikt och kärlek är bara några av de ord mina klienter använder då de beskriver upplevelsen i att ha ett nära möte med sig själva. Vill du lära känna dig själv bättre? Lösa upp inre konflikter som ger upphov till ångest och fysisk smärta? Lära dig att hantera din inre eller yttre stress? Förstå dina beteenden? Få snabbare återhämtning efter utmattning? Stärka din självkänsla eller ta dig förbi hinder så som social fobi eller mindervärde? Då är  det perfekt att arbeta utifrån hypnosens mjuka och avslappnande tillstånd. 
 

Läs hela inlägget »

De senaste dagarna har jag processat och funderat inom mig. Vi är på väg in i nya energier och nya skeeden. Andlighet har varit otroligt viktigt för mig sedan tonåren. Redan som 20-åring startade jag mitt företag och allt sedan dess har jag varit i service för det som är högre än mig. Jag har skolat mig inom området, processat i djupet av mitt inre, omfamnat min skugga, gått i terapi, hållt kurser, mött tusentals klienter, skrivit en bok och byggt upp ett aktiebolag. Jag älskar mitt arbete. Men något inom mig har vaknat än mer senaste åren. 

De nya energierna i den nya tiden lär oss att vi inte behöver anstränga oss så hårt. Vi ska mer lära oss att surfa på vågorna när de kommer och ha tillit till att de för oss in till rätt strand med rätt människor. Det är enljuvlig känsla att sköljas upp över en strand där ett nytt projekt väntar, en ny bok vill bli skriven eller en ny kurs vill bli född in i dagens ljus. Det här kräver så klart tillit. Och tillit kommer genom prövningar. Och det är just detta! Prövningar vad är det? För mig är en prövning livet och universum som frågar om jag är redo för en ny initiering? Om jag vågar kliva in och anta utmaningen så höjer jag mina vibrationer och kommer mer i samklang med det min själ längtar efter och behöver. Och med detta föds mer tillit och flow! Men om jag skyller på omgivningen, Spirit, omständigheter och andra människor och backar för denna initiering så får jag stå kvar i det jag har runt mig. Och av det föds ingen tillit. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss också att vi inte behöver ha kontroll på allt för att lyckas. Vi behöver inte ha alla mål och delmål  klara. Det är bättre att vara mer här och nu och ha fokus på de första små stegen och hålla intentionen klar och tydlig.  Vi kan faktiskt till och med börja med ett enda kliv och när vi tar det så kommer vi automatiskt att se var nästa fot skall hamna. Ett steg i taget så är vi snart hundra steg på väg. Spirit håller vår rygg så fort vi tar ett enda pyttigt kliv! Men om vi skyller på att vi inte vet var, hur eller när? Vi har inga pengar! Ingen tror på mig! Då får vi stå kvar i det vi har runt oss! Och det öppnas inga nya dörrar. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss att inte titta på andra. När vi gör det och låter oss influeras av andras kläder, företagande, utseende, agerande och tyckande så sprider vi ut vår energi. Och energin kan inte gå åt en massa olika håll. Om vi  istället grundar oss i oss själva och det vi vill och längtar efter så blir intentionen tydlig. Vi skickar ut energin åt ett enda håll och genast blir energin stark och arbetskraftig. Where intention goes, energy flows. Men om vi ändå anpassar oss och spelar olika roller för att vi tror att omgivningen tycker bättre om oss då så får vi stå kvar i det vi har runt oss. Då kommer inga nya sanna människor in i vårt liv och vi får leva splittrade. Sorry, så enkelt är det!

Den nya energin lär oss att ta fullt ansvar för våra barn och deras behov då de är små. Det finns ingen andligare väg eller större andlig utmaning än att vara vuxen och ta fullt ansvar för dem vi satt här och ska lämna efter oss. Den andliga mission jag kliver in i den dag jag blir förälder är den viktigaste resan någonsin. Och den erbjuder den största initieringen då den kräver att min behov sätts åt sidan till den dag mina barn kan stå på egna ben. Det handlar inte om materiella saker. Det handlar helt och hållet om närvaro och att barn ska vara trygga och hållna i ett space av kärlek, där du är för barnet det du vill att Spirit ska vara för dig! Låter du ditt festande, ditt arbete, din nya kärlek eller ditt shoppande gå före så bryter du ett avtal du skapat med dina barn innan ni föddes. Och med det tar du avstånd från att kliva in i livets initiering. Och vad händer då? Du skapar trasiga familjeband och det är inte bra för kommande generationer eller din egen ålderdom.Sorry, så enkelt är det!

Nya energin lär oss att det inte spelar någon roll om du har rosenkvarts i fönstret, rökelse i hörnen, mediterar varje dag och pratar med änglarna. Det viktiga är att du lever som du lär och är sann! WALK YOUR TALK!  Andlighet och öppenhet har passerat första barnstadiet och det är dags att sluta använda andligheten som en snuttefilt! 

Jag har fattat ett beslut den här veckan. Jag kommer att ge allt till de klienter och elever som vill arbeta med andligheten och den personliga utvecklingen på riktigt! Jag kommer att ge av min energi, min kärlek, min kunskap och min proffession. Jag kommer att vara en kanal och i cervice varje minut den tid jag arbetar. I gengälld vill jag ha ärlighet och viljan att vandra vägen på riktigt. Jag vill att man ska välja att se sin skugga, sin skam och sin rädsla annars kan man aldrig transformera den till kraft och ljus. De som använder andligheten som en snuttefilt, tillfällig energikick eller spelar en roll av andlighet men ändå låter offerkoftan komma fram får söka sig en annan väg. För om jag engagerar mig i någons osanning, någons andliga kick eller någons låtsasroll är jag inte sann mot mig själv. Jag respekterar heller inte Spirit, min värdegrund och den tid vi fått denna jordevandring.

Det är en stor skillnad på att känna till vägen och att  verkligen vandra den. Vill du vandra den är du varmt välkommen till mig!


 

Läs hela inlägget »
Här känner jag mig i flow! Här känner jag mig i flow!

Med fyra enkla steg kan du skapa mer flow i ditt liv:

 1) Lämna det som håller dig fast!
Människor, situationer,  händelser, saker, platser och negativa tankar. Allt som inte hjälper stjälper. Gör ett stort rens och skriv en lista på allt som begränsar! Vad kan du lämna? Hur kan du lämna? När kan du lämna?

2) Hämta kraft
Människor, situationer, händelser, saker, platser och positiva tankar där du “connectar” med vem du vill vara och där du hämtar kraft att orka. Det kan vara i skogen, vid havet, på landet. Att “ladda batterierna” och fyllas upp med extra energi är något som vi alla behöver. Att njuta av stunden och att lägga bort mobilen,  vara härvarande på riktigt ger något annat. Något nytt. I detta tillstånd är det också lättare att läka, fysiskt som psykiskt. Gör en lista på allt du vill ta in mer av nu när du rensar och gör plats! Vad kan du ta in? Hur kan du ta in? När ska du göra detta?
 
3)Gör plats för frihet i din kalender 
Jag kryssar för vissa fredagar i min almanacka. I bland gör maken samma och så rymmer vi till stugan. Va? Är det okay? Självklart! Tid är också en valuta. Frihet, för mig, handlar om att ta hand om mig själv emellanåt. Ibland kryssar jag långluch då jag går en långpromenad. Ibland kryssar jag hela eftermiddagen och äter långlunch med en väninna. När jag har tid och ork arbetar jag lätt ikapp om jag vill, eller behöver. Ibland gör jag inte det. För att jag är fri att välja det! (är egen företagre) Vad jag menar är att vi måste känna ett visst mått av frihet för att inte vissna. Forkning visar att vi mår bättre av att sprida ut vår semester under året istället för att ha den i ett svep om sommaren. Hur kan man använda den forskningen som språngbräda? Hur kan du få loss lite mer förebyggande tid? 
 
4. Påminn dig själv att det är du som är designern av ditt liv
Lever du ditt drömliv? Om inte, vilka delar vill du ändra lite på? Vad är det som gör att du hittils inte ändrat på dessa delar? Om du försvarar dig när du läser denna fråga så har jag en ny fråga till dig: Varför väljer du att lyssna till dessa tankar? Om du väljer att se lösningar, vad ser du så istället?  Vad blir ditt första steg?
 

Läs hela inlägget »

 Hur det känns att vara in i döden trött och sliten vet de flesta. Men vad inte alla vet är att man kan gå in i en psykologisk utmattning.

Tecken på psykologisk utmattning:

 • Fysisk trötthet och förlust av energi. Utmattningen kan ta sig uttryck i att vi inte tror att vi kan ta oss igenom dagen när vi vaknar. Det kan till och med kännas som att inget spelar någon roll längre. Att vi är så trötta att vi kan dö.
 • Sömnlöshet. Man kan vakna till  flera gånger under natten till en början. Springa och kissa och dricka vatten. Eller bara slumra mellan uppvakningarna. Detta kan också eskalera till allvarliga svårigheter att somna om eller att somna in på kvällen. Hjärnan är i beredskapsläge och planerar, håller koll och släpper inte taget.
 • Minnesförlust. Enligt en artikel som publicerades i Journal of Forensic Psychiatry and Psychology, kan psykologisk utmattning ofta producera en kognitiv försämring vid namn ”desinformationseffekten”. Det är då vi blandar ihop information och minns den felaktigt, vilket gör att vi blandar ihop bilder, personer och situationer eller får luckor.
 • Fysiskt: hjärtklappning, migrän, matsmältningsproblem, spänningar, brist på hunger eller överdriven aptit är vanligt, exem, tappar hår, ytandning....
 • Känslomässigt: kan vi bli känsligare och samtidigt apatiska, irriterade , aggresiva, lättgråtna och överdrivet pessimistiska.
 • Tappar förmågan att känna njutning. Att inte kunna njuta av saker lika mycket som vi gjorde tidigare gör att vi glömmer bort en stor del av vilka vi är. Vi ser inte längre fram emot saker och livet blir grått. Världen känns långt borta eller så känner vi att vi är i en bubbla.
Hamnar vi här beror det på flera olika komponeneter som ofta samverkar. Vi har stoppat för mycket känslomässigt bagage i vår ryggsäck. Vi har helt enkelt inte hunnit eller kunnat ta tag i saker som behöver bearbetas från den dan vi föddes fram till i dag. Det vi stuvar undan och stoppar ner drar också med sig våra behov ner i glömskan. Utan att ta hand om våra behov kan vi inte sätta gränser ELLER be om hjälp. Att våga be om hjälp, gå till en terapeut, företagshälsovården eller annat handlar ofta om anknytningsproblem. " Vem vill finnas för mig? Jag är inte värd kärlek! Jag får inte ta tid! Jag får inte vara till besvär!" Men allt dett är fel! Du får ta tid! Du ÄR värd hjälp, stöd och kälek! En utmattning klarar vi inte lättvindigt på egen hand. Hade vi gjort det hade vi läkt den för länge sedan. När det är kaos på  insidan fixar vi inte yttre prestationer, arbetsplatser med trasig ledning, mannens otrohet, barnens kriser, föräldrars sjukdommar, ekonomiska svackor och annat som livet serverar.

Det är MÅNGA komponenter vi behöver titta på i vårt inre för att läka. Behov, undangömda känslor, begränsande tankemönster, vacklande värdegrund, glömda och gömda  inre styrkor, förmågan att sätta gränser, viljan att våga öppna upp igen och framför allt modet att våga rannsaka sig själv.

En terapeut hejar på, sträcker fram förstorningsglaset, visar nya kartor över livet och sträcker fram servetter när det behövs torkas tårar. En terapeut kan komma med tips och råd men det är inte huvudsyftet eller ens grundtanken. En terapeut är som en lots som hjälper dig att vända den här skutan innan den går på grund på riktigt och visar dig in i bättre och lugnare farvatten, en maskinist som visar var du kan byta trasiga delar och fylla på olja, en städare som visar var dammråttorna håller sig gömda och en kock som visar hur man kan njuta av goda smaker. Kaptenen det är DU. Och efter lite jobb med restaurering och översikt på den här skutan kommer du att hantera kaptensjobbet med bravur i gen!
Läs hela inlägget »

Jag tror att du som jag då och då tänkt i banor som förutsätter att det finns gott och ont? Inom shamanismen talar man om att detta inte existerar. Mer sanningsenligt är att tala om tungt och lätt. I dag ville Spirit/universum fördjupa oss i detta.

Allt som existerar är energi. Allt vibrerar på sin egen frekvens. Vibrationer kan svänga snabbt och långsamt. Ha tyngre eller lättare densitet. Vårt ego har en tung och trög vibration om det är stort och välutvecklat. Offerkänslor, rädsla och vilsenhet har också en tung frekvens. Stress är tungvibrerande energi. Det är därför vi får ta i så för att få saker gjorda. Men om vi växlar om och gör saker vi älskar, med inspiration och glädje så hamnar vi i flow och det är en hög och snabbvibrerande frekvens. Där händer massor utan att det känns som en ansträngning. Snacka om vikten av att vara på rätt ställe i livet! Avskyr vi vårt arbete är det rätt lönlöst att försöka eftersträva flow, då vi hamnar i en tung energi av arbetet i sig.

Goda och onda människor? Det finns bara människor som är mer eller mindre i lättvibrerande energi.  Ju tyngre energi desto mer sorg, truaman, ego, försvar, ensamhet och frustration bär personen. Om den dessutom är intelligent tenderar den att bli manipulativ. Varför? För att tillförskansa sig lättare energi genom andra. Om försvaren är för starka har personen ingen självinsikt. För att förvandla tung energi till lätt måste vi ha självinsikt! Vår skugga behöver avtäckas och bearbetas för att transformationen  från tung till lätt ska kunna äga rum.  För en mycket tungvibrerande person krävs en oerhört trygg miljö och stöd för att våga börja den här självhealingen.

Vi bär alla både tung och lätt energi inom oss. I perioder mer lätt, i perioder mer tung. Det är vårt ansvar att hålla oss "energirena", energitäta och högvibrerande. Ingen kan göra det åt oss. 

Några varningstecken på att energin är tung:

 • Vi ser ner på andra och talar illa om andra. Eller relaterar  över huvudtaget till andra mer än vi berättar om oss själva.
 • Återkommande svackor av dålig självkänsla.
 • Får inte mycket gjort, står och stampar eller har en känsla av att sitta fast.
 • Vågar inte kliva fram och visa sig själv, uttrycka sina behov, tala om vad hon tycker.
 • Relaterar oftast till hur andra ska uppfatta situationen, sig själv eller händelsen.
 • "Vet" vad som är bra för andra.
 • Väntar på.....vad? Nästa vecka? När någon ska ringa? När erbjudandet kommer= Lägger ansvaret utanför sig själv.
 • Rädd att tappa kontrollen/ansiktet/ anseendet.
 • Vågar inte förändra. "Man vet vad man har!"
 • Huvudvärk, återkommande infektioner, stress i systemet, ogrundad.
Så, när du nästa gång tänker att någon är ond: Det är en person fylld av smärta. Och ju mer smärta desto tyngre energi. Ju tyngre energi desto mindre självinsikt. Kärlek till den! All kärlek vi kan uppbåda <3
 

Läs hela inlägget »

 Vi omges av en mängd universella lagar. Lagar som allt som lever styrs av och är en del av.  En av dessa lagar är lagen om hjälp. Den innebär att om du frågar så får du svaret. Detta är inte beroende av hur du frågar eller om du är värd ett svar. Det är ett absolut löfte från högre intelligenser, änglar och guider, att de hjälper oss om vi ber om det. Hjälpen kommer på det sätt som är absolut mest gynsamt ur ett karmiskt perspektiv. Och den kommer på det sätt som vi kan ta till oss och förstå. Frågan är, hur ofta ber du om hjälp? Förväntar du dig att få hjälp? Tycker du att du är värld att få hjälp? 

Hjälpen står i proportion till hur du kan ta emot. Ofta är det här vi behöver träna!
Spirit vill att du ska öva på att be om hjälp under den kommande veckan. För hjälpen ligger som en varm filt runt dig och bara väntar på kommandot "Hjälp" för att aktiveras!

 

Läs hela inlägget »

När du sover och drömmer så sträcker din själ på sig, breder ut sina vingar och ger sig i väg på en upptäcksresa i de olika dimensionerna. I bland reser vi till mellanvärlden mellan vår värld och andevärlden, astralvälden. Där får vi möta våra nära och kära, känna oss hemma för en stund eller röra oss i de landskap vi saknar. Ibland tar vår guide oss med på en resa som ger oss information, ovanperspektiv och nya insikter. Ibland reser vi djupt ner i vårt undermedvetna och rensar, möter rädslor och gör upp med tung energi. Ibland spanar vi igenom tidsväven och skådar en del av vår egen framtid i en lucid dröm och ibland får vi healing och balansering för att ha den bästa energin med oss inför kommande utmaningar.

Drömmar är den koppling vi har kvar till den vi är på andra sidan när vi inte är här på jorden. Drömmen är dörren till de olika dimensionerna, som vi aldrig stänger.

Inom shamanismen talar man om att man har flera själar. Drömsjälen är en av dem. Den som inte drömmer har tappat en del av sin drömsjäls energi, eller blockerat den. Vi kan kalla tillbaka den energin, eller väcka den, genom att våga dagrömma, använda vår fantasi, vara kreativa och meditera. Vi mår så gott när vår själ har tillgång till allt. Jag tycker att det är en fin liknelse.

Spirit ber dig att vara extra observant närmsta veckan. Du får mycket vägledning nu. Skriv ner dina drömmar direkt när du vaknar. Förmodligen får du infomationen som en serie. Bit för bit. Se till att du lägegr dig i tid så du får rätt sömn och kan vandra mellan djup och lätt sömn så själen får en chans att sträcka på sig!

Läs hela inlägget »

Dagens Spirittalk: Ensamhet

Ensamhet. Ett ord som kan vara mjukt, skönt, efterlängtat, hemskt och laddat. I dag talar Spirit om att vi inte är gjorda för ensamhet. Vi är flockdjur som föds in i en stamtillhörighet och mår som bäst när vi  har en given plats i flocken. En plats som gör skillnad och där vi inte är utbytbara. 

Väl i flocken är vi mer eller mindre extroverta, utåtriktade. Vissa tar plats och sprudlar, andra är tystare och mer lugna. Alla behövs. Den sprudlande sätter fart på flocken och  drar i gång jakten, sådden och samlandet. Den introverta ser till att detta slutförs med omsorg. Den extroverta förser stammen med ideer och energi. Den introverta balanserar och ger lugn. Alla behövs. Tillsammans!

Ensamhet är fint och mycket utvecklande när den är självvald. Den öppnar upp för ett möte med oss själva, hjälper oss att samla i hop vår energi, ger oss tid för reflektion och återblick och tystnaden ger oss mänger av energi. Nyladdade kliver vi in i stammen likt en stämgaffel och ger av denna förnyade energi. 

När ensamheten inte är självvald kan vi lida på ett undermedvetet plan. Hur ska vi överleva nu? Hur ska vi kunna hålla liv i elden samtidigt som vi samlar ved, jagar och letar skydd? Många ensamma människor har vant sig vid ensamheten och lever den som ett normaltillstånd. Personen i fråga kanske till och med tror att den gillar ensamheten och isoleringen för att den inte vet något annat. Men denna isolering gör att vi inte tar in nya influenser, ger av vår unikhet eller samspelar med de lärdomar vi har tänkt ut för oss, innan vi kom hit.

Vald ensamhet är balsam för din själ. Den påtvingade ensamheten är bara tomhet. Känner du någon som ofta sitter ensam? Våga dig dit på en kopp kaffe då och då. Vi är alla en del av familjen på jorden och den som är ensam vågar oftta inte göra anspråk på samkväm. Den har nog med att överleva.

Vill du alltid ha folk runt om kring dig? Känner du dig obekväm med ensamheten?  Våga dig ut på ensamma vandringar. Ensamma tysta dagar i en liten stuga. Våga skapa ett unikt och intimt möte med dig själv. Kanske kommer du att bli stolt och förvånad över den du lär känna?

Läs hela inlägget »

 Dagens Spirittalk: Höra till.

Just nu, i det här livet är du en del av civilisationen Jorden.  Vad innebär det? Har du funderat? Vad innebär det i form av möjligheter? Vad innebär det i ansvar?

Att känna vinden i ansiktet och doften av sommarregn. Känslan av snö under dina skidor. Upplevelsen av en stor stad med sin doft, sina ljud och sin puls. Att trött krypa ner mellan nytvättade lakan. Att promenera genom frasiga och prassliga höslöv hand i hand med någon som betyder något speciellt för just dig. Solen när den går ner över havet och det mörknar och bara ljudet av vågorna är kvar. Tystnaden i en skog när det sakta dalar femkronestora snöflingor. En tungt sovande bebis i din famn eller en katt som sover på ditt bröst. Mjuk päls mellan fingrarna och en kall nos i hande. Nybakat bröd med smör och sirap som smälter i hop i en symfoni. Någon vars ögon tåras när du gråter. Doften av stekt lök när du är riktigt hungrig. Julgransglitter. En flugas surr mot tältduken... Allt det här är en del av att leva på Jorden. Möjligheter , utmaningar, smärta och njutning i en enda kompott. Det är vad din själ längtade efter innan du kom hit! 

Men att leva här innebär också ansvar mot den stora modern, Gaia. Hon som bär dig och när dig liv efter liv. Hon behöver som en levande organism kärlek, respekt och omvårdnad. Vad kan du göra mer av som du inte gör i dag? 

Alla som föds hit är hennes barn och hör till. Hur kan vi ta bättre vara på varandra? Både människa, djur och växter? Du längtade en gång hit. Även om du kanske inte minns varför du kom så hade du en kärlek för jorden. Vad kan du göra för att hedra allt det?

Läs hela inlägget »
Våra trogna lärare! Våra trogna lärare!

Dagens Spirittalk: Lärare i olika skepnader

Se dig omkring. Vilka djur finns runt omkring dig?  Vi tar hand om dem. Vi sörjer för dem. Ger dem kärlek och uppmärksamhet.  Det är så lätt att tro att vi finns för våra djur. Vad vi ofta kanske inte tänker på är att i ett högre perspektiv så väljer djuren oss. Många djur kommer skickade av våra Guider för att vandra med oss en tid här på jorden. Hundar lär oss om intimitet och närhet, de lär oss att sätta gränser och en massa annat som är skräddarsytt för just dig som person eller er familj! Katter hjälper oss hålla vår energi, lär oss rena oss och lär oss att gå inåt i meditation och introspektion samt att gå från djup vila till aktion på en sekund. Intuition kräver ingen eftertanke! Varför tror ni det kallas häxkatt? ;) Bur djur kommer också av en anledning även om detta kommer att bli allt mer sällsynt i framtiden då andra sidan färsöker få oss att se humanare vägar till vår kontakt med djuren. Men om vi är enträgna och absolut måste ha en hamster så är det ingen slump att vi får den vi får. EN hamster som bits är lika mycket lärare som en hamster som är gosig! Vad har du för lärare runt dig? Vad lär du dig av dessa?

Idag pratar universum om vikten av att se sambanden med djuren. Vad var du i för fas när ditt djur kom till dig?Vad har det här djuret utmanat i dig? Vad har du insett tack vare det här djuret? Vad har du lärt dig att ge, att se över med, att blunda för och att ta ansvar för? Vad kan du utifrån det här ge av till andra?

Vilda djur kommer till oss om vi bara är redo att ta emot dem. Som den här sommaren då Göran dök upp i vår familj. En duvunge som förlorat stjärtfjädrarna. Vi hade honom i ett enskill rum i två veckor och matade honom en gång per dygn för att han inte skulle bli tam. När fjädrarna växt ut släppte vi honom i parken. Han flög i ren förskräckelse. Men, tre dagar senare dyker en duva upp på min altan. Jag får ögon kontakt med den. Göran! Vips flyger han upp och landar på min axel. Jag rös i hela kroppen och skrek till då jag inte var förberedd på hans klor på min bara axel (hade linne på mig) men han brydde sig inte. Mannen var snabb med mobilen och fotade detta speciella ögonblick. Sanningen var den att Göran var utsvulten och behövde stödmatas. Han hade sökt upp oss för att be om mer hjälp. Vi stödmatade honom någon vecka. Varje kväll! Han satt på våra huvuden och våra axlar. Kom när vi sträckte ut handen. Sedan märkte vi hur han förändrades. Blev bredare och större över bröstet och lite arg i sin framtoning. Könsmogen ;) En dag dök han inte upp mer. Han stod på egna ben. Barnen undrade efter några veckor om jag trodde att han klarat sig? Morgonen där på satt han utan för HelhetsCentrat. (Hur visste han?) Gjorde en lov och landade på mig och gav sig sedan av. Hej då Göran! Tack för att du lärde oss att be om hjälp tills vi står i vår fulla kraft på egna ben!
 

Läs hela inlägget »


 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Gitte » Den nya andligheten:  ”Tack för att du rör vid min själ. Min själ behövde denna omfamning”

 • Cattis » Den nya andligheten:  ”Så bra skrivet. Det är dags nu. Kram ”

 • Sophia » Psykologisk utmattning:  ”Exakt så! Jag fick ju diagnosen PTSD I maj men ännu inte fått hjälp från någon. ..”

 • Lena Lorenzen » Psykologisk utmattning:  ”Bra beskrivning Lovisa. Passande att jag läste detta idag efter att ha sett film..”

 • Carina » Olika dimensioner:  ”Fint skrivet Lovisa. Snart kan många fler få ta del av din visdom. Kommer du at..”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter